-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
red13
tag
Még mielőtt leírnám az igényeimet, azt kérdezném, hogy melyik azok a márkák amik megbízhatóak, amiből válogathatnék közép-alsó kategóriás laptopokból maximum 150K-ig, újonnan.
Eddig abban a hitben éltem, hogy Dell, Toshiba, mert 3 év garit adnak, meg lenovo, mert sokaktól hallottam, hogy jó márka, de beleolvasva ebbe a topikba elbizonytalanodtam.De mindegy is, leírom az igényeimet: otthoni felhasználás, filmezés(HDMI-vel tv-re kikötni, tehát nem túlzottan érdekel maga a képernyő minősége), és ami lényeges, az a hűtés és a zajszint, ez az amire nagyon háklis vagyok. DVD rom nem szükséges, HDMI kötelezően, ahogy legalább 1db USB 3.0, sehova nem hordoznám, Intel HD 4400 és a 4gb bőven elég lenne, viszont van olyan tervem, hogy PS2 emulátort is lehetséges, hogy használnék, amihez proci kellene. Elvileg egy Core i5-4210U elég lenne, bár nem vagyok egy nagy tech zseni. Inkább a lényeg a zajszint, hőmérséklet, jól össze legyen rakva, nyilván újonnan csak műanyagot kapok, de az sem mindegy, pláne nem kell egy agyonra lakkozott vacak.
-
red13
tag
Sziasztok! Korábban többen ajánlottátok a Fujitsu LifeBook A544 laptopot. Egy közel 5 éves Dell Inspiront cseréltem le, mivel már sok volt vele a baj, többek közt a hűtés, zajszint. Ma jött meg a Fujitsu, felraktam rá mindent, de egyszerűen ez még hangosabb mint az 5 éves Inspiron. Rendesen, folyamatosan süvít. Arról nem is beszélve, hogy jóval melegebb a kéztámasznál, illetve a hangerő katasztrofális, csaknem fele olyan a hangerő/minőség mint a régi laptopomban. Boot is majdnem kétszer addig tart! Pedig semmi nem indokolná, a Dell egy i3 350M, 2gb, 5470 HD kártya, míg a Lifebook i3 4000M, 4gb, HD Graphics 4600
Van erre valamiféle megoldás, vagy ez ilyen és kész?
Laptopszalontól vettem, náluk él az hogy visszaadják a pénzt? Mert így ezzel a laptoppal nem szeretnék éveket leélni, de még egy hetet sem. -
red13
tag
válasz szabonagyur #93367 üzenetére
Windows 8.1, amit gyárilag adtak hozzá lemezt, de netről frissítette, szóval a legújabbak vannak rajta.
-
red13
tag
válasz szabonagyur #93369 üzenetére
Beraktam a lemezt, ami gondolom a régebbi drivereket tartalmazta, így netről leszedte az újabbakat. Windows 8.1-et még most frissítette, de nem hinném hogy ez használna...
Olvasom az oldalukon a 14 napos azonnali visszafizetés náluk is áll, szóval valószínűleg ez lesz belőle... -
red13
tag
Új laptop
250.000 Ft alatt
FullHD kijelző
i3 vagy i5-ös proci
integrált videokártya
8Gb memória
256SSD
Korrekt tapipad, nem használok külön egeret
Megfelelő beépített hangszórók, inkább csak youtubeozáshoz
Jó hűtés, halk működés, ez nagyon fontos, korábbi laptopjaim ventilátor zajától megtudtam őrülni
Jó összeszereltség, illesztés, ne ropogjon, recsegjen
Ne valami ócska wifi kártya legyen benne, ami fél év után megadja magát
Használat: kizárólag lakásban, udvaron, nem lenne nagyon hordozva, viszont pozitívum hogy minél könnyebb és vékonyabb legyen. Jobb így ölbe venni a fotelba, ágyba.Amiket én kinéztem: asus vivobook s14 s410ua, HP Probook 440 G5, Lenovo Idepad 320s
-
red13
tag
válasz Khelben #143206 üzenetére
Köszi! Hűtés, zajszint milyen?
Most egy 2014-es Pavilionom van, de valami kegyetlen szar. Garancia lejártával forrósodik, hangos a ventilátor(kitakarítottam, új hűtőpasztát kapott, nuku változás), wifi kártyát ezen is kellett cserélni, rohadt nehéz szétszedni, recseg ropog a kéztámasznál. Azért már tényleg szeretnék venni egy normális laptopot, ami évekig kitart, és nem az őskorban érzem magam vele. 400-500ezret meg nem akarok kiadni egy olyan műszaki cikkre, amin jóformán netezek, meg HDMI keresztül a tv-én nézek filmeket(mondjuk 4K tartalmat). -
red13
tag
Az alábbi laptopot néztem ki. Kérdésem, hogy 1080p 60fps youtube videók nézésére, torrentezésre, böngészésre jó lesz? Értem ezalatt, hogy nem fog belassulni, melegedni? Első szempontok között volt a passzív hűtés, a vékony, könnyű kivitel, és a AX wifi kártya.
Acer Swift 1
Intel Pentium Silver N5030 Quad Core
Intel UHD Graphics 605
8GB LPDDR4 / 512GB PCIe SSD -
red13
tag
Oké, meggyőztetek, akkor ott az Acer Swift 3. 240K semmiképpen sem szeretnék többet kiadni egy laptopért, főleg hogy csak általános felhasználásra használnám. Semmi munka, játék. Ebben az árban három procival lehet kapni. Melyiket érdemes választani? Számomra előny, hogy minél halkabb legyen a laptop.
AMD Ryzen 3 4300U
AMD Ryzen 5 4500U
Intel core i3-1115G4
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest