Új hozzászólás Aktív témák

  • Isual

    veterán

    válasz Chalez #9780 üzenetére

    Véleményem szerint ezekre a játékokra bőven jó lesz neked az U2412M, de persze az lenne a legideálisabb, ha ki tudnál egyet próbálni. A linkelt tesztben látszik, hogy rendkívül alacsony az input lagja és jó a válaszideje (még a BenQ XL2410T-hez viszonyítva is, pedig az egy [mondjuk rosszul szabályozott] 2ms-os 120Hz-es monitor). (U2412M vs XL2410T)
    De általánosságban mondva ezek a 8ms-os Dell IPS-ek egy jó 2-4ms-os TN panel gyorsaságát azért simán hozzák. (A Dellhez a pixelgar., kalibráció ajánlott lenne.)

    (#9776) chadi: Ha megteheted, akkor érdemes mindenképpen minőségi paneles monitort venned (~U2412M), nem feltétlenül azért mert szemkímélőbb (ez egyébként erősen szubjektív), egyszerűen csak profibb, minőségibb és szebb. Minden tekintetben több élményt nyújt, mint egy TN-panel (színek, színtartás, kontraszt, betekintési szögek, elektronika...). Egy szóval érdemes. Ajánlatot nem tudok addig írni, amíg nem adsz keretet, a dolog nagyjából az U2412M-mel (~65k) kezdődik, aztán U2410 (~120k), de egy U2711 (~160k) is jó vétel, ha van rá keret.
    Minitanfolyam.

    (#9778) vond : Az IPS és a PVA között jellemzően nem a válaszidő alapján lehet a legkönnyebben különbséget tenni, hanem a statikus kontraszt alapján. Persze a jobb MVA/C-PVA paneles monitorok esetén, amelyeknek 3000:1 statikus kontrasztuk van, míg IPS-nél jellemzően 850-1000:1. A válaszidő hasonló, van 6-8ms-os PVA is.

    (#9779) chadi: A LED-nek 2 előnye van a CCFL-hez képest: alacsonyabb fogyasztás és valamivel hosszabb élettartam. Semmi más... Sőt IPS monitoroknál a W-LED-es darabok a CCFL-eseknél észrevehetően szűkebb gamutot tudnak csak megjeleníteni, ami még hátrány is ebben a kategóriában. Persze már akinek...
    A szemkímélés, mint említettem nagyon szubjektív dolog. Van, aki szerint a LED az vibrál és zavaró, van, aki meg él vele, mint hal a vízben...

    (#9781) vond: Nem nagyon stimmel ez a LED-es dolog nálad... Felvilágosodhatsz itt: Monitor LED backlighting

    [ Szerkesztve ]

    Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg

Új hozzászólás Aktív témák