Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    válasz kolopele #80390 üzenetére

    Nagyon eltűntél hirtelen, remélem nem szólok túl későn ;]

    1
    Mielőtt nekiállsz kísérletezni, a BIOS-ban mentsd el a jelenlegi beállításokat. <--- Ez fontos.

    2,
    Utána érdemes kis lépcsőkben haladni, illetve szinte garantált, hogy lesz egy-két kékhalálod míg keresed a megfelelő mem-beállításokat. XMP nélkül (vagy ha XMP fölé akarsz menni) ez már csak ilyen

    3,
    Nem kell megijedni, általában simán újraindul a gép és a BIOS visszaáll a default beállításokra. Ilyenkor fogod a mentett állásodat és onnan próbálkozol megint.

    4,
    Ha valami csoda folytán mégsem állna vissza a BIOS a default beállításokra és beleragadnál valami instabil beállításba ahol periodikusan bootol-és fagy a gép, akkor kikapcsolod, kiszeded az elemet az alaplapból, vagy rövidre zárod az elemtartó sarkait vagy vársz 5 percet, visszarakod az elemet, elindítod a gépet és megoldódott a probléma.

    5,
    Ha találtál valami többé-kevésbé stabil tuningbeállítást (magasabb órajel és vagy jobb időzítések), akkor érdemes lehet a végén adni neki +0,05V feszültséget biztos ami biztos. Aztán vagy kiteszteled vagy vársz pár napot-hetet és ha nem fagy semmitől, akkor stabil a tuning. Ha afyg, akkor nem stabil, vissza kell lépni.

    Ez eddig csupa általánosság volt, a Skylake topikban tudnak konkrét dolgokat mondani, illetve ott mondanak konkrét beállítást ahonnan el tudsz indulni (és valószínűleg működik is).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák