- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
btudos
nagyúr
válasz KaakukK16 #17849 üzenetére
Ha kihasználod a nagyságrendekkkel fejlettebb grafikáját és egy profi multimédiás gépre vágysz ami minden játékot képes minimum megfelelően meghajtani, és persze ki is tudod fizetni, akkor igen. Amennyiben alkalmi játékos vagy, és kevésbé lényeges a gép multimédiás teljesítménye, úgy szvsz nem éri meg. De minőségben is jóval komolyabb gép az Y580.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz KaakukK16 #17849 üzenetére
+80-90 ezerért még nem jár FullHD...
KaakukK16:
- Komolyabb anyag minőség
- Jóval komolyabb videokártya
- Nagyobb tárhely
- Jobb hangzásKb annyi amit érdemes megemlíti, ennek tudatában neked kell eldöntened hogy megéri e azt a + pénzt...
Mindenkinek:
Ezt miért nem láttam? (Asus G55VW 195 ezer!) Simán megvettem volna én is 50-60 ezerrel többért 1 héten belül simán eladtam volna.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
Nem tudjátok, hogy HP EliteBook 2570p-be milyen HDD caddy (gyári vagy utángyártott) való?
Egy ismerősömnek ajánlottam ezt a gépet, és mivel úgysincs benne ODD, kéne bele valami bayes cucc hogy SSD-vel bővíthető legyen a gép, úgy már elég jó ajánlatnak tűnik!Nincs időm kedvesnek lenni!
-
ra^ven
senior tag
válasz luckyman #17792 üzenetére
Ez egy igen érdekes hír, főleg azért mert szinte már körvonalazódott, hogy egy Lenovo G580 Ideapad-ot veszek...
Kb. ennyit ért 1 hét utánaolvasgatás és konklúzió, hogy valaki egy mondattal átvágja az egészet.Eddig ezt néztem: [link]
Ha igaz a beírás tud valaki más alternatívát javasolni, amely jó választás lehet?
Nem főként játékra lesz kihasználva így nem gond ha nem 635M Geforce van benne.Köszi.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
B-L-A-C-K
titán
válasz ra^ven #17861 üzenetére
Igaz, eleinte nem voltak annyira rugalmasak, de már a visszajelzések alapján hamarabb kész van a géped mint mikor itthon volt a szerviz, szóval ettől ne félj. De minden szervizelésnél amúgy akadhatnak gondok, nekem a HP-val gyűlt meg a bajom nemrég.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Ez eléggé korrekt ár, nem?
-
BigBlackDog
veterán
Azért arról a boltról lehet érdekességeket (jót is, rosszat is) olvasni. Az ár sem annyira meglepő szvsz, máshol is megkapod ennyiért 4 Gb rammal, vagy Pentium+635m kiszerelésben (ami nem sokkal gyengébb proci, mint egy i3). Az a +2 Gb ram meg kb. parasztvakításnak jó, piaci értéke újonnan is 2-3e Huf körül mozog.
[ Szerkesztve ]
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm notebookot szeretne vásárolni. Elég neki egy egyszerűbb gép, ilyen 100e Ft-ig. Namost nézett egy multi cégnél egy Asus SX242V-t és egy Lenovo G-580-at. Mindekettő 100e Ft. Az első Intel, az utóbbi AMD procis.
Melyiket lenne érdemes megvenni a kettő közül?Előre is köszönöm a segítséget!
-
Daemon09
őstag
válasz BigBlackDog #17875 üzenetére
Asus SX242V néven hirdetik. Jó kérdés, hogy milyen, szokásukhoz híven az nem lényeg, csak annyit írnak, hogy 1.65Ghz dual core. A Lenovoban B960 van.
-
Daemon09
őstag
válasz runner 125 #17876 üzenetére
Tesco-s újságban nézte, megpróbálom megkeresni őket pontosan. Természetesen a honlapjukon nincs egyik sem fent.
-
ra^ven
senior tag
válasz runner 125 #17880 üzenetére
Ok, azért néztem más alternatívát, mert Toshibának elég jó a szervize és az alkatrész utánpótlása, a Lenovo kétséges szervizével szemben, de állítólag utóbbi sokat javult.
ZOHLIH - Xiaomi MI9 Lite || Panasonic LX7
-
MM
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősömnek keresek notebookot, 140-150K körüli a keret. Elvárásai:
- matt kijelző, 15,6" 1366x768 elég, nagyobb felesleges
- strapabíró legyen
- halk legyen
- hosszú távra kéne - tehát nem a leggyengébb kiszerelésben, de későbbi RAM, HDD/SSD bővítés nem gond
- ha lehet, akkor Dell
- ha belefér, win7 legyen rajtaVégignézve nagyjából az utolsó 1-2 száz HSZ-t, én a helyében a Fujitsu LifeBook A532 (esetleg 531)-et venném, de így már a win7 nem fér bele. Ezt a kettőt néztem:
[A532 - i3-2370m]
[A532 - i5-3210m]Beszéljem rá, vagy érdemes foglalkozni a Dell Inspironokkal is?
A Lenovo G580-at nem erőltetném, mert láttam élőben, és nem győzött meg, illetve ha jól tudom csak fényes kijelzővel kapható.Másik kérdésem, hogy átlagos használat mellett mégri-e a +18K-t a fenti i5 az i3-al szemben?
(ha jól látom, csak a turbo, és a HD3000 vs 4000 a kül.)[ Szerkesztve ]
-
f4cg80
tag
Jó cuccok ezek a Fujitusuk.
De akkor már mondjuk ezt venném:
[link]
Ezekre a célokra tökéletesen elég,tud mindent,amit egy mai gépnek kell,és egészen minőségi ebben a kategóriában. Inspironokat hagyjátok inkább,a legtöbbet a Dell is letagadná,hogy nem is hozzájuk tartoznak
i3-as processzor pedig bőven elég,kb.semmi különbséget nem vesz észre egy átlagfelhasználó az i3 és i5 között,kivéve azt,hogy az utóbbi 20ezerrel drágább.
Win7 így sem fér bele a 140ezres kategóriába,de sajnos 110ezer körül nincs nagyon értelme nézegetni gépeket. Talán még az A531-es,ugyanígy i3-al megkapod 120-ért,és akkor már jöhet a Win7 is bele. Csak az eggyel régebbi széria,nincs benne usb 3.0,meg ilyen újabb dolgok. -
natë
nagyúr
Az újabb Lenovoknál mennyire jellemző a pixelhiba? Régebben volt 2 ilyen márkájú gépem, mindkettő pixelhibásan érkezett hozzám, cserélték a kijelzőket (egy szintén pixelhibásra...).
-
zmilaner
tag
[link]Sziasztok!
Ez a gép mennyire tiltólistás? Úgy értem semmiképp ne vegyek HP Paviliont anyaghasználat, túlmelegedés, olvadás és hasonló problémák miatt vagy ezek a hibák erre a szériára nem jellemzőek?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz ra^ven #17881 üzenetére
Az már a múlté. Legutóbb egy Lenovo Y580-nal volt tapasztalatunk, 3 munkanap alatt megfordult (volt benne egy hétvége is, de akkor is..)
Mozzarella
..én még eggyel sem találkoztam.
zmilaner
G6 a HP legalja, fényes, kopogós, silány anyagok jellemzik. Billentyűzet is rendesen süpped.
Kicsit többért hasonlóan játékos célra a G580 jobb választás.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
natë
nagyúr
válasz runner 125 #17888 üzenetére
Jó hallani/olvasni...az is igaz, hogy én bármit veszek, tuti, hogy vagy esztétikai vagy hw hibás. El vagyok átkozva
Az egyik említett modell Y560 volt ha jól emlékszem. 3x cseréltek kijelzőt, mert ütöttem az asztalt elég erősen (mákom, hogy nagy vagyok és tudok félelmetesen nézni ).
-
Tenken
őstag
Nem tudom ezt láttátok-e már. De szerintem ennyiért ez a bustbuy gamer konfignak a g580 helyett.
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
zmilaner
tag
válasz runner 125 #17888 üzenetére
Köszi, akkor az kilőve. G580at ajánlottak már, valószínűleg ez lesz az: G580GH
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
Igen, de itt most ahhoz a gamer konfighoz képest mondom, ahol egy B-s pentium is elég a dvga mellé. Még az is elképzelhető, hogy esni fog. De már szerintem így is kiütötte az ajálott B9xx/630M kombinációt vagy legalábbis egy értelmes alternatívát kínál a másik oldalról!
(#17894) BigBlackDog:
Az üzletről nem nyilatkozom, csak kiszedtem az elsőt árgépről. Ha nem tetszik kereshetsz nyugodtan másikat. Hamarosan többen is felsorakoznak mellé szerintem. (Már most van kicsivel felette mysoft-os ajánlat.)
Az erősebb vga kérdésben meg nagyon el vagy tévedve. 7670M egy jobb kártya kategórián belül.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Tenken #17890 üzenetére
Hát... Gyengébb proci (B960-hoz képest), gyengébb gpu (GT630m-hez képest). És az üzlet sem túlzottan ismert...
Jó láttam egy 7640g-t írnak gpu-ként. Ez alapján bizonyosodtam meg a különbségről. Elvileg a nagyobb érték lenne a jobb, nem? Esetleg valamit félrenéztem volna?[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz BigBlackDog #17894 üzenetére
Ez egy hibrid cf-es gép. 7640G a processzorba integrált része. Ezen kívül van egy 7670M is mellette. A lényeg az egészben, hogy a házon belüli megoldás révén, képes össze dolgozni a dedikált és az integrált rész.
Erre a konkurens megoldás nem képes.Igaz, hogy ehhez megfelelő szoftverezettség szükséges, de az én meglátásom szerint 2012-t írunk. Ha valaki eljut odáig, hogy nem csak bemegy és leakaszt egy gépet a falról a helyi műszaki hiper-marketben, az képes feltelepíteni a kellő drivereket is.
Persze lehet, hogy tévedek. Illetve aki nem szereti rendben tartani a dolgait, annak előnyösebb egy kényelmes megoldás.
-
BigBlackDog
veterán
válasz Tenken #17896 üzenetére
Igen ez teljesen rendben van részemről is, legalábbis én is így ismertem ezeket a tényeket. Csak a linkelt gép adatlapján sehol sem szerepel az a 7670m (ami valóban feljebb van a GT630m-hez képest). Olyan, mintha csak a prociba integrált gpu lenne.
Mysoft kínálatát nézve is, csak 7670m nélküli változatok vannak A8-cal szerelve ilyen árban (150-160e Huf).[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz BigBlackDog #17897 üzenetére
És tényleg, úristeen.
Hát elnézést, én elképzelni nem tudtam, hogy ilyen verzió létezik Z585-ből.
Eddig az összeset szerelték dedikáltal is. Ami hírt hallottam, hogy esetleg lesz amit 7690m xt-vel szerelnek. Nem hittem, hogy ebből hozzánk az jut el, hogy a már meglévőt is leszedik..."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
zmilaner
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest