- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz GeGexx #49503 üzenetére
Hát elég kezdő egy cikk: az előző szériás sima Pro-t HDD-vel hasonlítja a jelenlegi SSD-s Airhez, ami azért elég sokat befolyásol az FCPX tesztekben. Az IGP teljesítmény szintén hasonló, nyílvánvalóan jobb lesz az Airnél, mint a HD4000-res Pro-nál. Prociban viszont lemarad az Air a Pro-hoz képest, már csak az órajel és az alacsonyabb TDP miatt is.
Azért is írtam egyébként a 15"-os Pro-t, mert abban mindenképp 4 magos CPU van, az nem opció. Egyébként tökéletesen mindegy, melyik mostani Apple gépet veszed, mindegyik kibír egy átlagos napot akksiról(jó nyílván nem videóvágással). A retina Pro-k 7-8-9 órát, az Air 13-at. Még a nem retina Pro-m is hoz 6-7-et pedig ennek 20Wh-val kisebb kapacitású az akksija.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
maci25
aktív tag
válasz GeGexx #81473 üzenetére
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? ma vagy holnap
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? max 310
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) Munka esetén látványtervezés egyébként meg játék
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Most egyenlőre wot
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Na erre mit mondjak, mind a kettő ha belefér a keretbe
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! majd kicserélem ssd-re
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? lehetőleg fényes, ha lehet ips-uhd
(8) Notebook tömege? heti 1-2 alkalommal kell mozgatni max- nem számít a tömege
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? nem kell
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Optika biztosan nem kell,ha van hát mindegy HDD minimális elég, Ram 4 vagy 8
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) a mostanira sem kötök semmit
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? ha a tervező progi és a game az akkor igen
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) y50-70[ vagy UHD/B]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? első kőrben újAmi nagyon fontos, hogy áfa tartalma legyen, tehát céges vásárlás lesz.
-
GeGexx
aktív tag
-
félisten
válasz GeGexx #81568 üzenetére
Az a bolt nagyon nem ajánlott és most még drágább is a cuccuk mint egy normál garis boltban.
Szerk: A bolt: elég gyakran előfordul, hogy nem hazai gépet árulnak, kétes garanciával, van, hogy csak hozzájuk szól, tehát ha esetleg megszűnnek vagy bármi van akkor bukta is lehet a garancia, Asus nem foglalkozik vele.
Maga a gép szerintem jó, bár nem értem azt írtad, hogy a magas grafika nem számít akkor miért vagy kiakadva, hogy elvben nem megy ultrán csak kevés FPS-el?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeGexx #81571 üzenetére
Mondjuk sikerült a 2 legoptimalizálatlanabb játékot megtalálnod... ahogy olvastam vannak részek ahol asztali VGA-kat is megfognak szóval erre nem alapoznék
#81572) premierpark : amelyikben M végű van minimum, tehát nem U azokban nincs akadálya, bár én ilyennel végképp nem szórakoznék már.
Tothgera30: már amit!Az U-s procit ott sem pl, meg a VGA-t sem feltétlenül, az már a WS kategória nem?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz GeGexx #81581 üzenetére
Akkor éri meg, ha országos, nagy nevű biztosító adja a biztosítást. Ha még sosem hallottad a nevét a biztosító cégnek, akkor valószínűleg kamu az egész és 1 év múlva már nem lesz meg az a cég (vagyis hát más néven persze újraalapítják, érted...). Ha belegondolsz, ki a fenének érné meg biztosítani egy telefont? Az autók kötelező biztosítása is veszteséges, pedig autót ritkábban törnek az emberek, mint egy olyan eszközt, ami bármikor kieshet a kezedből. És kötelezőt kötelező fizetni mindenkinek, telefonra meg a vásárlók elenyésző része köt biztosítást, fizikai képtelenség, hogy ez jövedelmező legyen.
-
félisten
válasz GeGexx #81584 üzenetére
Ha tényleg ilyen komolyabb biztosítást találsz és nincs a hátterében olyan mint amit írtam a telóknál akkor akár megérheti.... Az a lényeg, hogy a laptop garancia jobban hasznosítható szerintem, mivel a biztosítás hardver hibára nem terjed ki. Véleményem szerint hamarább lesz mondjuk hardver hibát mint ellopják. De a legjobb ha utánajársz, ha mondjuk egy 300e-es gépnél évi 15e Ft-ért megkapod lopás esetén a gép vételkori árának a felét minimum akkor megérheti. De ha csak egy akkori árat fizetnek korrigálva az értékcsökkenéssel akkor akár ráfizetődő is lehet.
-
Tikakukac
titán
válasz GeGexx #81584 üzenetére
Ja, mert a biztosítók hülyék és nincs leszámolva kinek mi éri meg. Naaaaaaaa.
Egy a baj, nagyon szép kizárások vannak a szerződésekben és lehet velük szórakozni egy ideig míg fizetnek. Tarts jogászt a farzsebben.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
GeGexx
aktív tag
válasz GeGexx #81651 üzenetére
Még ezek vannak a palettán nálam, szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Asus G551JM
Lenovo Y50-70
MSI GE60 -
Speede05
tag
válasz GeGexx #81689 üzenetére
Jogos kérés... sry, hogy lemaradt.
Leginkább Xcode miatt kell a gép, iOS-re fejlesztenék, így ez a fő oka a vásárlásnak. E mellett legyen alkalmas FHD videók lejátszására HDMI-vel tv-re kötve, de ennek mindkettő megfelel. Illetve alap Blizzard játékok fussanak (Hearthstone, Heroes of the storm, talán Diablo 3, bár nem hiszem, hogy megveszem a Mac változatot belőle, Assassins Creedet pedig azt hiszem mindkettőnél hanyagolnom kell )Ezen kívül prezentációk készítése, szöveges dokumentumok, excel táblák szerkesztése.
-
Speede05
tag
válasz GeGexx #81693 üzenetére
Azért engedhetem meg magamnak, mert már consumer kategóriában van. Én most váltok Windowsos gépről, mert ami nekem kell arra a windows alkalmatlan, de ahogy utánad írták, simán felmegy a windows a macre is. Boot Camp Most vmwareben van az OSX, de i7-4702MQ-val 2 magot, és 6 giga memóriát átadva sem az igazi az élmény.
-
félisten
válasz GeGexx #81778 üzenetére
Nem akarok senkit megserteni de az elso hozzaszolast a kerdezok jo ha negyede elolvassa (mas temakbol tapasztalom, pedig sok helyen igen komoly osszefoglalo van mar)... illetve ha ezt leirod jonnek majd azok akik vagy nem gariztattak a ketes boltnal vagy eppen szerencsejuk van...
-
félisten
-
-
Headless
őstag
válasz GeGexx #81997 üzenetére
Nem azért, de az n550-et, n551-et és a g551-et egy kalap alá veszik hűtésileg ebben a topikban én nem rendelkezek egyikkel sem végül asztali lett a vásárlásból nem bántam meg. Egyszóval ugyanolyan a hűtésük, talán a 850m-esek egy fokkal jobbak,de azok meg csak GDDR3-as ramot tartalmaznak...
Meg a WIFI-re is sok a panasz.[ Szerkesztve ]
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
Tikakukac
titán
-
-
Headless
őstag
válasz GeGexx #82002 üzenetére
Olvasgasd át szerintem a topicot amit linkeltem az előbb, ott elég sok dolog van a g551-ről, és n551-ről. Egy két tulaj is van már, akár ő tőlük is kérdezhetsz. Garancia, fogalmam sincs nem vagyok olyan helyzetben, hogy ezt megmondjam melyik cég csinálná meg hamarabb.
LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/
-
-
Tikakukac
titán
válasz GeGexx #82012 üzenetére
Arra éppen megteszi, bár tényleg elszomorító, hogy ha már vesznek rendes kijelzőt azt is elszúrják a beépítésekkel. Majd szentelek ennek is pár sort, ha valaki majd keresi azt a bizonyos gépet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
-
ivana
Ármester
válasz GeGexx #82194 üzenetére
Több lehetőség van:
1. Komoly a dolog: 6-8 magos workstation 3-4 felsőkategóriás gpu-val desktop
2. Nem annyira komoly a dolog: Megteszi egy használt 4 magos business kategóriás mobil workstation
3. Nincs pénz, és hobbi: A kihozható legjobb desktop gép a keretből
4. Valami gémer kategóriás laptop cucc, de ez rövid úton belefog dögleni a terhelésbe gari idő után. -
ivana
Ármester
válasz GeGexx #82198 üzenetére
Akkor félre értettelek, de renderelés alatt általában mást értünk, öcsém szokott néha az én gépemen renderelni (6 mag+HT @3Ghz) és még ez is izzad alatta. Ez inkább videóvágás kategória.
A vázolt dologra elég a G551. Lehet levenném a HT-t az csökkenti a eközben melegedést, mondjuk a teljesítményt is.
-
ivana
Ármester
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest