Új hozzászólás Aktív témák

  • menpee

    aktív tag

    válasz Imi91 #32703 üzenetére

    Heti 20 óra működéssel évi 1000 óránál tartunk. Olyan 4-5 évet elpislognak a normális lámpák ilyen igénybevétel mellett. Utána (ha bejön, akkor valószínűleg már előtte) pedig nagy eséllyel váltás lesz a dologból, ha nem, akkor pedig 20-30k között lehet lámpát cserélni. Ha nem mozgatod és nem gyakoriak az áramszünetek, akkor lámpa nehezen durran el.

    Ezzel nem szeretnélek lebeszélni a ledesekről, Isten ments. Nálam nagyobb pártolója a technológiának kevés van a fórumon. Az én PF1500-amat tudom ajánlani, de az meg nagyon drága a felhozott példáidhoz képest és a képminőség terén sem veszi fel a versenyt a hasonló árú lámpás társaival. Viszont számomra fontos volt a hordozhatóság, az 1080p-s felbontás, a kicsi fogyasztás (kis szoba légkondi és normális szellőzés nélkül) és a napi 6-10 órás üzem, mivel PC-re van kötve elsődleges megjelenítőnek.

    Ha ezek nem tántorítanak el, akkor nyugodtan nézegesd a következő 720p-s versenyzőket: Vivitek Qumi Q6, LP PW800G (én ezt venném magamnak), Acer K138ST, Optoma ML750.
    1080p-ben nincs nagy választék, mivel a chipre exkluzív szerződése volt az LG-nek, ami nemrég járt le. A PF1500G-t tudom ajánlani, a Vivitek Qumi Q8 majd egyszer megjelenik a csúszás után, az Acer K650i - Benq CH100 páros pedig drága és legalább még teszt sincs róluk.

    A kontrasztarány nagyban függ a környezettől is. Fehér falak, plafon vagy világos, csillogós bútorok mellett sok lesz a visszavert fény, ami rontja az élményt. Vászon minősége szintén befolyásolja az értékeket. A nagy számokat, amiket reklámoznak, dinamikus kontraszttal érik el, amit személy szerint az elsők között kapcsolok ki.

    [ Szerkesztve ]

    ,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

Új hozzászólás Aktív témák