Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    válasz Pyttawrx #174020 üzenetére

    Azt írtam le, hogy azon gépek esetén, amik alapvetően és általánosságban a nem ajánlott kategóriába esnek (akár az általunk vett több X712, akár a Swift 1), adott célra és adott felhasználás esetén lehetnek ajánlott gépek, de ez csak akkor van így, ha pontosan körülhatárolt és megfelelően definiált a felhasználási terület, máskülönben bosszúságot tud okozni.

    Egy példa tizenévvel ezelőttről: Amikor laptopot vettek az emberek, rendre mondták nekem, hogy mivel árban alig több, megveszik a dedikált kártyásat, mert mi van, ha esetleg kellene, jó lenne. Én meg mondtam, hogy ha nem tervezel olyan dologgal, amihez kellene, akkor ne hozz be egy újabb lehetséges hibaforrást. Különösen az egyik MXM nem tudom hányast szerették beépíteni laptopokba, amik alig voltak erősebbek, mint az integrált kártyák. Aztán a rosszul tervezett hőelvezetés miatt elkezdtek megolvadni a golyók bennük, és meghaltak a gépek. Volt olyan Sony Vaio sorozat, amik brutál veszteséget okoztak nekem, mert fél éve jótállást adtam a használt gépek mellé, és az összessel előjött ez a probléma (ágyon játszik vele a gyerek, garantált a hiba). Azok, akik az integrált kártyásat vették meg, boldogan használták a gépeiket.
    Negatív példa volt mondjuk a Dell egyik inspiron sorozata is, amikbe fillérekért belepakolták az i7-es procikat, és egyszerűen megsültek. De attól még az i5-ös gépek (azok még filléresebbek voltak) irodai használatra DTR gépként ajánlottak voltak, csak mindenkit le akartak róluk beszélni, akkor is, amikor nem a "sűtőket" akarta valaki megvenni.

    Szóval alapvető a jól meghatározott felhasználási terület, és ez sokat segít abban, hogy a megfelelő gép legyen megvéve. Erre mondtam azt, hogy adott esetben egy Swift 1-es N6000-essel, vagy egy Asus X712 is lehet ajánlott, ha tudod, mire kell az eszköz. Máskülönben pedig az általánosan ajánlott gép a jobb. - Emiatt rakom inkább ide a választ, mert ez épp ráerősít a jól kitöltött kérdéssor fontosságára...

    [ Szerkesztve ]

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák