Új hozzászólás Aktív témák

  • pigsty

    aktív tag

    Sziasztok!

    Eddig volt egy LG 1710s 17 colos monitor, ami kimúlt szépen. Csaknem 7 évig elketyegett, remélem ezt tudják hozni az újak is. Most meg egy back-up CRT-vel retrozok éppen...

    De már egy ideje tervezem egy normális, minőségi kijelző megvásárlását,
    rászánt keret kb 30-50- esetleg 70 ezer Ft. :F Persze lehet kijavítani engem, monitorokban pl nem igazodom el.

    Méret jó lenne legalább 19" de akár 21-23". (Vagy lehet nagyobb is? Hely van az asztalomnál...) talán méretnél az számít, réginek a talpa, ez a tartóizé relatíve nagy volt, elterjeszkedett az asztalon.

    Felhasználási területek: sok netezés, cikk, e-könyv olvasás, némi szövegszerkesztés, igen sok filmnézés (xvid-től egészen HD minőségig mindenféle; talán a jövőben a PCben lenne tuner kártya is TVzésre...), játék semmi. No és persze RAW fotók szerkesztgetése, de nem nagyüzemi vagy akár profi grafikus szintjén. ;) Persze, a képminőség amennyire lehetséges, előrébb van a többi kompromisszumban. Nappal a fényt oldalról, kicsit hátam mögül kapná.

    Egyelőre alaplapi (ASUS) DVI és persze D-sub kimenete van a gépnek, Intel HD2000 iGPU a videógeneráló. (Nem röhög! :-) ) Elég most, nem tervezek 1 éven belül valódi VGA-t venni.

    Mai monitorok is fogyasztanak annyit, mint ez a régi LG-m? Arra 40W-t írtak. Mai rezsiköltségek mellett ez is szempont :DDD Bp-i vagyok, persze amennyire lehet, majd élőben is megnézem a kiszemelt/ajánlott modelleket.

    [ Szerkesztve ]

    Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

Új hozzászólás Aktív témák