-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BLOODSHOT
senior tag
válasz AiRLAC #11197 üzenetére
Szia,
köszi a választ.
Azóta még böngészgettem, kicsit belástam magam a témába, hogy ne legyek tök hülye.
Szóval.
Ami adott jelenleg:
iMac 2010 MID (és maraud is amíg idén/jövőre nem jön ki az új iMac), tehát a leggyorsabb portom a FireWire 800.
Cél: Raid 1 be kötött vinyók 2db amin a fontos RAW fotók vannak. Onnan dolgoznék ahogy most is mivel csak 256SSD-m van az OSX-nek.
Amiket néztem:
G-Technology G-Raid 8TB (USB 3.0-as verzió)
Ebben az a jó, hogy kompakt és van rajta FireWire 800.
Ami nem jó: Elég szar review-kat olvasok róla, ami meglep. Illetve ha az egyik vinyó meghal, akkor az egész cucc mehet szervízbe, mivel tükörbe írogatnak.Drobo 5D
Ebben az tetszik h van rajta Thunderbolt csati (elvileg létezik FW800 - Thunderbolt adapter) ugyan így kerül annyiba üresen mint maga a G-raid, de 5 hely van benne. Bármilyen vinyót lehet belrakni akkor is tudja raid-ben kezelni őket. Illetve h van benne egy beépített aksi, ha áramszünet lenne, ő akkor is megy egy ideig.
Ami nem, hogy ennyiért lehetne NAS is.
Synology DS414
Ez lenne a legjobb, de mivel nincs USB 3.0-am ezért ezt is benéztem.
Kinek mi a véleménye?
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- NVIDIA® driverek topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest