Új hozzászólás Aktív témák

  • FerQleS

    csendes tag

    válasz csucsotke #10339 üzenetére

    Tényleg rosszul gondolkodsz, elég rendesen megfordult a nyomtatóipar az elmúlt években. Ahogy én látom, legjobb tudásom szerint: Lézert csak akkor érdemes venni, ha ezt megköveteli a nyomtatási mennyiség (többszáz lap havonta), egyéb esetben drága lesz a lapköltséged. De ma már pl egy tintás HP Officejetnek meg sem kottyan a havi többezer oldal sem, és nagyjából minden gyártónak van hasolnló masszív készüléke.
    A mai tinták nemigen száradnak (sűrűsödnek) be rövid idő alatt, max több hónap után. De egy valamire való nyomtatóban van automata karbantartási funkció, amit kb hetente egyszer lefuttat magának.
    És igen, meg is érkeztünk a spórolós userek legnagyobb hibájához, ők azok akik kikapcsolják a készüléket két használat között. Ez egyrészt eredményezi azt, hogy nem fog lefutni a karbantartási folyamat, másrészt pedig, hogy a nyomtató minden bekapcsolásnál elvégzi a kalibrációt, miközben eszi a festéket.

    Ja, és az általános igazság: minél drágább nyomtatót veszel, annál gazdaságosabban fogsz nyomtatni! Nyilván néhány 10 oldalnál havonta nem éri meg drágát venni, de nagyobb mennyiségnél már lazán visszajöhet a készülék ára.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák