Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz miki6612 #38939 üzenetére

    A gyenge akkuidő miatt iskolába sztem nem a legjobb választás. Max ha az 1 vga-sat veszed, ott elvileg működik az optimus.

    Mostani desktopok már elég korrektek energiafelvételben. Persze ésszel kell összerakni, minél nagyobb hatásfokú táppal. Nyilván senki nem 20 órán keresztül játszik egész nap..ha meg igen akkor külső monitorra kötve a gépet, ami máris bukta energiafelhasználás szempontjából. Egy jó asztali idle megáll konnektorból 60W környékén net meg film alatt. Ez több mint egy notebook idle fogyasztása. De ha 7/24 mintát is veszünk alapul, gyanítom amennyit a notebook értéke esik azzal, hogy csupán kihozták a boltból, máris fedezi a desktop többlet energiáját 1-2 évre...Arról ne is beszéljünk 1 év alatt mennyit esik az ára:) :U Míg desktopnál ugyanez kisebb mértékben van jelen, klasszisokkal jobban bővíthető. Én úgy látom, aki sűrűn utazgat és játszana is, meg persze pénze is van rá az vegyen gamer notebookot, de ne azért mert majd spórol a villanyon, magát csapja be:) Max az spórol vele aki olcsó notebookot vesz és egyébként sem játékra használná, külső monitorral sem állandóan. De ott is ha behal a gép egy drágább alkatrésze és nincs gari, a spórolás máris elillant...

    szerk: Ha meg valaki ténylegesen dolgozik a gépen olyasmit, ami kihasználja az erősebb hw-t, akkor megint csak ott vagyunk a villanyszámla több valamennyivel, de a fentiek élnek. És az sem mellékes, hogy adott munkával elkészült 2 óra alatt, ami egy jóval gyengébb hw-rel megáldott azonos notebooknál 3 vagy több óra lett volna.

    [ Módosította: radi8tor ]

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák