Új hozzászólás Aktív témák

  • sucre

    csendes tag

    Sziasztok!
    Szeretnék új monitort venni és az elmúlt napokat fórumok meg tesztek olvasásával töltöttem, viszont hiába nézek youtube videokat nem tudom eldönteni, hogy mit is szeretnék pontosan.
    Jelenleg egy Dell U2211H monitorom van, elég öregecske és hát kezd fura lenni otthon a kis 21,5 colos kijelző a munkahelyi 24 meg 27 után.
    A gépemben 8700k van és egy 1070 ti van és nem is tervezek egy ideig váltani, egyrészt mert általában nem új címekkel játszok, FPS-ekkel is csak alakalomadtán játszok és nem kompetitív szinten, másrészt inkább lejjebb veszem mindig a beállításokat, csak hozza fixen a 60 fps-t. LoL, WoT, WoW, GTA online, Division, Diablo 3 és mindenféle RPG-kel játszok jórészt. Viszont az időm nagyobb részében programozok, ezért a dell monitoromat is megtartanám mint második monitor.
    Amit preferálnék az a WQHD felbontású monitor és személy szerint jobban szeretem az IPS paneles modelleket, mivel a dell is az és nem is volt vele semmi problémám.
    Mivel nem tudok nagyon dönteni ezért még árkategóriát se lőttem be, de mindenképpen úgy akarok venni monitort, hogy ez is legalább egy 7-8 évet kiszolgáljon nekem. Nem tudom, hogy nekem ér-e annyit a Gsynces monitor hogy kifizessek érte 200k+ forintot.
    Szóval első kérdésem az lenne, hogy hol tudnám kipróbálni valahol pesten milyen pluszt ad nekem a gsync és tetszik-e nekem annyira hogy ennyi pénzt rááldozzak.
    Második, hogy ha jól értem a TN panelek elég sokat fejlődtek, így nyugodt szívvel vehetem azt is? Személy szerint nekem az volt a bajom, hogy az eddig általam használt TN paneles monitorokon nem szerettem a színeket, és nagyon rossz betekintési szögük volt nekik.
    Acer predator XB271-es monitorjait néztem. Ebből van TN, VA és IPS paneles is viszont a tn és az ips között közel 100k a különbség, ezt azért elég erős túlzásnak érzem. VA-t abszolút nem ismerem csak az itteni leírásokból, de nagyon arra húz most a mérleg nálam mert az még viszonylag emberi áron van.
    Az eredeti elgondolásom egy Dell U2518D volt, de nem vagyok benne biztos, hogy ez megfelel-e játékra nálam, még úgy sem hogy szinte biztosan nem leszek nagy FPS fan soha életemben, az általam játszott játékok pedig szerintem nem feltétlen profitálnak a magas fps-ből és az alkalomadtán előjövő kellemetlenségek.

    Elnézést a kisregényért :))

Új hozzászólás Aktív témák