- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MornKapitány
tag
válasz Archttila #22598 üzenetére
Ha kapcsolattartásra és netezésre kell, akkor is megéri egy kicsit erősebb, megbízható hátteret választani. Ráadásul nem túl minőségi az összeszerelés ezeknél a gépeknél, viselik a laptopos hibák széles skáláját. Bár gondolom azért nem lenne folyamatosan hurcibálva.
"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy
-
tween
őstag
Már előttem is kérdezte mighawk és barátnőm is éppen tegnap szemezett ezzel [link] (amolyan lányos felhasználás, chat,film( HD ),net..)
lebeszéljem róla? -
Archttila
veterán
válasz MornKapitány #22601 üzenetére
Havonta maximum egyszer vandorolna kocsiba az unokakhoz 1-2 orara, szoval nem igazan lenne hordozva.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
f4cg80
tag
válasz Archttila #22600 üzenetére
X asust alapjában felejtsük el a minősége miatt,még ha asztali használatra is lesz,szerintem nem szeretnék havonta szervizeltetni,mert hol egy billentyű esik ki a helyéről,hol a zsanér törik el,csak hogy pár példát mondjak.
Lenovo B575 minőségre egy fokkal jobb(csak eggyel),de alapjában ez is nagyon gagyi minőség anyaghasználatra nézve,illetve azt is megnézem,ahogy a Brazos a Win7-el bírkózik. Ez a processzor még ahhoz is kevés,hogy mindennapi dolgokat normálisan futtasson win7 alatt(pár weblap,pár office,skype)[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
válasz f4cg80 #22605 üzenetére
Ez az IdeaPad egesz tetszetos Nos akkor a kovetkezo a helyzet: Mondjuk azt, hogy azota vettem egy Windows 7-et (na ugy igen) es maradt meg nagyon max. 110K laptopra. Ennek fenyeben kuldjetek linkeket.
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
MornKapitány
tag
válasz Archttila #22603 üzenetére
Valóban jobban ki lehet jönni emellett a kínálat mellett egy megkímélt, használt géppel. Gondolom édesanyád tovább vigyázna rá. Ráadásul sokkal jobban lehet videoskype-olni. És még talán olcsóbban ki is lehet vele jönni.
MSN már nem téma, hamarosan leállítja a windows miután felvásárolta a skype-ot .
"I'm a doctor, not an engineer." Dr. Leonard McCoy
-
RedHarlow
aktív tag
Erről a laptopról mi a véleményetek ennyiért?
Fujitsu Lifebook LH532
CPU: Intel® Core™ i3-2370M (3M Cache, 2.40 GHz)
RAM: 8GB DDR3
HDD: 750GB
VGA: NVIDIA® GeForce® GT 620M 2GB DDR3Mindössze 149 000 FT-ért. Tud ennél valaki jobb gépet ennyiért?
-
brumi1024
veterán
válasz RedHarlow #22610 üzenetére
Nem ismerjük túlzottan ezt a modellt(illetve nem sok szó volt róla a fórumban). Mire használnád? Attól függ, hogy mi a jobb nála, de ha játékra kell Lenovo G580 gt635-el, ha nem játékra akkor Fujitsu A531/2, esetleg Probook 4540s(de ennek nem szeretik sokan a billentyűzetét).
-
f4cg80
tag
Sajnos kezemben nem fogtam még,de itt egy komplett logout teszt a gépről: [link]
Amúgy összességében minőséginek tűnik,jól felszerelve,egyedül a Gt620-as kártya aminek sok értelmét nem látom a HD3000 mellett(bár jobb,mint mikor gt610-eset tesznek be mellé),legalábbis annyi pluszt nem ad,mint amennyi energiát felemészt,és hőt termel.. -
félisten
Logout ismertető alapján elég jó lehet, és a játékokat is viszi!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
spiercell
aktív tag
válasz runner 125 #22587 üzenetére
Köszi, a három monitort a laptop kijelzőjével együtt értettem, dokkoló nélkül nem oldható meg, hogy az egyik mondjuk vga-n a másik hdmi-n adjon képet?
-
-
-
Cidan
tag
Sziasztok!
Keret:120.000 FT
Méret: teljesen mindegy, de ha több variáció is szóba kerül akkor 15,6".
Márka:Nem igazán ismerem a notebookos márkákat, de a Toshibaról és a Lenovoról jókat hallottam. PC-s tapasztalataim alapján pedig a ASUS is jónak tűnik. Tehát tök mindegy milyen márka, csak megbízható legyen és jó szervizes adottságai legyenek. Asusnál olvastam talán, hogy ők kimennek házhoz a laptopért és úgy viszik el szervizelni(de, hogy csak Bp-n vagy egész országban már meg nem mondom..)
Felhasználási terület: programozás(dreamweaver pl), photoshop és filmezés(természetesen ), játékok kilőve nincs rá szükségem.
Csak és kizárólag új laptop érdekel.
Legalább 500Gb HDD(ha nincs ekkorában akk legalább cserélni lehessen), 4Gb memória, wifi gondolom már mindegyikben alapkövetelmény...Ezen felül fontos lenne egy HDMI és legalább egy 3.0 USB és kártyaolvasó (de ezzel tudok kompromisszumot kötni).
Ha számít, akkor jó lesz oprendszer nélkül is.
Eddigi kinézettem pedig ez
Hirtelen ennyi..[ Szerkesztve ]
-
mighawk
csendes tag
Üdv!
Szükségem lenne a tanácsotokra. Valaki találkozott már ezzel a laptoppal: Sony VAIO SVE1512C6EW [link]? Jól összerakott? Van valami széria hibája, értem ez alatt, hogy gyenge minőségű burkolat, billentyűzet, touchpad, stb? A feleségemnek lenne. Ő egyből beleszeretett a design-jába. Esetleg nézzünk helyette másikat?
Előre is köszönöm!
-
Willie
őstag
Szia!
Az X szériás ASUS-t felejtsd el!
Ha még egy kicsit hozzá tudsz dobni, akkor:
Lenovo IdeaPad B580
Fujitsu Lifebook A532(én ezek közül a Lenovo-ra szavazok)
[ Szerkesztve ]
-
RedHarlow
aktív tag
Pár perce kaptam egy ajánlatot, kíváncsi lennék mit mondotok.
ASUS K53SD-SX146V
Intel Core i5-2450M (2 x 2, 50GHz / 3, 10GHz Turbo, 3MB Cache)
4GB DDR3 1333MHz
750 GB SATA 5400rpm
Nvidia Geforce GT 610M 2GB DDR3
Win 7 Home PremiumÁr: 120 000 FT
ASUS K53SV-SX146V
Intel Core i5-2410M (2 x 2,30GHz / 2,90GHz Turbo, 3MB Cache)
6GB DDR3 1333MHz
750 GB SATA 5400rpm
Nvidia Geforce GT 540M 1GB DDR3
Win 7 Home PremiumÁr: 120 000 FT
Mit gondoltok? Jobban megérné a fentiek közül választanom vagy maradjak a Fujitsu Lifebooknál, 149 000 FT-ért?
Fujitsu Lifebook LH532
CPU: Intel® Core™ i3-2370M (3M Cache, 2.40 GHz)
RAM: 8GB DDR3
HDD: 750GB
VGA: NVIDIA® GeForce® GT 620M 2GB DDR3 -
kolbi79
tag
válasz AxBattler #22589 üzenetére
Köszi, a HP 6930p módfelett szimpatikus lenne ennyiért, csak az a baj sztem nincs benne DVI, vagy HDMI kimenet amivel ki tudnám rakni a tv-re a képet.
+ igazából nem tudom, anyukámnak (jövőre lesz 60 éves) a 14-15" és jó minőségű képernyő, vagy a 17"-es átlagos minőség a jobban látható. Annyira nem szállítgatná, max a lakásban ide-oda. Ja és webkamera + beépített mikrofon is kellene.Vagyis összefoglalnám akkor a gondolataimat:
Netezés, filmnézés, kényelmes használat, szép jól látható kijelző a cél, webkamera(skype), beépített mikrofon, DVI, vagy HDMI kimenet feltétlen kellene (LCD tv-re kilőni a filmeket HDMI kábelen, HDMI-DVI átalakító van). Használt is jó. Keret: 100k max.
-
Borote
addikt
-
Chaser
legenda
válasz kolbi79 #22626 üzenetére
Használtat neked nem feltétlen ajánlanék, ahogy elnézem nem nagyon vagy benne a témában. Szép kijelző meg a sok minden ennyiért nem nagyon van. Ha használt akkor lenovo T500 intel vga-val, van webcames verziója, viszonylag szép a képe az 1680-as felbontásúnak, HDMI nincs, de DP port van ami átalakítható, vagy dokkolóval van DVI is. Egy ilyen alap verziót 70k körül kifoghatsz szép állapotút. Ha anyud szeme nem az igazi már 15" alatt ne vegyél neki gépet.
szerk: RedHarlow Igen
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
RedHarlow
aktív tag
Az a baj, hogy laptopoknál én kicsit tévedésbe vagyok, nézem youtube-on hogy 1GB-os 620M-el simán elfut a GTA4. Ezt nem igazán értem. Nem tudom behatárolni hogy milyen videókari kb mire elég. Valaki nem tudná leírni hogy kb mire elég egy 610 és 620 és egy 630-as vga? Például egy Mafia 2 melyiken menne el közepes grafikán akadás nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz RedHarlow #22633 üzenetére
Youtube videóra bárki mondhatja, hogy ilyen meg olyan GPU-kal készült, ezeknek a legkevésbé sem érdemes hinni
A Fujiban lévő GT620M annyira alacsony órajelen fut, hogy a GT630/635M ezekben a gépekben majd 40%-kal jobban fog teljesíteni, ami azért elég nagy különbség.
Ha játékra kell, akkor a G580 lesz a nyerő. Számokat nem mondok (ITT nézelődhetsz), de jelentősen jobb játékélményt fog produkálni. -
Mauzes
addikt
válasz f4cg80 #22593 üzenetére
Amit írsz, 2 GB RAM-mal. És Win XP alatt is ugyanez volt, szóval szerintem nem a Win 7 miatt van. Már 1080p-t sem visz, csak durván szaggatva, 720p-t még igen, de egyes sűrűbb részeknél azért meg-megakad. Én régebben körbekérdezgettem erről a témáról, és állítólag másoknak is ez volt, többen írták, hogy ne várjak többet ettől...
brumi1024: Igen, már rákérdeztem az eladónál, hogy milyen konfigurációban mennyiért érhető el. Még a refurbished géppel van annyi ellenérzésem, hogy esetleg látszhatnak rajta enyhe használat nyomai. Na nem mintha én dísznek venné, de azért mégis, még sohasem vettem ilyet.
A T430 is egy tetszetős gép, de élőben meg kellene lesni.Más:
Viszont az eredeti kérdésemre még senki nem próbált jósolni, hogy egy adott mostani modern konfig, mondjuk Dell E6430 bolti ára mennyit csökkenhet olyan fél év alatt.A képpontméretről meg annyit, hogy benéztem egy Media Markt-ba, ahol egyetlen egy 1600x900-as noti sem volt kirakva. Ha jól gondolom, egy 11,6-os 1366x768 felbontása felelhet meg nagyjából egy 14-es 1600x900-nak, de azokon is csak valami demo bemutató ment sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Mauzes #22636 üzenetére
Azért nem próbált senki jósolni, mert senki nem tud. Ellenben adtam 2 alternatívát: 1. másik gép, 2. olcsóbb forrás.
Az n500-ban intel x4500m vagy x4500mhd van? Mert ha nem az mhd akkor az még nem támogatja a videók dekódolását.
-
Mauzes
addikt
válasz brumi1024 #22637 üzenetére
Bocs, későn szerkesztettem az előzőt.
Persze, most nem pontos előrejelzést kértem, csak én egyáltalán nem szoktam a fejleményeket követni, így nem tudom, hogy nagyságrendileg 10% vagy inkább 30%, ami reális.
Na, erre nem figyeltem, sajnos GMA x4500M van csak az enyémben.
-
f4cg80
tag
válasz Mauzes #22638 üzenetére
Na akkor ez a különbség,és ezért csodálkoztam. T3200-as proci az asusomban simán vitte a FullHd-ket,most pedig épp egy Thinkpad T500-ról írok,pont az említett 4500MHD kártya van benne,és ez is simán viszi a FullHD-t. De pont ezért,a 4500m-ben még nem volt benne a hd-támogatás.
-
brumi1024
veterán
válasz Mauzes #22638 üzenetére
Az a gond, hogy nagyságrendileg is nehéz ilyeneket megmondani. Pl egy fél-3/4 éve még az akkor aktuális Thinkpad T420-at szinte mindenhol 300k felett lehetett csak kapni. Még a T420i is 280-290 környékén volt. Most több helyen is látom a T430i-t(ugye ez váltotta a T420i-t) 230-240k környékén. De ugyanez igaz a 6420--6430-ra. Viszont ellenpélda: ősszel lehetett kapni i7-el Asus G55-öt 280k-ért. Most viszont már csak 350-400k közt lehet találni ilyesmi modelleket. Nehéz megmondani mi lesz fél év múlva, sok mindentől függ. Szerintem vedd meg most(ha most kell) 205k-ért a hardverapróról(ha nem kell számla), vagy ha nem most akarod venni, akkor gyere vissza 2-3 héttel a vásárlás előtt.
-
humax
senior tag
a dell inspiron 5521 huz mit szoltok ?
[link]koszi
[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
mighawk
csendes tag
Hali!
Tényleg nagy szükségem lenne a tanácsotokra a Sony Vaio SVE1512C6EW ([link]) laptoppal kapcsolatban. Sajnos nem igazán sikerület tesztet talánom hozzá. Igazából a legfőbb elbizonytalanító indok, hogy egy-két helyen olvastam, hogy Windows 8-al fagyogat. Bár utánírták, hogy csere után jó volt. Mennyire lehet adni az ilyen véleméynekre? Lehet valami gond a szériával, vagy csak azok épp kifogták a selejtest?
A másik amit még néztünk egy Lenovo THINKPAD EDGE E530 ([link]). Ez igaz egy kicsit jobb felszereltségben. De a Sony tetszik igazán a feleségemnek, meg hát annál két év a gari.
Örülnék, ha tudnátok mondani egy két véleményt, hogy megkönnyítsétek a választást.
Előre is köszi!!!! -
Tikakukac
titán
-
kolbi79
tag
válasz Chaser #22632 üzenetére
Hat ja, sajnos abszolut nem vagyok a temaban.Tudsz/tudtok valami megbizhato oldalt, ahol teszkogazdasagos aron vannak hasznalt laptopok? Ez a T500 amit ajanlasz ez a thinkpad akar lenni? Hja es ezzel a dp->hdmi atalakitoval romlik a kepminoseg lcd tvn egy hdmi->hdmi-hez kepest? Ha igen, mennyivel?
-
Chaser
legenda
válasz kolbi79 #22648 üzenetére
Aprón alfa156 mestert keresd. T500 az egy ThinkPad, igen. Azért mondtam sima intelest, mert ott nagyobb a megbízhatóság. Az ilyen gépekhez mindig találsz apróban értelmes áron töltőt, akkut, billzetet vagy ami épp kell, kaár dokkolót is. Nem romlik a képminőség, digitálist alakítasz digitálisra. Én dokkolóval kötöttem DVI-n tévére, meg a T60-at is, ott sincs minőségromlás.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest