- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- AliExpress tapasztalatok
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nelsonmanian
senior tag
Sziasztok,
Egyik cimbim kért meg, hogy nézzünk már neki valami laptopot/netbookot amin tud netezni megy a word excell és néha tud rajta filmezni. És mindez nem szaggat...
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Most
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 80000-100000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) office, netezés, olykor filmezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? nem
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? tökmindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) nemfontos
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) lehetőleg új -
Khelben
nagyúr
válasz nelsonmanian #119951 üzenetére
Nem tudok ennyiért új gépet. HP 8470p, filmnézéskor jól jöhet a magasabb felbontás.
-
BenJoe80
senior tag
válasz Khelben #119950 üzenetére
1 - október, november - talán december (az ártól függ)
2 - kb. 100-150 ezer HUF
3 - egyetemen, 3D-s tervrajzok prezentációja, adatok hordozása (a tényleges munka PC-n történik)
4 - nem
5 - nem fontos a túl nagy kijelző, lehetőleg matt, de ha nagy az árkülönbség akkor mindegy
6 - rendszeresen, de utazás közben nem lesz használva
7 - Windows 10
8 - lehetőleg SSD (megint csak árfüggő), férjen rá az OS mellé AutoCAD, Revit; optikai meghajtó nem fontos
9 - webkamera, HDMI, USB; nagyon örülnék, ha kijelző nem kábellel csatlakozna a gép részhez (mint az általam linkelt); külön bónusz lenne, ha gyorsan és wireless lehetne csatlakoztatni az otthoni PC-hez (az egyetemen HDMI kábellel csatlakoztatom kijelzőhöz), megbízható, strapabíró
10 - igenMegisznak egy deci pálinkát. Miért? "Olyan savam vót, meg köllet innom egy deci pálinkát, aszittem megbolondulok." Aztán megisznak négy liter bort. Miért? "Há' semmi savam nem volt má'!"
-
Bkrisz9
őstag
válasz nelsonmanian #119954 üzenetére
Akkor ne vegyel sehol semmit. Ilyen mindenhol elofordulhat akar hasznalt, akar uj. Uj gep 120.000 korul kezdodik alatta csak nem ajanlott vackok vannak amiknel a meghibasodasi arany olyan magas, hogy nem ajanljuk oket es/vagy kritikan aluli anyagokbol vannak. Ez alatt hasznalt gepek jatszanak. 120-130 korul: HP 250 G4/G5,Dell 5558/5559,Fujitsu A514 vagy A555/556.
Csak i3-al, celeronokat stb. ne is nezd.[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
Sarge
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Azonnal
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150-250.000
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
munka leginkább. Gyengébb játékok néha
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
13,3 vagy 14 és full HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
igen
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
hdd, memória legalább 4gb max 8 , nem kell optikai
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, szeretném ha vékony és könnyű lenne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
lehet új és használt isElőre is köszönöm,
Gábor -
Despi
csendes tag
Sziasztok!
ASUS ROG GL502VS hazai megjelenésről van valakinek valamilyen információja? Az Asus magyar oldalán már megy a dicshimnusz a gépről, de egyelőre itthon nem elérhető. Esetleg arról valami elképzelés, netán valami konkrétum?
Köszönöm a választ!
Üdv
-
Tikakukac
titán
válasz scream #119944 üzenetére
Nem annyira sajnos az, én találkoztam elég sok emberrel akik nagyon is visszaadták volna a T440-s gépüket
E7440 és E7450 között a diffi az a billzet, E7450-ben nem tudsz dupla meghajtózni plusz némi touchpad is változott asszem. Meg kapsz 1 gennel újabb hardvert.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dawid92
tag
válasz Khelben #119950 üzenetére
Köszi. Akkor csak 15,6" és nagyobb notebookban fogok gondolkodni, a numpad nekem lételem.
De hogy miért nem adnak ki notebookot olyan billentyűzettel, mint a Lenovo B560-omon van!? Mindenhol fura kiosztás, rövid enter, bizarr kurzorgombok, torz numpad... És sehol egy szépen összefüggő, dedikált billentyűzetre emlékeztető billenésű és megjelenésű profi megoldás. -
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #119964 üzenetére
Én mondjuk rühellem az újabb billzetet, touchpad letiltás nem zavart, mert itt használni kell, pöcökegér elég közepes.
babicsbalu: T450-ek még odább vannak, hogy legyen belőlük tengernyi.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #119967 üzenetére
Ha mint eszközt tiltod, tutira vége van. Onnantól meg egy billzet kombó és szerintem sima, bár nem tudom újabb wineken mennyire lehet buherálni ilyesmit.
-
félisten
-
Tikakukac
titán
válasz szabonagyur #119969 üzenetére
Ezért írtam, hogy biztosan írt már valaki valamit, amivel adott hardvert lehet eszköz szinten tiltani, utána annak kell egy billkombót megadni winben és csók.
-
Dhampir
félisten
válasz theooracy #119957 üzenetére
Van az olcsóbban is, használtan pedig még olcsóbban.
Csak az árak jó magasak. Összevetésképpen a 3 évvel ezelőtt kifutó, 3 év NBD garanciás Dell Precision M4600 gépek 250.000-285.000 Ft-ig voltak az üzletekben, kétféle (Quadro és FirePro) konfigurációból lehetett választani.
Ma szinte csak trágya, hulladékanyagból összelapogatott gépek vannak újonnan ennyiért.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy Lenovo Thinkpad T440p -Fhd IPS Vs Dell E7440 FHD ips-ről? Egyetemi felhasználásra.
Hasonló áron tudnám őket megszerezni.
Viszont a T440P-ben 256gb-os ssd és 3+év garancia van, ellenben a 7440 128gb-os ssd-vel, kevesebb 6-max 12 hónap garanciával.
-
Djsaba
senior tag
válasz Tikakukac #119973 üzenetére
Miben nyilvánul meg ez a gyűlölet benned?
Nálam az internetről való megállapítás alapján az E7440 annyival tetszik jobban, hogy, talán vékonyabb, könnyebb egy kicsit, jobb design. Színhelyességben akármennyire is szerettem volna egy jobbat, az úgy látszik nem nagyon téma ezeknél a gépeknél, de kb egy szinten(szarok) belőle .
Viszont tényleg a T440p-hez egy 10+eFt-al olcsóbban tudok hozzájutni jelenleg, szinte új állapotban, sok garanciával, nagyobb SSD-vel.
Úgy gondolom megveszem a T440-et, aztán maximum egy kis idő után lecserélem egy 7440-re, ha nem tetszik meg a dolog. Mi a véleményed?
-
grigo
őstag
Sziasztok tudtok mondani két típust játékra.
Egyet ami 250-ért a lehető legjobb
Egyet ami 300-ért a lehető legjobb.
Tisztában vagyok hogy ennyiből nem lehet megváltani a világot de csak van valami. Ennyiből kell választanom valamit. Köszönöm.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
tzol
tag
Urak!
Olvasási élményben szerintetek van különbség az IPS és a TN technológiák között? A színhűség számomra nem fontos, de kíváncsi vagyok, hogy van-e jelentős különbség az élményben amikor egy IPS-re néztek rá? Boltokban elég minimális különbséget láttam az éppen aktuális háttérképeken, de ez nem vlódi felhasználás. Ahogy most néztem pár konfigurációt az IPS felára a TN-hez képest annyi mint az i5 felára i3-hoz képest. Szóval most gondolkodom...
-
Pattika97
újonc
sziasztok!
Laptopot szeretnék venni és abban szeretném a segítségeteket kérni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? mostanában valamikor
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 100000 Ft körül
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) egyetemen jegyzetelés, Microsoft Visual Studio fusson rajta, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? --
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? majdnem mindennap vinném a suliba, utazás közben nem használnám
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Windows
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) inkább újat vennékelőre is köszönöm!
-
Málnabeach
csendes tag
Sziasztok!
Hetfon erkezett meg az uj laptopom, egy asus k501-es. Tegnap ertem haza es teszteltem le. Az volna a problemam, hogy a kepernyon van kb. Egy ujjpercnyi folt, ami ugy tunik mintha meg lenne nyomodva. A folt "ugral" ha mozog a laptop. Talan ahhoz tudnam hasonlitani, mint amikor egy tetris kepernyojet nyomkodtam. Mi volna a teendo? Vigyem/kuldjem vissza vagy csak a kapcsolatot vegyem fel a ceggel (computerimperium)?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Málnabeach #119981 üzenetére
Az Asus hívd és jelentsd be garanciás javításnak. A bolt 3 napon túl nem foglalkozik már vele. Ha neten rendelted, akkor 14 napig visszaküldheted és elállhatsz a vásárlástól. Itt azért kérdés, hogy mit mond a bolt, nem próbálja-e rád kenni a sérülést.
-
Tikakukac
titán
válasz Djsaba #119974 üzenetére
Miben nyilvánul meg ez a gyűlölet benned?
Hevesebb szívverés, izzadás, ökölbe szorult kéz, káromkodás.
Ha arra gondolsz a gépen miben nyilvánul meg: elmész ahol van több használt thinkpad és végignyomod őket 1 darab ujjal. Tudni fogod hol kezdődik a gond és ez még a jéghegy csúcsa.
Ami fix: mivel dömpinges a TP azon biztosan bukóban leszel nagyon hamar is, ha pedig valamelyik klasszikus típushiba beüt akkor szépen mélyen szántódik az ár. Mondjuk Dellnél is van ilyenből bőven sajnos.
-
Tikakukac
titán
Jó panel jó gépben jó. Ha bármi nem stimmel akkor jönnek az utánad következő dolgok, ami bármi lehet. Ha a műanyag nyom, ha a fedlap, ha a kijelző hulladék. Ez teljesen márka és árfüggetlen. Túl vagyok X-es TP-ben pár panelen az évek során meg sok más gépet is moddolgattam és van akna rendesen. A tuti megoldás általában a bezelek elhagyása a backlightra és valami módon hővel puhítás és finom-formázás. De ez már nagyon egyedi hülyeség.
-
törölt tag
Sziasztok!
Felmerült bennem a kérdés.
Nem érné megvárni a mobil 1060 kártyás laptopokat? -
Ozsi009
tag
Sziasztok!
Pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
220k
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Egyetemi élethez, tervezési munkához: Autocad. Azon kívül: poker, film, netezés, word, excel. Játék nem fontos.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
17,3 jó lenne, de ennyiből gondolom csak 15,6 lehet. Ebben tanácstalan vagyok, nem tudom van-e FHD ilyen árban.
Havi 2-3 alkalommal buszon, mivel levelezőre járok.
Win 8
SSD-nek örülnék a legjobban, de ha csak HDD van, abból 500 GB is elég lesz. SSHD nem tudom milyen, ha ajánlott akkor az is jó lenne.
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Amennyiben van új, akkor mindenképp, de használt is szóba jöhet. -
Khelben
nagyúr
válasz Ozsi009 #119988 üzenetére
Újból Fujitsu A555G vagy A556G.
Ha nem sokat cipeled, akkor használtból lehet valami munkaállomást nézni a CAD alá, HP 8570w-t pl. -
Lalo01
tag
Sziasztok! Sulis notebook vásárlásában szeretnék segítséget kérni.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1-2 hónapon belül
100k
(3) Felhasználás? Programozás, jegyzetelés, játék.
World of warships, League of legends, Rocket league akár minimalon csak fusson.
Ami az árba belefér, de lehetőleg matt. 720p elég.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hetente akár 3-4 alkalommal vinném egyetemre. Utazás közben nem használnám, így tölteni tudnám bármikor.
(7) Operációs rendszer? Windows, de nem kell előtelepítve lennie.
240Gb-os SSD vagy nagyobb HDD. Később úgyis kicserélném az optikai meghajtót és tárhely menne a helyére. Memória legyen bővíthető és min. 4gb.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? HDMI jó lenne.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt.Előre is köszönöm a segítséget!
Steam:VELOC1Ty
-
toughpelesz
újonc
Sziasztok laptop vásárlás előtt vagyok sokat kutattam de arra jutottam, hogy inkább itt is kikérem a véleményeteket.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 hónap
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 300-400 ezer
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) programozás, játék szóval munka és hobbi is
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? azért szeretném ha vinné az újabb játékokat is szépen, GTA V, BF1
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15", ips, matt előnyben
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? hordanám rendesen 3,0kg alatt jó lenne
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) windows 10, linux
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?SSD 256gb minimum, vagy HDD + SSD 1TB+ 128gb ; RAM 8gb bővíthető
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)HDMI feltétlenül
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)ÚjSzóval ami fontos nekem:
- i5, de inkább i7 3ghz fellett akár turbóval
- 15 colos
- SSD
- HDMI, mert deskpotot akarok vele helyettesíteni ezért csak rádugnám egy monitorra otthon
- RAM 8gb, bővíthető
- kijelző min FHD ips matt
- billentyű háttérvilágítás fontos lenne
- hordoznám szóval nem túl nehéz nem túl vastagAmit nagyon sokáig néztem az az ASUS K501UW-AB78, csak hát sajnos Európában nem lehet kapni.
Ezeket az igényeket ki lehet elégíteni ilyen árkateróriában vagy túl sokat akarok?
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Előre is köszi
Néhány héten belül.
200.000 Ft
Néha CAD/CAM, egyébként irodai programok.
-
-
Ritkán hordanám.
Win 8.1/10 jogtiszta
RAM 4, vagy 8 GB (4 GB esetén bele kell férni a 200.000 Ft-ba még 4 GB-nak). HDD nem szükséges, de ha van, akkor férjen bele szintén az összegbe egy SSD is az oprendszernek. Optikai nem fontos.
-
Csak új számlával, garanciával.Ezt néztem ki elsőre: HP PROBOOK 450 G3 (P4P52ET). Egyéb ötlet?
-
Khelben
nagyúr
válasz toughpelesz #119992 üzenetére
Dell 7559, Asus G552. A K501 nagyon jó gép a 200k-s kategóriában, de van egy sanda gyanúm, hogy a 960M-hez már nagyon kevés lenne a hűtése.
Fontos kiemelni, hogy a fentiek játékgépek, tehát a programozás erősen kompromisszumos lesz rajtuk és a strapabírásukat sem napi 8 óra munkára tervezték.(#119993) Toobee: én azért egy egy fullhd kijelzősig elmennék, ha már ennyit költök gépre. Az jó kérdés, hogy az U-s cpu és az integrált vga mennyire lesz elég CAD-re. Ja és erre 3 év a gari, nem egy.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Lalo01 #119991 üzenetére
Kijelző méret azért kéne, mert így van vagy 40 típus.
Toobee: Mint ahogy a szemed sem javul meg magától miután kisült a jóféle TN HD HP féle beválogatott dolgoktól. Nem jók. Finom voltam.
-
toughpelesz
újonc
válasz Khelben #119994 üzenetére
Lehet, hogy érdemesebb gondolkozni egy strapabíró laptopban, egy kicsit kisebb teljesítménnyel viszont 10-12 órát bíró aksival ami könnyű és hordozható és mellé (a laptop árából megtakarított pénzből + ha úgy van ráfizetéssel) építeni egy pc-t komolyabb teljesítménnyel?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz toughpelesz #119999 üzenetére
A strapabírás sokkal drágább, mint a teljesítmény, úgyhogy strapabíró gép esetén nem marad pénzed pc-re.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- EAFC 25
- Sorozatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest