Új hozzászólás Aktív témák

  • Masooo

    aktív tag

    válasz PociAti #13875 üzenetére

    Köszi, megnézem őket.

    Van igaz és megfontolandó abban amit mondasz, de azért nem tudok veled egyetérteni 100%-ban.
    Minden gyártásra igaz, hogy nem karbon semleges, a sima nyomtató gyártása sem, és így persze a duplexé sem. Mivel a duplex egység nem a végtelenségig bonyolult és a dolga a papír megfordítása, a gyártása közben létrejövő környezetterhelés sem akkora % a nyomtató gyártáshoz mérve. Érdemes lenne erről látni egy pontos kimutatást, hogy mennyi + erőforrással / szennyezéssel jár, ha egy nyomtató duplex. Sajnos nem láttam ilyet, így állítás szintjén érdekes amit írsz, de az, hogy hosszú használat mellett ér e valamit, hogy 1 lapra 2 oldalt nyomok vagy nem, nem derül ki számomra.
    Kaptam most 2 féle papírt is mert nem kevés oldalt kellet kinyomatni, a Hp és a Xerox papírok borításán nem szerepel a logo, a ma beszerzett újrahasznosított papírból készült xeroxra meg minek.
    Természetes, hogy a föld rongálását kis apróságokkal nem lehet megállítani, még mérsékelni is alig, hiszen ördögi kör az emberszám - legyen meló - haszon megtermelése - ect között minden, így a folyamat végső soron azzal lenne igazán karbantartható, hogy az emberek száma csökkenne drasztikusan. Lehet ehhez sem kell már annyi idő. meglátjuk

    Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

Új hozzászólás Aktív témák