-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Klímán gondolkozunk és látjuk hogy edigitálnál elég jól le vannak akciózva december óta a készülékek.
Viszont azt nem találom sehol hogy mi a különbség a 312 és a 412 között? Az utolsó két szám a teljesítmény, erre rájöttem, a 312-es régebbi modell lenne?
Ezt néztük ki amúgy: [link]A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Huh, azt inkább skippelném. Azt is másodszori nekifutásra sikerült megtudnom hogy hiába 312-es a modellszám, ez bizony a 2017-es katalógus egyik teljesen friss tagja. Egyedül ennél és a 309-es testvérénél vannak ilyen energiabesorolási értékek, szóval vadi új technológia ami mellette szól.
Gondolod hogy egy hivatalos whirlpool katalógusban csalnának az adatokkal? Szerintem oltári büntetést kapnának.
Hogy összetettebb legyen a kép a sokak által vásárolt 412L most lement 100-ról 90-re. Ráadásul ennek elég kicsi a kültérije mi meg az eresztúlnyúlás alá tennénk, eléggé megszabott helyre. Szóval ez is képbe jött.
Daikinból meg a KM végű az ami 170e, ahol hiányzik az M az 300 felett van. De ha jól értem a KM-es is ajánlott.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz DeFranco #19692 üzenetére
Elsősorban tanácsért jöttem, de kevés volt az átadott info, csak azt írtam hogy milyen típust néztünk ki.
Ha azt is mellé írom mondjuk hogy 20 év helyett nem gond ha csak 15 évig működik de azt alacsony zajszinten tegye pl még akkor is a Daikin az ajánlott?
Csak mert annak a beltérije 56dB, kültérije 63dB a whirlpoolnak meg 40dB és 55dB.
Egyáltalán mennyi az élettartamuk ezeknek? Nem volt még soha klímánk, azt tudom hogy egy kompresszoros hűtőszekrény simán elketyeg 30 évet. Nyáron csak kb 2-3 hetet használnánk, inkább télen használnánk fűtésre.
Illetve pár HSZ-el feljebb írta az egyik fórumtárs hogy 9 éves Daikint cserélt re a legolcsóbb whirlpoolra és halkabb is és gazdaságosabb is az utóbbi nála, ráadásul az csak sima A+-os készülék volt nem ez a legújabb A+++ gép.
Szóval mi az pontosan amiben jobb a Daikin? Megbízhatóságban és élettartamban? Mert papíron meg minden másban rosszabb sajnos.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz Chaser #19696 üzenetére
Ajaj, ezt nem tudtam hogy ilyen keveset bírnak ezek. Azt hittem 20 évvel lehet számolni.
Akkor szerintem maradok klíma nélkül. Én eddig is klíma ellenes voltam, csak felkerültek a napelemek a tetőre és a kis olajradiátor helyett gondoltunk ezt használni kiegészítő fűtésként. Feleségem meg már évek óta nyúz vele, gondoltam hadd örüljön.
De akkor bármelyiket is vennénk, egy 50e-es szereléssel számolva a whirlpool 200e lenne a Daikin pedig 220e.
Ha ezt elosztom mondjuk 8-10 évvel akkor nagyságrendileg 25eFt/év csak a készülék ára bekapcsolás nélkül + még legalább 5eFt az éves tisztítás/karbantartás.
Magyarán évi 30e Ft-nál vagyunk úgy hogy még egy dekát sem ment a gép, ráadásul át van fúrva a falam, plusz konnektort kell kiépíteni, és kívül belül ott "díszelegne" a klíma. Ha bekapcsolom akkor kedvezőbb a díja az olajradiátornál viszont cserébe meg kívül/belül hangja van.
Meg ha jól értettem a fűtés jobban igénybeveszi ezeket a klímákat mi meg azt használnánk többet.
Az olajradiátor 10e Ft volt és tuti bírja 20 évig. Ebből az évi 30e Ft-ból simán befűtöm azt az 1-2 szobát ahova a klímát terveztük teljesen hangtalanul és szerelés nélkül.
A födémen és a tetőn van összesen 45cm szigetelés, az oldafalakon 10cm, redőnyökkel tudunk árnyékolni, eddig minden évben egy hét volt az amikor azt mondtam hogy jó lenne pár fokkal hűvösebb.
Ezt szerintem ezután is ki fogjuk bírni.@Pjen: szóval ezt a negyedik szezont úgy kell olvasni hogy már ilyen sokáig bírta? Biztos nem lesz akkor klímánk.
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz Chaser #19713 üzenetére
Inkább megveszem a klímát és kidobom a radiátort csak hagyjátok abba
Azt mondjuk nem gondoltam hogy 4x-es hatásfokú a klíma a radiátorhoz képest.Akkor csak azt mondjátok meg hogy mi az amiért csak 10 évig bírja egy klíma?
Mi az ami miatt tönkremennek ezek? Vagy milyen üzemmódot nem szeretnek?A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
válasz Chaser #19716 üzenetére
Közben utánanéztem, a fűtési üzemmód mutatója a SCOP a hűtési pedig a SEER:
[link]Ennek a 150e-es whirlpoolnak ezek az értékei: R32 hűtőközeg, SEER: 8,5, SCOP: 4,6: [link]
Szóval épphogy A++ a fűtése és épp hogy A+++ a hűtéseA 90e-esnek a SEER 5,6 a SCOP pedig 3,8 (lehet ezért van leakciózva mert nem lehet olcsóbb tarifát aktiválni vele) és -10 fokig lehet vele fűteni: [link]
A Daikinnál SEER : 6,02 SCOP : 4,04 és -15 fokig jó: [link]
Ha mi inkább fűtésre szeretnénk használni akkor ha jól értem olyan klímát válasszunk aminek minél magasabb a SCOP mutatója.
Ez alapján a whirlpool lenne a nyerő.Amit nem értek: első ethera amit találtam, sima 4,6-os SCOP: [link]
Itt pedig egy 900e Ft-os, aminek csak 3,8-as a SCOP-ja: [link]Most aztán megkeveredtem
Na megtaláltam, ez lehet az. Minden A+++ [link]
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
De mi az ami tönkre megy benne?
Egy hűtőnél ami minden nap megy simán bírja a kompresszor 20 évig is, egy sima szobai ventillátor motorja is nagyon sokáig bírja a strapát (nálunk van egy ami gyerekkorom óta megvan). Akkor pontosan mi a klímák gyengepontja? Elektronika? Fagyveszély? Egyéb?
Vannak itt szerelők is, mi az a jelenség amitől kompletten ki kell dobni egy klímát mert nem gazdaságos a javítása? Illetve mivel lehet megelőzni a bajt?
Köszi!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Pécsi szerelő nincs a csoportban?
Vennénk akkor egy klímát és felszereltetnénk.
-
a2d2
addikt
Nem az a lényege ennek a H tarifának hogy csak időszakosan kapcsol be amikor túltermelés van?
Azaz nem mindegy a szolgáltatónak hogy mit kötsz rá? Azt hittem lehet bármit rákötni aminél nem gond ha szakaszos üzemű (légkondi, bojler, mélyhűtő, ...).Azt nem tudjátok hogy HMKE mellé is kérhető ilyen H-s villanyóra?
Vagy úgy már nem annyira éri meg a dolog mert amit a nap közbeni napelem termelés mellett el tud használni a ház azt úgyis elhasználja onnan ezért talán felesleges a nap többi részéért a H-s órát bevezetni?[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Szerintetek mi lehet az oka hogy elküldtem egy szerelőnek hogy ezt a klímát szeretném: [link]
és visszaírta hogy ő ezt ajánlja helyette: [link]?
Személyes érdekeltség, vagy tényleg valami extra jó ár/értékben a második?
Azt látom hogy sokkal nagyobb a kültérije, de a nem ajánlott whirlpoolnak is sokkal nagyobb volt mint ennek a Daikinnak. Mindenesetre a kisebb kültéri jobban el is férne az eresz alatt.
Ezt a Daikint néztem ki hónapokkal ezelőtt az itteni ajánlások alapján, de csak most jutottam el odáig hogy szóba is állt velem egy szerelő aki házhoz is jön ma megnézni a terepet.
Illetve ez nem teljesen igaz mert a legelső megkeresésemre egy másik cég (akinek szintén a Daikin-t linkeltem) visszaküldött egy árajánlatot szintén Gree szereléssel (GREE Confort Plusz Inverter 3,5 kW, cold plasma, I-Feel, 8°C temperlás, téliesítés -20°C-os fűtési működési tartomány) szóval nem is foglalkoztam utána már velük. Ők annyit válaszoltak vissza hogy a Gree-vel állnak szerződésben.
Van valami oka annak hogy itt Baranyában mindenki ezt a Gree-t nyomatja? Vagy csak több rajta a hasznuk?Köszi!
-
a2d2
addikt
Ez nagyon tetszik nekem. Kicsi kültéri (tetőorom alá menne be), csendes működés.
Ma jön a szerelő felmérni a terepet, ki is nyomtattam az adatlapját hogy ezt kérem majd.Mi többet használnánk fűtésre mint hűtésre. A kérdésem hogy ez mínusz hány fokig működtethető?
Köszönöm!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
Tegnap felszerelték a klímát.
Ma takarítottam el a szerelési hulladékkal teli dobozt és felmerült pár kérdésem.
Tényleg ennyire ferdén kell feltenni a kültérit valami miatt vagy ez most így sikerült?
A kis szürke kifolyót is és a 4 gumialátétet is a szemétben találtam. A tálca vizét nem szokták bekötni az elvezetésbe? A gumibakok nem kellenek a külső egység ala? 10cm hőszigetelés van + lehet csak a függőleges falra kell ilyen azért kérdezem:
Szimpatikusak voltak amúgy a srácok csak nem tudom ajánlhatom-e őket a kollegámnak is.
-
a2d2
addikt
Mármint mit viszel vissza?
Mert én a tartókonzolokat néztem ami akkor van vízben ha úgy akarja a szerelő.
Biztos hogy jó a vízmérték, lentről is látszik a ferdeség.
De mobdom akkor megoldom a bakokkal.Ja hogy a vízmértékről beszélsz
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Én sem értem a dolgot mert egy Sola vízmértéket használtak a felszeteléshez.
Én is arra gyanakszom hogy nem akarta annyira ráfeszíteni a csavarokat hogy megpattanjon a szigetelés feletti üvegszövet+nemesvakolat réteg.
Így viszont meg simán lehet hogy az egyenetlen terhelés elferdítette a szigetelés 10cm-ében a csavarokat annyira hogy 1 cm-el lejjebb került a nehezebbik oldal.
Most a jobb oldala ala bettettem 1-1 gumibakot, bal oldalon meg maradt a fém a fémen.A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Sziasztok!
2019-ben beugrottam ide a csoportba és az ajánlások miatt (újfajta gáz, megbízhatóság, zajszint) ilyen klímát szereltettem: Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
Most felszerelnénk egyet a lakás másik végébe is.
Van esetleg azóta újabb ajánlott japán típus 200-250e környékén?
Köszönöm!A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
a2d2
addikt
Na, most hogy más is feltette a videót a Mitsubishi klímáról én is csináltam egyet, mert ugyan első klímánk de úgy gondolom mégsem normális ez a hang (kb mint egy traktor): [link]
A beltéri nagyon csendes, zaj nem jön át a falon kintről. Egyedül a kültéri ilyen idegesítő.
2019-ben szerelték, első perctől kedve ilyen.[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
Szia!
Nem az volt hanem jobb oldalt ahol mennek ki a csövek ott a takaróborítás rezonál.
Ha megnyomom kicsit ujjal egyből abbahagyja. Majd viszek fel csavarhúzót és próbálom jobban meghúzni.
Amúgy hozzám még soha nem jöttek klímát pucolni. Tavaly kellett volna kihívni a szerelőket hogy megmaradjon a garancia? Vagy hogy van ez?
Hűtésre/fűtésre használjuk, azt olvastam akkor kevésbé telepednek meg a bacik, vettem légkondi tisztító spray-t, azzal megoldottam a dolgot. Akkor buktam a garit?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest