Új hozzászólás Aktív témák

  • epzon

    őstag

    válasz Monyos #8143 üzenetére

    én nem erőltetem csak ajánlom, mert ezt ismerem és szerintem jók és költségben jobban megéri mint bármi más
    ha más mást tud ajánlani mást akkor ajánl mást, nem tiltottam le senkit hogy tilos HP-t, Canon-t, Samsung-ot ajánlani.

    látod Gergőke is addig jutott hogy kicsit panaszkodjon, de nem tud jobbat ajánlani költségben mint az Epson.
    Szolgáltatásban van jobb ajánlat, de te úgy kerestél gépet, hogy 50-100 oldal nyomtatás, meg tudjon szkennelni, ennyi. Gondolom számít hogy mindezt mennyibe fog kerülni neked 3 év alatt. Ha nem számít akkor meg vedd meg a Samsungot, semmi gond.

    Röviden:
    Lézer:
    színes lézer felejtős 300 000 alatti kategóriában, megfizethetetlenül dárgán dolgozik. Ha valaki mégis bevállalja azt a költséget akkor az előnye a sebesség és a terhelhetőség, azaz kb havi 5000 oldalig tökéletes a tintasugaras afelett már kényelmesebb (de nem gazdaságosabb a lézer). Márkától függetlenül.

    Mono lézer
    1, ha nagyon keveset nyomtatsz jobb a lézer, mivel a tintasugarasnak a hosszú nem használat nem tesz jót (értem ezalatt mondjuk 6 hónapon túl be se kapcsolod)
    2, itt is kb havi 5000 oldal felett gyorsabb jobban terhelhetőbb gépeket a lézerek, és költségben megfizethetőbb mint a színes kategóriában, némelyik jól tölthető, vagy van hozzá jó után gyártott, bár ezek jellemzően rövidítik a gép élettartamat, viszont a megtakarítás nagyobb mint a gép ára, úgyhogy végeredményben megérheti azzal használni

    Tintás: sokáig csak színes tintasugaras volt ma már vannak mono tintasugarasok is. Eredeti kellékkel sokkal jobb az üzemeltetésük mint a lézereknek (lásd m200), havi 5000 oldalig nyugodtan terhelhetőek. nincs semmilyen rejetett költségük, csendesek és környezetbarát technológia (nincs ózon termelés, kisebb energiafelvétel, kevesebb hulladék termelődik)

    színes tintas: alapvetően két kategóriára bontható: otthoni kategória - olcsó gép, kis kapacítású patronok, fajlagosan magasabb lapköltség,
    van már üzleti tintás kategória is jelenleg két gyártónál, egyik a HP másik az Epson - ezek már a lézerekhez képest kb fele költséggel nyomtatnak szolgáltatásban mindent tudnak mint a lézerek, tökéletes lézer kiváltó modellek
    és van az Epson L-es M-es sorozata ami egy köztes kategória. Alapvetően kis tudású gépek, viszont szó szerint fillérekért üzemeltethetőek EREDETI festékkel. Szóval ha valakinek nem kell a sok tudás, de nem akar töltött nem eredeti kellékkekel bajlódni, akkor azoknak jó választás lehet.

    röviden kb így lehet felosztani

Új hozzászólás Aktív témák