- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Bozso68 #129699 üzenetére
Árösszehasonlító oldalak használata ha már létezik és a boltok jattolnak érte keményen erősen ajánlott
Delírium: 2év "garancia" gyárialg adott minden mást a bolt ad. Hogy ennek mi a feltétele, hogyan intézik, az bolttól függ. Szerintem ez a +1 év gari már minden boltban ott van, mert musthave.
G551 TN paneles én nem nagyon ugranék bele ilyesmibe. Ha a szürke jó, akkor van finom N551 is, IPS-el, oprendszerrel, meg minden egyébbel 230k-ba. Hacsak nem valami nagyon extrém módon pörgeted a renderelést napokig akkor elég az az i5. A többi mehet SSD-re meg fagyira.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Mario564
csendes tag
Sziasztok! Új laptopot szeretnék venni!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél hamarabb(2) A gépre szánt összeg forintban?
250k. Nagyon maximum 300.(3) Felhasználás?
Film, játék, munka. Autocad (csak 2d), illetve Axis 3d.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel ?
Lehetőleg GTX 960. Vagy hasonló teljesítményű videókari.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Minimum 15.6-os. (lehetőleg IPS)(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem lesz sűrűn hordozva. Utazás közbeni használat nem feltétel.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem kell rá windows.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 tb HDD. SSD is jó lenne, de ennyi pénzért nem hiszem hogy belefér a keretbe, így SSD-t utólag szeretnék majd belerakni. 8 GB RAM (lehetőleg DDR4)(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak újAsus G551-et néztem ki. Mennyire tudjátok ajánlani?
Illetve milyen egyéb lehetőségeim vannak?Köszönöm a válaszokat!
-
Tikakukac
titán
válasz Bozso68 #129702 üzenetére
Nekem van egy szép ablakom tele az összes kiajánlott géppel, nem frissítettem Hát akkor ez ennyi, most 250k alatt nincs sehol
Delírium: TN-s dolgokat azért ne. Dellnél is ez a gond, valamiért sok volt a kábszi aztán elkezdtek ők is TN-t rakni az új gémer noteszba. Persze-persze, tudom, a késleltetés. Csak ilyen gépeket nem az SK Gaming vesz bakker.
Mario564: Eggyel olvass fentebb vagy kettővel, pont ugyanezt keresed te is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
tKb.
tag
válasz Khelben #129667 üzenetére
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
280k körül max.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Mindennapi dolgok,kevés játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Régebbi játékokra, COD2, COD4 alacsony grafikán, szóval nem ez a lényeg de előny ha nem okoz neki gondot.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FULL HD,Min. 15" de a 17" lehet jobb lenne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán lenne hordozva és nem igazán használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Nem kell óriási nagy tárhely, előny ha van SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) ÚjAspire VX 15-öt néztem, de nem értek hozzá.[link] Mondjuk ez egy picit több mint a keret, de belefér még.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ace666
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni az alábbi esethez
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő 1-2 hónapban
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Új 200-300K, használt inkább 200 alatt
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
3D tervezés, CAD, 3D scannelés, pici játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Néha Diablo3, vagy stratégiák, közepes grafikával megelégszem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17" Full HD jó lenne, de minimum 15" 1600x900 felbontás. Inkább matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem tervezem hordozni
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD a rendszernek, plusz egy HDD adatoknak. ODD nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Intel procit és dedikált Nvidia VGA-t szeretnék
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehet használt is, de jó lenne 1 évnél több gariVajon érdemes i7 procira gyúrni ebben az esetben, vagy i5 is teljesen megfelel?
Lenovo Y-okat nézegettem eddig, de most visszaolvasva látom, hogy nem ajánlott...Köszi!
*** Alfa 155 ***
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék laptop vásárlásban.
most(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000 - 400.000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg irodai programok. Sok excel, word dokumentum, Outlook. Több fül a böngészőben. Naponta sokszor van összecsukva és kinyitva. Fontos hogy hibernációból hamar felálljon a rendszer. Kikapcsolva vagy újraindítva csak 4-5 naponta van.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13.3" , full HD, IPS(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Elég sokat lenne hordozva, ezért fontos a hosszú akkuidő is.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
windows 10(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500 GB SSD, 8 GB DDR4(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak újAmit eddig kinéztem: Asus ZenBook , erről mi a véleményetek?
Nem fontos hogy Asus legyen, HP, DELL, Lenovo is jöhet nyugodtan.
-
Khelben
nagyúr
válasz tom2085 #129710 üzenetére
Ez egy dedikált vga-s gép, ami a te felhasználásodra teljesen felesleges, cserébe viszont fűt és fogyasztja az akkut feleslegesen. Keress olyat, amiben csak integrált vga van. 13,3-ból nem nagyon lesz jobb gép sajnos, amik jobbak (HP 820, Dell E7270), azok túllógnak már a kereteden. Azért mondom, hogy sajnos, mert a Zenbook nem igazán munkagép, nem tudom, mennyire fogja tolerálni a sok gépelést és hajtogatást, nem erre van tervezve.
-
haypro
senior tag
Sziasztok!
Kellene nekem egy gép "egyetemi" felhasználásra. Nem vagyok járatlan a témában, régebben én is rendszeresen segítettem notebook vásárlásban ebben a topikban is, de kíváncsi vagyok a véleményetekre!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Mostantól szeptemberig, ajánlatfüggő.(2) A gépre szánt összeg forintban?
180-320k, jó lenne 250 alatt megúszni.(3) Felhasználás?
"Egyetemi". Jegyzetelés, Office programok, PDF-ek, néha egy kis Photoshop/videovágás hobbi szinten, rengeteg Chrome ablak egyszerre való böngészése, film & minimális játék.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem feltétel, de jó lenne, ha Skyrim-et + Overwatch-ot minimum/közepes részletességgel 60 fps körül tudná futtatni. (pl. 940m/mx)(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13.3-14"-ig, mindenképpen IPS, és nagy +, ha érintős. Min. 1366x768, de inkább 1920y1080 (FullHD).(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Viszonylag sokat. Egyetem - albérlet között, és haza vidékre is, ráadásul utazás közben is használnám néha.(7) Operációs rendszer?
Nem feltétel, hogy legyen rajta, meg tudom oldani. Előny, ha Win 10 vagy OSX van rajta gyárilag.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e
SSD. Lehetőleg min. 256-os, de 128-cas se baj, ha cserélhető. 8-16GB RAM.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Magyar nyelvű, világítós billentyűzet. Max. 1.6 kg. Sokáig bírja akkuról. Lehetőleg nagy HDMI és/vagy DisplayPort, de az se baj, ha kisebb változata valamelyiknek. (mini/micro)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Lehetőleg új, vagy pár hónapos, garanciális használt gép is.Mostanában kezdem elvetni azt a régi berögződést, hogy csak üzletit érdemes venni, már consumer ultrabookokra is nyitott vagyok. Ezeket néztem eddig:
1. Lenovo Yoga 710 14": [+ i7 6500u, + 16GB DDR4-es RAM, + 512GB SSD, GT940MX (!!!) + 14"-es FHD IPS touchscreen, + átfordítható, könnyű és vékony
- Nem magyar, hanem "európai" kiosztású bill (vajon lehet rajta cserélni?), - Nem "üzleti" gép, vajon mennyire tartós/megbízható?, "csak" 1 év garancia]2. Dell Latitude E7470: [+ i5 6300u, + 8GB DDR4-es RAM, + 256GB SSD, + 14"-es matt FHD IPS kijelző, + "üzleti minőség és strapabíróság", + 3 év NBD garancia, + magyarra cserélhető (angol) világítós bill
- Nem érintőképernyős, - nem átfordítható, - integrált Intel HD520-as GPU (ez vajon elég OW+Skyrim-re?)]3. Lenovo IdeaPad 710S: + i5 7200u, + 256GB-os SSD, + 13.3"-as FHD IPS kijelző, + nagyon keskeny keretek a kijelző körül
- Műanyag ház (?), - Nem üzleti minőség, - csak integrált HD620-as GPU (elég?),,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Khelben
nagyúr
válasz haypro #129712 üzenetére
HD520 kevés Overwatchra. Viszont ilyen vékony gépeket nem merném dedikált vga-val venni, mert megsütik magukat, lásd Zenbookok. Szóval itt kőkemény kompromisszum lesz, mert választanod kell a játék és a vékony kialakítás között. A Lenovokat felejtsük is el, nem fociznak ebben a ligában, ahol pl. a 7470-es. Átfordítós, érintős gépeket is hanyagoljuk, arra tabletet kell venni. Szóval mi a cél? Hordozhatóság, vékony kialakítás vagy játék?
-
haypro
senior tag
Biztos nem elég erős OW-hoz a HD520/620? Utánaolvasva a dolognak, több forrás szerint is megy szépen 720p/768p - low/medium 40-60FPS-sel. (pl. itt vagy itt írják)
Egy 940M/MX meg már nem fogyaszt sokat és nem melegszik nagyon, és notebookcheck-es teszteken nem írják, hogy túlmelegedne/throttling-olna ultrabookokban.
[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
dugo_
veterán
válasz haypro #129715 üzenetére
Na jó, de mit akarsz csinálni egy kompetitív FPS-ben 40-60 fps-sel?
A másik meg, hogy 720p-ben 50%-os render scale-lel ki fog folyni a szemed, olyan ronda lesz. A gyakorlópályán pedig sokkal több fps van, mint valós meccsen, szóval nem túl komoly az a videó.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz haypro #129715 üzenetére
Itt van konkrét teszt, 1280x720 low = 35 fps.
(#129715) haypro: UX310UQ terhelés alatt cpu 94 fok, vga 87 fok. Nem egészséges hosszú távon egyik sem.
[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
válasz Khelben #129717 üzenetére
60 FPS eddig is elég volt nekem competitive-ben is. Nincs 144Hz-es monitorom...
Én konkrétan a Yoga 710-et néztem, annak a notebookcheck-es tesztjéből idézek:
,, During the stress test - which simulates extreme conditions commonly not encountered during normal use - Prime95 and FurMark run in parallel for at least one hour. The CPU tops out at 82 °C ~180 °F) and the GPU at 74°C (~165 °). The processor operates at a constant 2.3 GHz. The Nvidia GeForce 940MX fluctuates minimally between 980 MHz and 1050 MHz. Thermal throttling was not an issue at any time."
És szintén a notebookcheck-es eredmények szerint az Overwatch is egész szépen megy rajta:
Overwatch:
LOW 1280x720 (100% RenderScale + 1xAF + FXAA): átlag 76 FPS
MEDIUM 1366x768 (100% RenderScale + 2xAF + FXAA) átlag 54 FPS[ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
harcitomi
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség:
1, közeljövőben, pár héten belül
2, 150-200 ezer körül
3,Alap irodai programok, internet, egyszerű játékok candy srush
4 full hd kijelző, itt jó lenne valami viszonylag jó minőségű, 12-14 col
5, nem lesz sokat hordozva
6, telepített windows
7, jó lenne az ssd
Nincs extra igény, a feleségemnek kellene, hogy ölben is kényelmes és könnyű legyen. Legyen szép és tartós. Milyen gyártókat illetve típusokat ajánlotok?
Ő ezt nézte, ki:
https://edigital.hu/notebook/dell-inspiron-5368-2in1-219092-133-notebook-szurke-windows10-p464433
Előre is köszi! -
Tikakukac
titán
válasz haypro #129718 üzenetére
Téged inkább a bereccsenések fognak érdekelni, volt már nálam olyan gép amingyönyörűen lehetett BF-ezni, csak akkor volt bajod ha bevágtak egy gránátot. Utána jött a killcam, mert fps parketta és viszlát játékélmény.
Húgom tabja egy Yoga 3 Pro-val fog kövi héten garizni Utóbbinak ez lesz a harmadik alaplapja hacsak nem a kijelző lett kukás. Latira legalább ha bajod van megoldják 2 nap alatt.
harcitomi: Kényelmes, szép, könnyű, tartós, max 200k és méretben sem a standard. A spéci igényeket maximálisan kimerítettük.
Ha hajtogatni is kell más tippem nem nagyon van, ez mind-mind a kompromisszum kompromisszuma lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz harcitomi #129719 üzenetére
Az 5368 műanyag gép, nem hiszem, hogy sok tekergetést kibírna. Külön öröm a billentyűzetkiosztása, ami sötétben angol, világosban magyar
HP Probook 430 G4 szerintem jobb választás, csak akkor le kell mondani az érintőről meg a tablet funkcióról.
[ Szerkesztve ]
-
drk88
senior tag
Megjött a vas Dell 7559, nagyon adja mkinek köszi a segitséget
-
ZaenN
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni laptop választásban!
3 héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
230-270 eFt
(3) Felhasználás?
Fotószerkesztés(Photoshop), renderelés (Artlantis), tervezés (Archicad 20)
Nincs különösebb igényem ezügyben.
15,6", 1920*1080, fényes, IPS
Alkalmanként, havi pár napot.
(7) Operációs rendszer?
Windows 10
HDD (legalább 1TB) és SSD (legalább 120GB), 16GB RAM, DVD-író/olvasó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Billentyűzet világítás, 3 db USB port (1 vagy 2 USB3.0), HDMI, webkamera, numerikus billentyűzet
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Újat szeretnék.Köszönöm a segítséget!
-
tKb.
tag
Sziasztok!
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?1-2 hónapon belül
280k körül max.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Mindennapi dolgok,kevés játék
Régebbi játékokra, COD2, COD4 alacsony grafikán, szóval nem ez a lényeg de előny ha nem okoz neki gondot.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? FULL HD,Min. 15" de a 17" lehet jobb lenne
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Ritkán lenne hordozva és nem igazán használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) semmi
előny ha van SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Webkamera legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) ÚjAspire VX 15-öt néztem, de nem értek hozzá. [link] Mondjuk ez egy picit több mint a keret, de belefér még.
Előre is köszönöm!
-
Bozso68
őstag
Végül megrendeltem az N551-et.
A wifi probléma meg remélem, nem lesz jelentős a szomszéd helyiségben 4m-re levő routerrel. Habár valahol olvastam, hogy az új, JW sorozatban már módosított kártya van. Meglátjuk az eredményt. -
pc-eye
tag
Sziasztok ! A segítségeteket szeretném kérni , két laptopot néztem ki magamnak és nem tudok dönteni , melyik gépet vegyem .
Az első gép paraméterei a következők:
Lenovo IdeaPad 700-15ISK Gaming laptop Intel® Core™ i7-6700HQ 2.60GHz-es processzorral, Skylake, 15.6", Full HD, IPS, 8GB, 1TB, nVIDIA GeForce GTX 950M 4GB,A másodiké:
Lenovo Ideapad Y700-15ISK gaming laptop, Intel® Core™ i5-6300HQ 2.30 GHz-es processzorral, Skylake®, 15.6" Full HD IPS, 8GB, 1TB, nVIDIA® GeForce® GTX 960M 4GB,Melyiket javasolnátok inkább ?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 80-100 forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Leginkább irodai programok, de fotószerkesztés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Régebbi játékok, például Medal of Honor.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14,1-15,1 a többi mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Win
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Minegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Használt is tökéletesen megfelel.
-
pc-eye
tag
Sziasztok ! Erre a célre keresnék laptopot
Most
(2) A gépre szánt összeg forintban?
250 .000
(3) Felhasználás?
Solidedge,edgecam,játszás , hobbiként filmvágás, képszerkesztés
Szeretném a full hd előnyeit élvezni , legújabb játékokat is vigye el stabilan noha nembaj ha nem max beállításokon
FullHD es legalabb 15.6" os
Lesz hordozva de utazás közbe ritkán használnám
Nem fontos
Amit mindenféleképp szeretnék bele az legalább 8GB ram vagy több , illetve egy 1TB os tárhely
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Nincs
ÚjonnanKöszönöm előre a segítséget
-
harcitomi
tag
válasz drk88 #129724 üzenetére
Ezekhez mit szólsz?
https://edigital.hu/notebook/lenovo-yoga-510-80vb0047hv-14-notebook-fekete-windows10-p477710
és:
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_hp-pavilion-x360-ez%C3%BCst-2in1-eszk%C3%B6z-z9e22ea-13-3-full-hd-touch-core-i5-4gb-128gb-ssd-windows-10-1218807.html?utm_source=Arukereso.hu&utm_medium=listing&utm_campaign=Arosszehasonlito#term_C3_A9kjellemz_C5_91kVan érdemi különbség a 6. és 7. generációs procik között, érdemes ezt figyelni és pluszban költeni emiatt?
És itt van egy Apple termék is, megéri ez az árkülönbséget a fentiekhez viszonyítva?
http://www.mediamarkt.hu/hu/product/_apple-macbook-air-13-2016-core-i5-1-6g-8gb-128gb-ssd-mmgf2mg-a-1199864.html -
Khelben
nagyúr
válasz pc-eye #129733 üzenetére
A mediamarktos N551 megint le van árazva, az még mindig a legjobb vétel ebben a kategóriában. Ramot lehet bele venni és otthon is bele tudod tenni, mert van szerelőablaka. A dvd helyére meg egy fiókot, abba a hdd-t, belülre meg egy ssd-t és tökéletes multimédiás gép lesz belőle.
-
robospammer
csendes tag
1-2 héten belül
200eFt
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Főleg munka (CAD szoftverek), net, film
Nem játszom.
15-ös (kell a numpad) FHD, matt IPS
Kevés hordozás, havi néhány alkalommal, heti max. egyszer
Legyen win7 vagy win10 driver support
256GB SSD, vagy 128GB SSD+500GB HDD, 8GB RAM, optikai meghajtó nem szükséges
nincs
lehet használt is (sőt elsősorban jó lenne az), ha tudtok ajánlani biztos forrást azt megköszönném[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Gondolom, itt elírás a 4GB VRAM: [link]
-
Bozso68
őstag
válasz hallerlaller #129741 üzenetére
Ha win, és több RAM az igény, akkor inkább eleve gyári 8GB-tal innen. Ez tuti jó RAM bele, és alighanem tuti dual channel, nem kell kísérletezni vele. 10 nap pixelharancia, meg valami tisztító készlet a bónusz hozzá ingyen szállítással. A fiamnak ma jön meg egy, tegnap rendelt ebből.
-
tKb.
tag
Erről mi a vélemény? [link]
-
Bozso68
őstag
Esetleg, ha valakit nem riaszt a TN panel, 240K az MM-ben az alap N552.
Egyik véleményező IPS panelt ír, de azt nem hiszem. -
ZaenN
csendes tag
válasz Khelben #129728 üzenetére
Úgy látom ebben integrált videókártya van. Nem lesz kevés Archicadhez?
Illetve, hogy ha HDD-t és SSD-t is szeretnék, akkor az optikai meghajtó helyére lehetne csak tenni. Az lenne ideális ha mindhárom bele tudna kerülni.
A billentyűzetvilágításról pedig nem találok infót. Lehet apróság, de egy hasznos extra lenne nekem.
Nem akarok akadékoskodni, alapvetően tetszik a laptop, de mégse az igazi.
-
Tikakukac
titán
Az a baj, hogy már egy raklap kérdést sikerült feltenni, én ezeket ugrani szoktam, mert tapasztalatból mindegy mit írunk, az legkevésbé sem érdekli az embert majd. Ez már rérszben be is jött.
Biztos jó gép, tartósság lenne a kérdéses, majd egyet elbontunk egyszer valahogy aztán megnézzük ez mennyire kuka belül. 4 hét vizsga jön, addig én takarékon leszek.
ZaenN: Húgom építészmérnököt csinál. Ha neki elég egy fele ilyen ahhoz, hogy nyomtatókat fagyasztó képeket meg terveket csináljanak akkor szerintem neked is elég lesz. Ha nem akkor ipari célra veszünk gépet, nyilván nem ennyiért.
3 meghajtó elég problémás manapság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos cigaretta 🔞
- Akciókamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Fujitsu Celsius H760 / i7-6820HQ / Quadro M2000M / 16 GB RAM / 256 GB SSD / jó akku. / Full HD IPS /
- Dell Latitude 7490 üzleti laptop
- Hibás lenovo t570
- Macbook Air 2017 A1466 (13" 1440x900 kijelző, i5 1.8GHz, 8GB RAM, 256GB SSD
- HP 17-cp0906ng /Ryzen 3 5300U /8GB RAM /256 GB SSD /Full HD IPS /exc. akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest