- Facebook és Messenger
- Windows 11
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- ASUS routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
freemanone
addikt
Sziasztok,
mi az ajánlás ~300k gamer teljesítmény, minél combosabb VGA, FHD kijelző-re mostanság? Súly nem számít és minimum 15,6" méret.
ez a kiszemelt áldozat, jelenleg, de ha valaki tud jobbat örülnék ha megosztaná: [link]
Előre is köszi! -
Zoli0722
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra szeretnék, egy 11,6 colos kis gépet venni (a lényeg hogy hordozható 13,3 is lehet). Az ár max. bruttó 200.000 HUF lenne. Szeretném ha bővíthető lenne, rövid időn belül szeretném a memóriát bővíteni ameddig csak lehet, illetve egy 128gb ssd-t beletenni. Főként Office 2010, hd videók nézegetése, illetve ha lehet egy kis játékra kellene (Assassins Creed-bár nem tudom, hogy fut e vmin?-, Red Alert 3...). Szeretném, ha szövegszerkesztés és netezés alatt nem merülne le 4-5 óra alatt a gép....Létezik ilyen?
A mostani kínálatból ti mit ajánlotok?
Amiket én néztem:
1) Lenovo Thinkpad E130, Intel i3-al, de nem tudom, hogy HD3000 elég-e
2) Sony Vaio SVE-1112m1e, állítólag lassú az E2-1800
3) Acer V5-171, rövid üzemidő miatt nem túl vonzóKöszönöm segítségeteket előre is!
-
dongasre
tag
OFF!
Aktiválni szeretném a windowsot(warez) Lenovo g580...és ilyen ablak fogad loader indításánál hogy" Unknown boot device:/Device /Harddisk/ Volume1"találkoztatok már ilyennel?
SM s21+
-
Travelos
őstag
G580 tulajok, valaki elárulja nekem, hogy miként tudom eldönteni, hogy az én gépem-hez a Lenovo honlapjáról a 2189-es vagy a 2689-es drivereket kell leszedni?
-
czarpika
csendes tag
Sziasztok
Laptop vársárlás előtt vagyok, szeretnék kérni egy kis tanácsot egy gép típus iránt.
A laptop egy Packard Bell F5211-BZ-451HG. Az ára 90eft.
Megéri-e az árát?
Olyan 120.00eft a határ. Ki mit ajánlana. Köszönöm a segítséget. -
MrSpock
csendes tag
Sziasztok!
Ajándékba kellene gépet keresnem, 110ezer lenne rá a keret. Egyáltalán nem lenne se játékra, se videóvágásra, se konvertálásra használva, csakis netezésre, office, meg filmezésre.
Méretben a 15"-os tökéletesen elegendő. Lehetne 13-14"-os is, de tudom, hogy ennyi pénzért ebben a méretben nem található normális gép.
Ami még szempont:
1.Intel proci. Sajnos az AMD-s laptopokkal eddig csak szívtam.
2. 4GB ram
3. 2 év garancia -
B-L-A-C-K
titán
válasz czarpika #16612 üzenetére
Akkor ha egy időt álló normális gépet akarsz akkor én némi pótlással ezt választanám:
A gép maga jó anyagokból összerakott, matt kijelzős, illetve cseppálló billentyűzettel rendelkezik. 3 év garancia. Nem összekeverendő a Fujitsu Siemens-el, a cég külön vált, ez már csak Fujitsu, és nagyon korrekt gépeket gyárt. Hangszórói viszont nem a legjobbak, de gondolom nem ezen fog koncertet tartani...
-
btudos
nagyúr
válasz MrSpock #16613 üzenetére
Fujitsu Lifebook AH531 + 2 GB memória
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
félisten
-
Leone512
csendes tag
Sziasztok !
asztali gép mellé szeretnék notit, tehát nem kifejezetten játékra, hanem inkább letöltésre,filmezésre,munkára kellene, esetleg Photoshop jöhet még szóba illetve
"egyszerűbb" játékok,
elég sok véleményt és tesztet olvastam de egyre inkább elbizonytalanodtam/belezavarodtam,az én elképzelésem (max. 150k-ig):
-Intel i3-as proci (esetleg elég-e egy Dual B8xx/B9xx)
-lehetőleg dedikált videokari (illetve nem tudom, hogy egy HD 3000/4000 mire elég),
de olyan amihez nem szükséges külön hűtés (bár ebben az árban nem kapni bikaerőset)
-usb 3 nem jönne rosszul
-hdmi kimenet
-gigabites wifi
-min. 500 GB hdd
-numerikus billentyűzet
-15"
-op.rendszer mindegy, bár hallottam hogy néhány típusnál nem egyszerű win7-et telepíteni....várom javaslataitokat, hogy a fentiekre mi lenne a megfelelő, konkrét típuselképzelésem
nincs, pár szóval esetleg pro és kontra ajánlásokat várok
a tesztek alapján mindegyik típus másban jó, ezért vagyok bizonytalan, a hardveres részen kívül szívesen veszem személyes tapasztalataitokat (billentyűzet,touchpad,melegedés,mennyire hangos,kijelző minősége,masszív külső,stb...)
Köszi előre isLeone512
-
nisor
csendes tag
Sziasztok,wowhoz szeretnék venni laptopot,melyik a jobb?
Lenovo Ideapad G585A Glossy Brown notebook:
15,6"
15,6” HD LED, CPU: AMD E2-1800+HM1, RAM: 4 GB DDR3, HDD: 500 GB, optikai eszköz: Tray in Rambo, VGA: AMD Radeon Dual HD, 6470MPackard Bell F5211-HC-459HG notebook:
15,6 HD LED LCD16:9, CPU: Intel Pentium B960, RAM: 4GB DDR3, VGA: GT620/1GB,
Asus X53BE- SX018D notebook:
15,6”, CPU: AMD E450, RAM: 4 GB, HDD: 500 GB, VGA AMD Radeon HD 7470 1GB
!
-
mutyi
senior tag
válasz GrooveHero #16581 üzenetére
HP Pavilion DV6?
Abból is a Core i 5, 8GB ram és 6770-es kari.
Azzal már tudsz 3D-ben is dolgozni.
15,4es nemzetközi billel, 9 billt kell max matricázni és olyan 180 körül van.
Dobsz még mellé egy Samsung 830-as 128GB-os SSd-t és voila.[ Szerkesztve ]
-
Ropi24
csendes tag
Sziasztok.
Notebookvásárlás előtt állok és elég laikus vagyok a dologhoz,ezért kérném a segítségeteket.
Eddig hallomások után a lenovo felé gondolkodtam,de bármilyen jótanácsra vevő vagyok.
A keret elég szűkös,akár használtban is gondolkodom tehát:80-100000.
Ebből kellene kihozni a maxot.Netezés,filmnézés és akár játék is,de nem a mostaniak. pl.:gta san andreas meg ilyenek.
Előre is köszönet. -
margithid
veterán
válasz Ropi24 #16626 üzenetére
Ezzel jól jársz: [link]
Nekem ilyen van, celeron processzorral és 6 GB Rammal, tökéletesen meg vagyok vele elégedve!
Játékra nem tudom mennyire alkalmas a HD2000, de netezésre, filmezésre tökéletes!
Ha kell a dedikált VGA, akkor plussz 30ért van ez: [link]
De ez már nagyon jó kis VGA, ha fontos lenne, akkor érdemes erre spórolni, ha nem, akkor 100ért az első a tökéletes választás! -
Anthony001
senior tag
Olvastam pár oldallal arrébb, hogy a notebook pont hu meg fog szűnni. Na olyankor mi a helyzet, hogy ha onnan van a gépem? Elképzelhető olyan, hogy a garancia elveszik?
-
Borote
addikt
válasz Anthony001 #16628 üzenetére
Nem tudom, hogy mi lesz vele, de mivel nem válaszolt szinte senki, így gondolom mások sem tudnak róla sokkal többet.
A garancia nem nagyon veszhet el, mert a gyárhoz is van papírod, annyi lesz az össz különbség, hogy ha valami problémád van, akkor nem viheted be a boltnak, hogy intézzék már el Neked a garanciális ügyedet.
De ha bolti garanciás holmid van onnan, az gond lehet, ha tényleg megszűnik, akkor majd a jogutódot kell megkeresni. -
andrisbandi
őstag
Garancia- Lenovo- Laptopszalon
- SSD-t (DVD helyére), és plusz memóriát tennék a laptopszalonban kinézett notiba. Ez garanciavesztés nélkül megoldható ugye? Vagy szervízben kell bővíttetni?Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
Borote
addikt
válasz andrisbandi #16630 üzenetére
Én úgy tudom, hogy minden további nélkül megoldható.
-
M3oH
addikt
válasz Anthony001 #16628 üzenetére
HA garancias gondod nem a boltot kell hivni, hanem a gyartot. Laptopoknal ez igy megy. Kiveve persze, ha vetel vmi bolti garit melle. Na az jo esellyel ugrott.
-
BigBlackDog
veterán
Ha már garinál tartunk. Egy 1,5 éves HP Probook 4530s memóriabővítése házilag mennyire veszélyezteti a gyártói garanciát?
-
btudos
nagyúr
válasz BigBlackDog #16635 üzenetére
Semennyire
-
btudos
nagyúr
válasz BigBlackDog #16637 üzenetére
Minden normális gépben 1-2 csavar eltávolításával garanciavesztés nélkül lehet RAM-ot, HDD-t bővíteni, cserélni. (Az előző Inspiron szériában (N7110) ez is hatalmas fail, esélytelen vagy kicserélni a HDD-t itthon bár azokon a gépeken az se segítene)
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz BigBlackDog #16637 üzenetére
Én is nagyon féltem a memóriabővítéstől (lenovo g570), de egy youtube-os videó után simán meg lehet csinálni.
Szerintem még a hdd-ssd csere is menne, az se tűnik komplikáltnak! -
Chaser
legenda
Igen, ez a tévhit. Lehet közvetlen a gyártóhoz fordulni, csak úgy sok mindentől elesik az ember. Asztalt verni csak és kizárólag ott lehet, ahol a gépet megvették. Gyártóval, szervizzel a vevő nincs szerződésben, a bolttal van. Hadd ne linkeljem az idevágó hatályos jogszabályokat.
Gyári gar viszont ilyen esetekre jó, ha mondjuk a kisker megszűnik. Részemről csak NBD garos dellnél hagynám ki a boltot a buliból._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
spammer
veterán
Ha valaki gépet venne, Edigital "Extreme Ajánlat":
Lenovo G580AH (Dual core B950 2.1 Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, GF 610m, 2 év garancia)
114.900 Ft. [link]
Ez mennyire számít egyébként "extrém" ajánlatnak? Nem tervezek ilyet venni, főleg nem barna színben, csak gondoltam megosztom itt, hátha valakinek jól jön
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
Tikakukac
titán
válasz spammer #16641 üzenetére
105k a BC változat, a ram felesleges a dedikált kari dettó, egyedül a +500 giga tárhely ér valamit, de 10k felárat szvsz nem.
110k-ért meg van 320 gigás vinyóval és win7-el. Az szvsz az igazán tuti.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
margithid
veterán
Erről a gépről amúgy vanvalakinek tapasztalata? [link]
Nagyon jól hangzik specifikációk alapján, kérdés, hogy mennyire melegszik...
Mondjuk van 20k-val olcsóbban i5 is. 12 órás akus üzemidő kicsit durva, 3g modem, magnézium ház, csupa csupa prémiumos dolog. A laptopesztergom nagyon jó áron adja a dolgait, akár belépő notebook, akár prémium mint ez, akár asztali gép. -
Tikakukac
titán
válasz margithid #16644 üzenetére
Ahha, mondjuk azt b@sznak odaírni, hogy a 12 óra, az álló szöveg olvasást értelmez, netezve ez is 6 óra körül mozog, ami máris nem térd lehugyozós. Melegedni meg melegszik, tesztek 50 fokokat mutogatnak, az sok lesz, ennyit alapjáratos ventivel fut az x200s-em is. Ha mondjuk a billzetet eltüntetnék, raknának lámpicskát bele, akkor neadjisten 2 év múlva egy használtat megvennék. Addig kukás.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Borote
addikt
válasz margithid #16644 üzenetére
Jó kis gépnek tűnik
Viszont az a 12 órás akkuidőt úgy képzeld el, hogy nem nyúlsz hozzá a géphez. Így elmegy bármelyik 48Wh-s gép is úgy 7 órát. Minden esetre a 83Wh-s akksi kifejezetten jól hangzik. TESZT.
Nálam mondjuk kapásból kiesék ez a gép, a kijelző elég halovány + a hőmérséklet sem túl biztató, i3-mal 90 fok...[ Szerkesztve ]
-
abi67gel
csendes tag
sziasztok
szerintetek melyiket valasszam? adobe cs6ot hasznalnek, nem jatszomLaptop Dell Inspiron 5520 i5-3210M 500GB 8GB ATI HD7670M 1GB
vagy
Laptop Asus K55VD-SX010D i5-3210M 750GB 8GB GF610M 2GB
vagy
Laptop Lenovo IdeaPad G580AR i5-3210M 500GB 8GB GF610M 1GBjelenleg egy dell studio 1555osom van, ezert felek az asus vagy lenovotol, mert nem ismerem
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest