Új hozzászólás Aktív témák

  • almi

    senior tag

    Sziasztok!

    Írtam már hamarabb is ide hasonló kérdéssel, de most, hogy átolvastam kb az utolsó 1500 kommentet. Kis in néztem pár konkrét típust, ezekről lenne 1-2 kérdésem.

    Havi kb. 400 oldal lenne vele nyomtatva átlagban. Azért átlagban, mert van, hogy heti 10-15 oldal csak, de van amikor egyszerre 200-300 is lehet. Kb. a 85%-a feketében menne, de azért tudjon színeset is, mert van, hogy az is kell.
    Olyat kerestem, aminek hosszú távon viszonylag olcsóbb az üzemeltetése. (A mostani Canon MG5550 katasztrófa ilyen mennyiségnél.. Pontosan még nem számoltam ki, de havi 1 patron szett nem elég, az tuti. Főleg a feketéből. Már nem kapcsolom ki és be, de mégis annyit takarítja a fejet, hogy szinte színes nyomtatás nélkül kiürülnek a patronok.)
    Sok lesz a fénymásolás és fontos, hogy lehessen kicsinyíteni nagyítani a nyomtatóról, másolás előtt.
    Az árban ez a 60-80 kb. megfelelő, ehhez még úgy is venni kell egy patron szettet, mert ahogy olvastam a gyárit nem szeretik kellően megtölteni!
    A lényeg, hogy nem baj, ha most egy kicsit többet kell rá költeni, de hosszútávon érje meg a nyomtatás.

    A következő típusokat néztem ki :
    1. [Epson WorkForce Pro WF-5620DWF]
    2. HP Officejet Pro 8610
    3. HP Officejet Pro 8620

    és esetleg egy Epson L550
    (Ezt azért írtam utóljára, mert nem kimondottan egy üzleti nyomtató ugye, csak tényleg nagyon jó áron nyomtat.)
    No, akkor kezdjük a 2 HP-val. Miben különbözik a 2? Csak annyiban, hogy a nagy tesó gyorsabb és kicsit nagyobb a kapacitása minden téren? Mert akkor nem feltétlen éri meg nekem azt a +15k-t.

    Az L550-esnél miben mutatkozik meg az, hogy butább a gép, mint a másik 3? (Azt tudom, hogy wifi nincs benne és nem duplex.) Ezzel lehet pl fénymásolásnál kicsinyíteni, nagyítani, stb?

    Az első Epsonnál pedi nincs írva, hogy tud PDF-be scannelni. Azt csak kihagyták, vagy ez annyira alap már, hogy oda sem írják?

    Most kb ennyi kérdés jutott eszembe, illetve ha valakinek van konkrét huzamosabb idejű tapasztalata a fenti gépekkel, ( fekete, színes lap nyomtatásának ára, jó minőségű után tölthető tintával való nyomtatás ára, beszerzése stb.) azt szívesen meghallgatom.

    Köszönöm!
    Üdv.
    almi

Új hozzászólás Aktív témák