-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertz031
újonc
Rendben,sorry.
Köszönöm a választ.
Igazából,ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módja,hogy kiszűrjem,mely laptopok felelnének meg nekema 150ezres 5év garis probookon nem futna el az Ac 3-4 black flag ?? illetve van a fujitsu 135k-ért gt 820m-el, utána a probook A8-4500M hd 8750-el 170k-ér,majd az i5ös probook 190k-ért. igazából elég kérdése,hogy mi legyen mert legjobb a probook lenne, de ha a fuji is jó szerintetek,akkor nem kéne +40-60k-t kiadnom probook miatt.
Ti hogy látjátok?melyiket vennétek?[ Szerkesztve ]
-
alexey
csendes tag
Sziasztok!
Ezt a laptopot néztem ki: http://www.digiprime.hu/gamer-laptop/asus-g551jm-18267-elado
Az lenne a kérdésem: érdemes-e a drágább i7-es procival venni, mert árban elég nagy a különbség.
Esetleg van más ebben a kategóriában amit ajánlanátok helyette, max 300.000-ig?
Amire használom: java, C# programozás, néha játék. -
ivana
Ármester
válasz qwertz031 #84501 üzenetére
(#84501) qwertz031 Ha kapsz A544-t akkor jó lesz az is, de ezen tényleg csak nagyon lowon fog menni. De 3-4 elmennek szerintem.
(#84502) alexey Programozásra ezeknek a billentyűzete, touchpadje alkalmatlan. Munkára nem jó a gamer gép, a G551 egy jó gép játékra. Programozásra legalább 1600x900-as üzleti gép kell. Pl.: E5440
-
TeebyKay
őstag
Egyébként mi a problémátok ilyen gépekkel programozáshoz? Jó még kezdetlegesen de én is programozást tanulok C-ben, és gond nélkül elvagyok egy ilyen rog géppel, miben más érzés egy másik? Touch padot egyébként nem is használom.
-
tsbalu
csendes tag
Sziasztok!
ASUS X555LN XO106D laptop (i3, GT840M, 4GB) megvételén gondolkozom..
Játékra használnám főleg (pl. GTA4), illetve filmezésre.
Ajánlanátok ezt a gépet? (138e most az ára)Köszi a választ!
-
alexey
csendes tag
válasz Khelben #84503 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
260000Ft, de kicsit több belefér.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
programozás, játék
(Írtad hogy a kettő nem fér össze, miért?)
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
BF4, Dragon age inquisition, fullhd
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
lehetőleg FullHD, Matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Keveset lesz hordozva, annyi a lényeg, ha néha hazamegyek koliból, tudjam vinni, esetleg házit bemutatni egyetemen, amúgy asztalon lesz használva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell rá gyárilag, Win8 támogatás legyen
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
memória 8GB, tárhely mindegy, SSD-t tennék bele
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet akár használt is, a lényeg hogy kapjak áfás számlát -
Khelben
nagyúr
válasz TeebyKay #84506 üzenetére
15 éve dolgozom programozóként, ebből 15 éve notebookon. Ha én azt mondom, hogy alkalmatlanok, akkor elhiszed?
Az N551 billentyűzete kifejezetten jól sikerült a konzumer gépek között. Ennek ellenére sosem lennék képes fél óránál többet dolgozni rajta, mert nem olyan a gombok leütési ereje, alátámasztása, a leütés visszajelzése, hogy azon dolgozni lehessen. Itt van előttem egy HP Elitebook Workstation (8560w) és egy N751, tehát élőben is összehasonlítottam őket. Ráadásul ezeknek a gépeknek szépnek kell lenniük, tehát pl. ezüst bevonatot kap a billentyűzet, ami kényes. Még a fekete üzleti billentyűzetek is hajalmosak kopni, fényesedni intenzív használatkor, egy ilyen meg egyenesen undorítóan fog kinézni max. 1 éven belül. Tanulni lehet, hogy megfelel egy ilyen (bár én annó tanulni is inkább használt Thinkpadet vettem), de komoly munkára nem valók. És most csak a billentyűzetről beszéltünk, nem volt szó kijelzőről, betekintési szögekről, hűvös és nem kopó csuklótámaszról, stb.(#84508) alexey : lásd fenn. Ha dolgozni akarsz, ahhoz más gép kell, mint ha játszani. Ahogy teherfuvarozáshoz is más autó kell, mint versenyzéshez. Úgyhogy amíg nem tudjuk, neked melyik a fontosabb, addig nem tudunk gépet ajánlani. Ha a játék és csak tanulni akarsz programozni, akkor jó az Asus N551/G551 sorozat, i5-tel kijön ennyiből. Ha viszont dolgozni akarsz, akkor Dell Latitude E5440, HP Probook 4/6 lesz a te géped, esetleg használt Elitebook/Dell E6-os sorozat.
(#84507) tsbalu :a gép nem ajánlott, ellenben az összefoglaló kérdéseinek kitöltése erősen ajánlott.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz TeebyKay #84506 üzenetére
Nem arra tervezték ezeket, hogy napi sok órát gépelj rajta, a billentyűzetük egész egyszerűen kényelmetlen. Touchpadot én se használok, ott a trackpoint. Még egy rendes régi TP billentyűzet is gyenge a desktop mechához képest. Munkára jó ha bírja a strapát a gép.
(#84507) tsbalu X széria nem jó. Probook 45x vagy A544 van.
(#84508) alexey Ha koli akkor azt mondjad. Munka szintű programozásra nem jók ezek a gépek, de arra, hogy megírd a házit az egyetemen ok. Ha viszont néha be akarod vinni órára akkor inkább üzleti, én szeretem bevenni, mondjuk én fejlesztek elég sok mindenfélét. Jó a T420
[ Szerkesztve ]
-
-
PAINfájdalom
aktív tag
Csak érdeklődnék, hogy az MSI vagy az ASUS garanciája a jobb, illetve a G551-nél elég-e játékra az i5 4210H, vagy jobb lenne az i7 4710HQ? Utobbinál a hűtésre gondolok, hogy nem dobja-e meg vészesen. Ha 80 fok alatt marad, az már nekem jó.
Road- Az Isten állatkertje http://www.youtube.com/watch?v=Yh6SR7BV5Y8
-
QwErTy42
addikt
válasz alexey #84512 üzenetére
i7 és i7 között is van különbség.
Ugye vannak a fizikailag kétmagos i7u procik 17 W körüli fogyasztással és vannak a fizikailag négymagos szörnyek 40-45 W fogyasztással. Utóbbival szeretl konzumer gépet nem érdemes venni, mert csak a komolyabb ROG Asusok és társai birkóznak meg rendesen a termelődő hővel.
Ha meg visszaszabályoz a négymagos i7, mert melege van, akkor teljesítményben ugyanott vagy, mint egy U-s i5 vagy akár egy U-s i3.Egy M-es vagy H-s i5 teljesítményben elég, fogyasztásban még belefér egy konzumer gépbe.
(#84515) PAINfájdalom ne erőltesd az Q-s i7-et.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Khelben
nagyúr
válasz alexey #84512 üzenetére
Nyilván erősebb az i7, majdnem kétszer akkora a teljesítménye, mint az i5-nek. Kérdés, hogy hány olyan játék van, ami kihasználja a 8 szálat (sok még a 4-et se, amit az i5 biztosít), illetve hogy egy nagyobb terhelésű játéknál hány perc után veszted el a proci órajelének felét a túlmelegedés miatt. Az N-es Asusok elég óvatos gépek, 85 fokig engedik menni a cpu-t (egy üzleti gép, pl a HP Zbook simán elengedi 95-ig is). Így elég hamar elő lehet idézni az órajel esést.
-
Tamás008
tag
Sziasztok . Melyiket vegyem a három gép közül?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Két héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 130ezer.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Átlag felhasználás: net, HD filmezés, irodai programok.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15 colos, ami a keretösszegbe belefér.
Ritkán hordoznám, legtöbbet asztalon használnám.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új és jó állapotú használt egyaránt szóba jöhet.Az eddig kinézett lehetséges jelöltek:
FUJITSU LifeBook A512 :[link]
Fujitsu Lifebook A544: [link]
illetve
Lenovo Thinkpad T510: [link]Melyik lenne a legjobb választás?
Köszönöm. -
meshuggah
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hozzátok, hogy mi a véleményetek az Asus laptopokról? Tudok egy eladó Asus X54H laptopot 50.000 ft-ért.
Pár specifikáció
Háttértár: 500 GB HDD
Memória: 4 GB DDR3
Proci: Intel Core i3-2330M 2,2 GHz
Matt kijelző.
Aksi: kb másfél óra normál használat mellett
A laptop nagyjából 2 és fél éves. Nincs semmi sérülés rajta, tulajdonosa szerint semmi probléma nem volt vele.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Tikakukac
titán
válasz meshuggah #84521 üzenetére
A tulajdonos nyugodtan adja el akinek szeretné, tüzes késsel nyúzva a hátamat sem venném meg. Én is most akarok egy régebbitől megszabadulni, sajnálom a leendő vevőt, de hát el kell adni, mert a léte is fáj.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Khelben
nagyúr
válasz meshuggah #84521 üzenetére
50-ért kapsz normális gépet is...
-
feketeahajam
újonc
Sziasztok,
Az alábbi feltételek mellett keresek notebookot. Mivel abszolút nem vagyok hozzáértő, tőletek szeretnék egy kis segítséget kérni. Kösziii(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Egy hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max. 100e (igen tudom szűkös a keret)
Office programok, filmezés, böngészés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
lövésem sincs, hogy mi a különbség, nincsenek nagy igényeim
Néha, de otthon lenne használva.
Valami windows legyen
Uhh na megint vakfolt, van pár fénykép, egy-két film, ami fontos úgyis valami "felhőn" tárolom
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera mindenképp és legyen szép a képe, legyen benne dvd/cd olvasó-író, és nem árt ha van HDMI is, de nem létszükség
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újat szeretnék csak -
notafa3
tag
válasz feketeahajam #84525 üzenetére
Újat, ennyiért, senki sem fog ajánlani neked.
-
ivana
Ármester
100 alatt nincs új gép jelenleg, használt van az igényeidnek megfelelő 50k-ért is.
-
notafa3
tag
Ez a legolcsóbb ajánlott gép: Fujitsu Lifebook A544
Gyűjts még picit vagy gondolkozz el egy asztali pc-ben! Vagy garanciás használt minőségi üzleti gépekben.
[ Szerkesztve ]
-
feketeahajam
újonc
válasz notafa3 #84528 üzenetére
Hát ez szomorú. Igazából skót vagyok olyan dologra költeni amit napi max 3 órát használok, de nem akartam birkamód berontani az első Médiába.
A munkahelyemen van egy IT-s aki azt javasolta, hogy nézegessek "basic" Lenovokat, mert azzal nem nyúlhatok mellé. A Fujitsu-tól félek, most is olyanom van, vagyis még a kőkorszakból Fujitsu Siemens de szabadulnék már tőle. -
Khelben
nagyúr
válasz feketeahajam #84529 üzenetére
Pont a Lenovo a "legkerülendőbb" jelenleg a hulladék garancia miatt. Remélem, másban nem dönt az IT-s nálatok
-
nahunn
tag
http://www.laptop.hu/termek/dell-inspiron-3531-black-w81-2gb-bing-dxmas
amit leírtál minennek bőven megfelel, 3 év gari van rá (és a DELL gari ér is valamit),
minőségre azért még kicsit mindig jobb mint a Lenovo, Acer, stb... legalább is
szerviz tapasztalataim alapján
nem utolsó sorban jogtiszta W8.1 van rajta
94.900 FtÜdv,
Attila
http://www.doctorhouse.hu laptop szerviz -
notafa3
tag
Ez a Fujitsu a legminőségibb lapos most a kategóriájában. Nem a márkákat kell nézni, hanem bizonyos típusokat és nem kell régebbi szériákból következtetni! Itt van róla teszt. A Lenovo-nak pedig konkrétan nincs működő garanciája.
[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
Fujitsu, az nem Fujitsu-Siemens. Tök más gyártó, normális gépet gyárt, belépő kategóriában jelenleg a legjobbat (A544).
never go full retard
-
feketeahajam
újonc
válasz redwhite78 #84536 üzenetére
http://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/toshiba/Toshiba_Satellite_C50-B-14D_Intel_Celeron_Dual_Core_N2830_4GB_500GB_Intel_Windows_8.1_Fekete_PSCMLE-02N01THU_14102.html
és ez?
Ezt a Fujitsu-t emésztgetem még.
-
ivana
Ármester
válasz feketeahajam #84534 üzenetére
Nagyon gagyi az a dell, 2 magos
atomceleron van benne amiből a 4 magos van egy szinten egy T400-al. Aprón még olcsóbbat is fogsz ha akarsz, a kockázat is kisebb bedöglik veszel másikat (ezeket bedögleszteni művészet). Nagyon nem érik meg ezek a celeron/pentiumos gépek főleg nem az ilyen tabletbe való atom származékokkal.(#84537) feketeahajam Ugyan az a fos proci, hiddel, hogy borzalmasan lassú. Netezni is szenvedés.
[ Szerkesztve ]
-
nahunn
tag
válasz notafa3 #84535 üzenetére
én a mai napig 2GB rammal használom az M5010-met V140 procival és rengeteg i5 8GB RAM
ügyfélgép mellett őszülök meg, mire 1 darab böngésző bejön
rá kéne jönni, hogy normális SSD-t kell használni és utána netezni, filmet nézni 1GB RAM is elég
az N2830 kb 1 szinten van pl egy T7300-al...[ Szerkesztve ]
-
redwhite78
aktív tag
válasz feketeahajam #84537 üzenetére
Az a helyzet, hogy hiába linkelsz be akár egy tucat gépet, nem fogunk mást mondani, mert jelenleg nincs nagyon mit ajánlani. Van ez a fuji A544 125-ért, utána meg a probook 455 150k-ért és ennyi. A többi jelenleg valamilyen ok (szétesős, gyenge, garanciális ok stb.) miatt nem ajánlott.
A Fujit egyébként valóban emésztheted, mert jelenleg hiánycikk (elég kelendő volt) és legkorábban febr. 1-2 hetében lesz ismét a legutolsó infók szerint.
never go full retard
-
nahunn
tag
válasz feketeahajam #84534 üzenetére
kb. 6.000 Ft egy USB DVD de ha gyakran lemezelsz akkor ez
http://www.laptop.hu/termek/dell-inspiron-3542-cda01lf-black-lx
igaz h nincs Winfos hozzá de van DVD-RW és a megénekelt proci is erősebb -
ivana
Ármester
válasz nahunn #84539 üzenetére
1GB RAM is elég
"640 K ought to be enough for anybody"Az N2830 gyengébb mint egy T7300 ami valljuk be egy új géptől elég röhejes Egy P8600 már a négymagosat is megeszi pedig az se mai darab.
Van egy szint ami alatt nem érdemes venni, amikor az új gagyit már teljesítményben is megeszi a fele annyiba kerülő használt üzleti az ez a szint.
[ Szerkesztve ]
-
nahunn
tag
bármelyik napon 9-17-ig nyugodtan bejöhesz hozzám a Thököly út 77. alá a bármilyen gépeddel és megnézhetjük, hogy 1 GB RAM-mal, hogy megy az enyém a tiédhez képest
új géptől röhejes??? amennyiben ??? nezetésre és officera kell
attól, hogy ti el vagytok varázsolva a Gigabyteok és Gigahertzek bűvöletében, lehet, hogy
meglepődnétek, ha látnátok, hogy az átlagemberek milyen gépeket használnak és
ezért nem feltétlenül kéne a tanácsot kérő embereket félrevezetni.
Mivel nap mint ezt csinálom, nyugodtam mondom, hogy kb. bármelyik 2 magos intel és 2GB RAM
egy friss Win7-el teljesen használható, pláne ha nem ősrégi HDD vagy netán SSD van alatta,
illetve ahogy írtam egy nem olcsó fajta SSD-vel poénból kipróbáltam 1GB RAM-mal a gépem és
1 hétig úgy is maradt mert elfelejtettem visszatenni észre nem vettem a hiányát ...[ Szerkesztve ]
-
nahunn
tag
az utolsó mondatodra reagálva.
van aki teljesítmény bűvöletben él és vesz használt üzletit
van aki legalább 3 évig vagy kicsit tovább nyugodtan szeretne netezni, ő vesz új Dell-t.
hidd el persze én is az előbbi fajtából élek, mert azok hozzák naponta a haldokló gépeiket,
de még ha magam ellne beszélek akkor is ezeket az inteles delleket ajánlom a "pórnépnek" és
eddig még csak pozitív visszajelzés jött...kicsit lássatok már túl a saját világotokon, mert ott is van élet
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz nahunn #84543 üzenetére
Hmm, ram helyett vegyünk ssd-t és használjunk nagy pagefile-t. Én hülye megint 8GB-ot vettem asztaliba. Bakker, ha ezt tudom...
Egyébként már T60-nál kiveri a szemed az 1 vs 2-3GB RAM. És ez egy 2007-es gép. Ha kívánod van 3 csutka egyforma, mondjad mit mérjek, megkapod
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
nahunn
tag
válasz Tikakukac #84545 üzenetére
látom te is kevered a szezont a fazonnal
talán olvasd el amit írtam, értelmezd és akkor nem írsz ilyet.
igen amennyiben nem ssd van a gépben kell is a 2GB és igen látványos a különbség Win7 esetén,
ezt le is írtam h intel 2 mag + 2GB kell... de ha van egy normális ssd-d nem V300 és társai akkor
próbáld ki magad is, hogy mi a különbség 1 GB-nál[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
Ne viccelj!
A Fujutsi Siemens 5! éve megszűnt. A laptopod alsó hangon 5 éves de sanszos, hogy 6-7 vagy még annál is öregebb. Becsüld meg, hogy eddig elment!Valakinek mostanában járhatott le a kitiltása... Legalábbis a tanúsított magatartása erre enged következtetni.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest