- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz Z.É.T. #38850 üzenetére
LH532-nél +4GB ram 5k-ért korrekt, külön megvéve most a bolti ára 8-10k már. SSD-t mindkét gépbe meg lehet oldani könnyen akár HDD, akár optikai meghajtó helyére.
A532 sztem nincs most náluk, LH532 14", abban van még egy GT620-as vga is. i3-mal 8GB rammal, 3 év garival 145k, az elég korrekt. PS-sel is el lehet ilyen hw-rel bohóckodni már komolyabban is.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nemigazmar2
csendes tag
Hello!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél korábban, lehetőleg a héten.(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
100-130? max 150(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
főleg net, film(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem nagyon, max 5+ év körüliek, nem számít(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
11"-13", se kisebb se nagyobb,matt preferált, fényest is el tudom fogadni, ha másban kárpótol érte(8) Notebook tömege?
minél könnyebb legyen(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500gb alatt nem szeretném(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi, webcam muszáj, más "extra" nem fontos. min. 2 de inkább 3 év gari.Előre is köszönöm szépen!
-
Frequence
tag
Hali!
Videóvágáshoz/szerkesztéshez milyen notebookot ajánlanátok?
Jelenleg egy HP elitebook 6930p-t használok, ami még mindig nagyon gyors, de a Hd felvételek szerkesztésénél már kicsit szenved.Köszi
Soul and Style!
-
Chaser
legenda
válasz Frequence #38854 üzenetére
Ha nincs külső kijelző akkor nagyfelbontású gépet, i3-mal kezdetnek, minél több rammal, SSD-vel. Ami már valamennyire profinak tekinthető egy dell E5530 FHD-s, 200k körül. Persze ebben nincs benne az SSD.
-
Z.É.T.
őstag
válasz Chaser #38852 üzenetére
Voltam bent, ha semmi nem jön közbe, akkor egy LH532 lesz, 8gb rammal.
Igaz, piros, de majd csak találok ideológiát, miért jó az nekem.Laptopszalonban a srácok kedvesek, segítőkészek, előzékenyek, eddig jó.
Pécsről kell hozatni, ha belaktam, röviden leírom a tapasztalataim.
KÖSZI a gyors supportot.
Jó topic, jó arcokkal!
https://www.flowsummithungary.com/optin/?rh=zYegzbWcaw
-
Chaser
legenda
válasz B-L-A-C-K #38857 üzenetére
A beugró konfigot mondtam i7-tel se sokra megy magában, ahhoz is elkél SSD ha valak profin űzi. De ha 6930p megfelel, akkor egy ivy i3+SSD-s gép már elég nagy előreugrás.
Z.É.T.: Elvileg van az feketében is 140-ért, valszeg 4GB rammal. Ramot max raksz bele magad utólag.
-
Dalzarus
tag
Hello,
A tanácsotokat szeretném kérni laptopvásárlás ügyben. 14'-os, 6 cellás aksi (fontos a jó üzemidő), oprendszer nélkül, Asus vagy Acer lenne a legjobb, 125-130 körül, de a nagyon-nagyon max a 150 ezer. Használva a következőkre lenne Írásra (leginkább erre szóval jó lenne olyan amin extra kényelmes a gépelés), zene, film letöltés/nézés.
-
Dalzarus
tag
-
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok,egy Laptopot tudnátok ajánlani Solidworks-re? 300k a teteje.
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
KilgoreTrout
senior tag
Bocs, véletlenül dupla poszt.
[ Szerkesztve ]
-
KilgoreTrout
senior tag
Na megpróbálom harmadszor is:
Sziasztok,
Barátnőm laptopja alaplaphibával elhalálozott, szóval kéne neki gyorsan valami.
- Most lenne esedékes
- 50.000 forint a keret (sajnos nem volt betervezve az előző hirtelen meghibásodása)
- Internetezni, filmet nézni használná, (játékra maximum Plants vs. Zombies szerű dolgokra kell gondolni)
- Mivel olcsó, használt gépről van szó, nem tudom van-e értelme minőség/teljesítmény arányáról beszélni, fél évet ki kéne bírnia legalább a gépnek
- SSD nem kell, sőt, a régi 2,5-ös winchester kerülne bele, szóval a HDD nem is kéne.
- 11-14-es méret, felbontás XGA-nál nagyobb, a filmek miatt szélesvásznú lenne az ideális. Minél kisebb a gép, annál jobb. Mindegy, hogy fényes vagy matt.
- Tömeg nem számít
- Oprendszer nem szempont
- HDD nem is kell (van, amit belerakunk), RAM legalább 2 GB
- Egyéb kivánság: lehetőleg legyen halk. Akkuidő nem számít, csak itthon használná.
- Youtube és 720p-s filmek lejátszása a maximum várható terhelés
- Kinézett notebook: Ebben az árban van egy csomó T60-61, amik elég régiek, a T60-ak 4:3-as XGA miatt kiesnek. Láttam itt[link] egy HP Probook 6450-et, ami legalább DDR3-as, viszont nem ismerem a Probook-okat (az előző, elromlott gép is HP volt, 630, ha jól emlékszem). Subnotebook-ok közül a legtöbb, amit találtam csak 1,8-as HDD-t fogad, ami nem játszik, bár az lenne az ideális.
- Az keret miatt csak használt gépek jönnek szóba.Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
válasz KilgoreTrout #38867 üzenetére
Innen csemegézz.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
törölt tag
Szerintetek enek a notebooknak van elenfele, vagy van hasonló teljesiményű ultrabook megfizethető áron.Mert nem sok erősebbet találtam a Lenovo IdeaPad Y500-nak a legerösebb változatánál.
-
őstag
válasz KilgoreTrout #38867 üzenetére
Ebben a boltban nézz körül, A legtöbb laptop megbízható típus ,és rendszerint fél év garancia van rájuk (van jelenleg T60-as 1 év garival 42k-ért, de a 6510b ,a 2510p sem rossz választás!)
-
Dalzarus
tag
válasz runner 125 #38866 üzenetére
Mint írtam nem szeretnék újabb Fujira beruházni. Nagyon megbántam, hogy annak idején megvettem az A531-et. Pedig azt is tanácsra tettem.
Van még valami a fujin kívül amit jó szívvel ajánlotok 130ezer forint körüli kategóriában és megfelel a fent említett igényeknek? :-) -
runner 125
nagyúr
válasz #40485120 #38870 üzenetére
Melyiknek? Alig értem mit szeretnél, de Y500 már szinte sehol nem elérhető, az utódját az Y510-et tudod már megvásárolni.
Vagy, ha fontos a slim külső, és belefér még a keretbe, akkor Ativ Book.Dalzarus
Új nincs.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Dalzarus
tag
válasz Chaser #38874 üzenetére
Botrányosan rövid élettartamú akksi (fél év után a kezdeti 10 óráról 2-3ra csökkent az üzemidő, 1 év után pedig fél órára)
A touchpad vicc kategória, 2 év alatt 3x vittem garizni mert állandóan meghalt.
Az összeszerelés botrányos, a monitor már néhány hónap után lötyögött.
A műanyag amiből készült még a budget minőséget sem üti meg, recseg ropog, ráadásul az ezüst színű festés ami rá van húzva indokolatlanul gyorsan kopik és úgy néz ki a laptop mintha meg lenne égve.
A billentyűzet gombjai pedig állandóan beragadnak.
Hirtelen ennyi jutott eszembe :-)Azt pedig erős túlzásnak érzem, hogy 14" laptopokból 150ezer forint alatt csak és kizárólag egyetlen egy fajtát érdemes megvenni. :-) De azért köszönöm a segítséget.
-
törölt tag
válasz runner 125 #38873 üzenetére
Bocs a Y510 re gondoltam.
Azt kérdezem hogy van-e erösebb ilyen áron, vagy van hasonló teljesitményü ultrabook ilyesmi áron.
Bocs a rossz fogalmazásért, csak nem tudom.
A Samsung Ativ Book NP870Z5E-X01HU érintő kijelzős vagy nem?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Dalzarus #38877 üzenetére
Valószínűleg kifogtál egy gyengébben összerakott darabot, ha ez vigasztal - gondolom nem- 300k-s gépnél is előfordul.
Akku - ez is előfordulhat bármilyen gépnél, legtöbbe sanyo vagy sony kerül. Illetve a nem megfelelő használat is likvidálhatja. Gariztatni kellett volna míg lehetett, ha nagyot veszít a kapacitásából biztos cserélik.
Elárulhatnád, a szerviz milyen gyorsan dolgozott ha már ennyiszer benn volt a gép._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
törölt tag
válasz runner 125 #38880 üzenetére
Hát akkor melyik lenne a jobb ?
Mondjuk a Samsung nem gyengébb játékba? -
B-L-A-C-K
titán
válasz Dalzarus #38877 üzenetére
Én kapásból csak a környezetemben 5-öt tudok mondani akinek ajánlottam még anno, és a mai napig gond nélkül használja mindenki. Viszont kicsit sántít amit írsz, mert régen elég sokszor volt nálam olyan gép, de ilyen 10 órás üzemidőről még a büdös életben nem hallottam, nagyon nagyon minimális terheléssel, és minimum fényerővel is ilyen max 7 órát bírt.
-
southernsun
tag
Sziasztok!
Egy barátomnak érdeklőm, neki szeretnék segíteni laptop választásban...
Ezek lennék a kérdésekre a válaszok. Lehetséges alternatívákat szeretnék, amik ezért az árért jó vételek lehetnek.1. egy hét múlva kb.
2. 150 ezer
3. netezés, filmnézés, zenehallgatás
4. játék nem lesz rajt futtatva
5. minőség
6. igen
7. 15coll, matt, felbontás minél nagyobb
8. nem fontos annyira, inkább könnyebb legyen
9. op. rendszerrel, ha lehet windows?
10. SSD-t szeretnék minél nagyobbat ami belefér az árba, RAM 4-8Gb, optikai meghajtó is legyen benne
11. HDMI port, kamera, mikrofon, ezek is kellenek
12. nem
13. még nem néztem ki semmit eddig
14. újat szeretnékKöszi
-
runner 125
nagyúr
válasz #40485120 #38881 üzenetére
Játékra az Y510. Hűtése biztosan jobb.
B-L-A-C-K
10 órás akku idő 100%, h kamu. Ilyet egy gyári kapacitású 15,6"-os gép akkor sem tud, ha bekapcsolod és úgy hagyod.
-
törölt tag
válasz runner 125 #38884 üzenetére
Miért Samsung mennyire lenne jó pl. bf3-hoz.
-
B-L-A-C-K
titán
Neki lehet kispóroltak minden más alkatrészt az aksin kívül, azt meg felturbózták...
-
ryori
senior tag
Üdv, éppen egy hordozható notebook vásárlása előtt állok, mindenképpen a t-mobiletől kell a részlet miatt.
Amit néztem, az egy Asus UX32A-R3007H Ultrabook. ez a súlya, méretei miatt. tökéletes társ lenne.
A kérdés viszont, hogy ez anyagminőségben,stb. mennyire tartós? milyen jól bírja? asusról nincs még tapasztalatom.
Ezen kívül amúgy néztem egy Sony Vaio T13-ast és egy samsung series 9-et de ezeknek már majdnem annyi a részlete mint egy Apple Macbook Pro 13-asnak. esetleg az apple laptopja? bár annak csak 1 év alapgaranciája van, és az alkatrész is drága hozzá.... az asusból még az tetszik hogy világít a billentyű, ami jópofa,hasznos,és nagyon tetszik.
-
CsIrKeRaToR
tag
"Egyszóval dőljünk hátra és nézzük ahogy a közizlés prostituáltként árulja magát az útszélen és a becsület a szeretettel karöltve kivérzik az árokban."
-
premete
veterán
válasz B-L-A-C-K #38886 üzenetére
Gyártói adatokban láttam én is csak ilyen "akár 10 óra üzemidő" maszlagot, amit 0-ra levett fényerő, minden rádió kikapcsolva tartása mellett talán el is lehet érni, de használni biztosan nem lehet 10 órát, inkább 5-öt, azt is maximálisan spórolva.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Dalzarus
tag
4x2 órás előadást végig ültem vele töltés nélkül és még akkor sem kapcsolt ki. Tényleg ti mondjátok meg, hogy a laptop ami a kezemben van és 2 éve használom, mennyit bír... Jó ám látni, hogy azóta is mindenki fuji biased a fórumban. További sok szerencsét mindenkinek a laptop vásárláshoz. Pííísz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz premete #38889 üzenetére
Mondom nem lehet, én néztem akkor és ilyen 7 óra volt a max, de az tényleg úgy hogy minimális fényerő, és minimális terhelés. 10 órát soha a büdös életben nem ment egy ilyen.
Dalzarus: Tudod én személyes tapasztalatomra hagyatkozok, viszont jó tegyük fel nálam nem bírt ennyit valami oknál fogva, de az nagyon érdekes hogy sehol sem találok róla 10 órás értékeket pedig van egy pár teszt róla. Szóval ha feltudsz mutatni valahol neten ahol 10 órát ment azt mondom elhiszem, de így valahogy nagyon nem tudom.
Tessék itt van Spyduck tesztje is ("A Lifebook A531-ben egy 6 cellás 48Wh-ás akkumulátor foglal helyet, melynek kapacitását minimális terhelés és minimális fényerő mellett mértem meg. Ezen feltételek mellett az akkumulátor 6 óra 50 percet üzemelt"), és ott is ugyan annyit mondott ő is mint én azaz ~7 órát minimális terheléssel minimális fényerővel. Úgyhogy csak nem én vagyok a hülye...:/
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz B-L-A-C-K #38882 üzenetére
Ezt nem is láttam..amit el tudok képzelni: a win számláló ugye csak következtet, előferdülhet, hogy éppen 10 órát írt mert mensizik - és persze ezt kell onnantól alapnak venni -, de hogy valaki azt a gépet 10 órán át használja bármire az nonszensz. Az az akku ha nem tévedek nagyot fénykorában is közepes fényerőn net alatt enyhe terheléssel 4-6 órát mehetett el, 7 már sikítva.
szerk: Sztem premete is arra gondol, hogy így reklámoznak egyes gépeket, nem pont az. Napokban néztem fujinál akku leírást, még írják is, hogy a megadott üzemidő sok minden függvénye és az akku kapacitása idővel csökkenni fog, a kedves vásárló számoljon vele.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Dalzarus #38890 üzenetére
4x2=10. Oké
Lekapcsolt képernyővel lehet, de én még ennyit egyetlen egy gyári 15,6"-ossal sem értem el. Netbook-kal is netrádió (nem wifivel) mellet a max ilyen 6,5 óra volt annó.
Hidd el, h 130-ért nincs másik normális 14"-os új alternatíva. Asus, Acer gépei itt eleve felejtősek, Lenovo S400 szintúgy, egy Edge meg már jóval felette van.
Mint írtam, a minőségi, ajánlható subnotebook ebben a kategóriában a Fujitsu fölött a Latitude E5430 volna.Vagy, nézz aprón használt business gépet.
-
Chaser
legenda
válasz runner 125 #38893 üzenetére
Talán még a lenovo féle L430 alternatíva lehet. Igaz celeronnal, de ha van még iponban 92k körül akkor az korrekt. Többi helyen 100-110k-ért láttam ugyanazt. Egy SSD még belefér és úgy már cpu csere nélkül is jó átlag dolgokra. A kérdés az, hogy a garidő bővíthető-e, illetve mennyiért. Továbbá most minden gépre kötelező már az EU-s 2 év gar, avagy sem. Mert erre a modellre mindenhol 1 évet írtak.
x200-zal wifivel kis fényerőn, cpu-t beszabályozva megvolt majdnem 6 óra 56Wh akkuval, de csak ph meg 1-2 flash nélküli oldalt ment
szerk: Úgy látom ez már sehol nincs, aztán vagy lesz még vagy nem. Talán ide érdemes írni ha érdekel valakit.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Dalzarus: Ezt a témát hagyjuk is amúgy inkább mert csak felidegesítesz vele! Inkább segítek. Dell Latitude vonalon nézegess E5420-as, E5520-as használtan. A megbízhatóságukról meg annyit hogy (személyes tapasztalatom alapján) több mint egy év alatt kb 100 fordult meg a kezemben, és ebből egyetlen egy darab sem volt/lett hibás eddig.
-
thomasmorten
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot vásárolnék.Végignéztem elég sok hozzászólást. A Z500 mellett tenném le a voksom. De van olyan hely ahol megcsinálják nekem az SSD uppgradet úgy, hogy a gari megmarad a LENOVO felé? -
Chaser
legenda
válasz thomasmorten #38897 üzenetére
A lenovonak nincs itthon konzum szervize, tehát sehol nem nyúlhatnak bele hivatalosan, ha mást mondanak akkor sem. Viszont ettől független ügyes szervizes meg tudja oldani, hogy ne legyen nyoma. De nyilván nem olcsón és gond esetén megint rá kell számolni a vissza csere árát is.
runner 125: Sztem ennyi volt.
-
runner 125
nagyúr
válasz Chaser #38898 üzenetére
Ha, rajta van a számlán az SSD beépítés, nem foglalkozik vele a szerviz, tapasztalat.
Hozzáteszem, h hivatalosan a Z500-nál a megbontás garvesztéssel jár, hisz a billentyűzet alatt közvetlenül le van matricázva egy csavar.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- MIUI / HyperOS topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Spórolós topik
- Stellar Blade
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest