Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Thocy a ZAGY

tag

válasz SeniorTilla #176167 üzenetére

Ez ugye a munka jellegétől is függ. Én is egy pont 10 éve újonnan vásárolt Dell Latitude e5430 laptopról írok, amelyet munkára is használok. I3 (3110m) 8 GB memóriával és SSD-vel szövegszerkesztésre, táblázatkezelésre (nyilván nem nyolcmillió soros agyonmakrózott), alapszintű böngészésre, hobbi webszerkesztésre, kis bohóckodásra pár képpel teljesen jó.

Nyilván már elég retró a kinézete, illetve a mai hasonló méretű gépek fele ilyen nehezek, és persze jelentősen gyorsabbak is tudnak lenni, de egyrészt még nem tépem a hajam munka közben, a második (már ez is három éves) eredeti akkumulátorával még lazán elmegy 3 órát. Szeretek gyorsan, lendületesen gépelni, amit ezen a gépen simán megtehetek, míg egy mai ultrabook szanaszét nyeklik-nyaklik-hajlik eközben. Nem tudom mennyi van még benne, de amíg bírja, én nem cserélem le, mert nem kapnék sokkal többet használati értékben jelentősen több pénzért (ez a kategória ma már 400 ezer felett indul, amit szerencsére nem gond kifizetni, de majd akkor veszem meg az aktuális újat, ha rá leszek kényszerülve).

Ha több erőforrásra lenne szükségem a munkámhoz, vagy játszanék, nyilván már cserélnem kellene, de egyelőre elég. Most éppen Linux fut rajta pár éve megint (azzal is vettem), de van eredeti Windows 10-em is (nagyjából ugyanazt tudják sebességben, de Linux alatt kevesebbet pörög a ventilátor).

Egyébként még működik a korábbi, idén 17 éves Fujitsu-Siemens Amilo Pro v3405 laptopom is, bár az már tényleg csak szenvedni jó. :)

A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.

Új hozzászólás Aktív témák