- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
sziasztok
egy olyan problémám lenne a munkahelyen ahol dolgozom (az irodámban), nyáron mikor van kint 30 fok bent van 45-olykor még 5x fok is itt 12 órát kell lehúzni semmi fa a környéken, egyfolytában süt a nap. Az épület müanyagból van képzelhetitek, amit folyamatosan süt a nap míg le nem megy. Mint egy kukta. Mire hazaérek fáj a fejem leszív teljesen...
Sajna ba* ránk egy nagyot (a főnökség).Szeretnék magamnak egy használt mobil klímát venni eme "irodába". Nem kell valami hperszuper csak ami a célnak megfelel. Olyan durván 38, legyen 40 m3 a tér. 2,3 m magasx 7m hosz x 2,5 m széles. Milyet ajánlanátok mondjuk 30e körül.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz Petya25 #1616 üzenetére
El olvastad, én azt írtam hogy 40 köbméternyi levegő van.
kb 2,5m széles és 7m hosszu az iroda.
magassága 2,3mTehát: 17,5 m2 belmagassság 2,3 méter.
Ide szeretném a klímát, azért írtam köbmétert mert itt azért számít a belmagasság is, nem csak a négyzetméter.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni.
Adott a szobám (ahol alszom is) 3,6x4,2 x 2,6m méretekkel. Nem valami jónak mondanám a szoba szigetelését, a falon kívül sincs semmi szigetelő. 25-30cm vastag téglafal. Még a régebbi fa ágyazásu ablakok (nem a modern müanyag nyillászárók).
Vegyes tüzeléssel tüzelünk. Igen ám, de van hogy dolgozunk, és akkor senki nincs hogy betüzeljen, így mikor munkából hazaérünk este 20h-21h körül nagyon hideg lesz. Akkor már nincs sok kedve az embernek betüzelni, de nap közben sem jellemző hogy begyujtanánk viszont elég hideg szokott lenni ilyen napokban. (csak csak elviseli az ember, de nem komfortos).
Ezért szeretném a szobába klimát szereltetni.
Beszéltem szakival azt javallotta, 3,5kW vegyek, a fűtés miatt, mivel hidegben nem adják le a rájuk szabott teljesítményüket.Tehát némi fűtési céllal lenne, meg napközben a szobában tartson olyan 15-18 fokot. Ennyi
Nyáron meg gondolom a hűtéssel sem lesz gond.
Ezt a két típust néztem ki, meilyket ajánlanátok és miért:
Ha jól tudom a samsung csendesebb, alvás közben jó lenne ha nem lenne hangos, bár a másik sem hiszem hogy tulzottan hangos lenne.
Íme a két típus:
Daikin FTXB35CÁrban kb pariban vannak.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
-
fulton
addikt
Értem, ezt a típust rendeltem meg Daklin klíma
hát, ezen annyit ír hogy egyszerre programozható be és kikapcsolásra is.
De ezzel nem igazán tudom akkor megcsinálni hogy nappal pl 07:00-18:00 ig 15 fok tartson, 18:00-07:00 ig meg 24 fok pl.Viszont arra akkor jó hogy pl 18:00-07:00 ig 22 fokot belövök neki, és kész. Annyi hogy van olyan hogy épp van is otthon valaki, ezért tényleg jo lett volna ha lehet az első esetben lévő programozást adni neki.
-
fulton
addikt
Szerintetek hol lenne érdemesebb elhelyezni a beltérit, és miért ott?
az 1-es pontnál ott a szekrény és a fal között van olyan 15-20cm távolság valamint a szekrény 1,9m magas.
a 3-ik esetben a hideg levegő vagy akár a meleg nem ártana a házimozinak/tv-nek?
Továbbá szerintetek mind a két típus megjegyzi áramszünet esetén pl a beállításokat, időzitéseket?
LG E12EM ECO Plus 3,5 kW
Daikin FTXB35C 3,5 kWmert ha áram szünet lenne ami gyakran van, akkor mit sem ér az időzitő ha nem jegyzi meg
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz werszomjas #9034 üzenetére
Hát azt nem tudom hogy lehetne megoldani, mert a daikin wifi modulját ez a készülék nem tudja fogadni.
-
fulton
addikt
Igen azt teljesem elvetettem. az 1ső lehetőséget
A 3.-ik nál félek hogy a tv-n kicsapódna netalán tán a hideg és ártana neki.
Mit gondoltok? -
fulton
addikt
És az nem gond, bár ezt nem írtam, hogy azon az oldalt a falnak felül a menyezettől kb 20 cm re fut a központi fűtésünk csöve, vagyis amiatt csak az alá tudnánk felszerelni ami azt jelenti hogy a klima alja olyan
2m magasan lenne. Fölötte meg olyan 10 cm re futna a beltéri felett a cső (olyan 8 cm átmérőjű).Meg akkor azt mondjátok a tv-t nem hűtené le nagyon?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szerintetek ez most akkor hogy is van, ezt nem egészen értem:
Nézem itt a Fujitsu 09LTCA kapacitás adatlapját.
Pl 0 fok kintinél ezt írja: (az is igaz hogy ez max teljesítményen értendő) 4,16kW : 1,51 kW (input) Most akárhogy nézem ez 2,75 COP érték.
H-s tarifát erre akkor nem is kapom meg? mert ugye az meg úgy van: +2 és 20 fok között 3COP értéktől nagyobbnak kell lennie.megj: Csak ugy tudom elképzelni ha ezt a "> 3COP" hogy ha pl névlegesen kell tudnia (tehát nem max teljesítményen). Ott vajon mennyi lehet a COP.
-
fulton
addikt
Vagyok bajban, nem úgy alakulnak a dolgok mint vártam. minden komoly költségekre fog rugni.
A helyzet hogy villanyóra szekrényem fa betétes. Így azt cserélni kéne. Hívtam egy szerelőt , aki azt mondta ez olyan 100e ft lenne.... gondoltam magamban, "mennyi?" mi kerül ebben ennyibe...
van 3 fázisom az egyik 16A (ez tavaly lett megcsinálva) ezekről vannak kialakítva az árramkörök.
Meg van egy B órám is a szekrényben.Ezt a H-s tarifát nem lehet úgy kialakítani, ha már ugyis csak a klima lesz rákötve közvetlenül, hogy egy áramkört elhoznak a 16A főmegszakítótól, és arra kötik a mérő órát, és fogyasztót. ?
vagy nem értem...Szeretném ezt megérteni.
-
fulton
addikt
Ezt aláírom hogy sok mindentől függhet. Mire minden engedély meg jóváhagyás megvan. Hát 09LTCA lett a választott. De lehet hogy itt meg is áll a "játék". Nem lesz nekem ebből gáz/vegyes kiváltás javarészben.
H tarifa nélkül csak kisegítő klima lesz. mind1 mostmár.
Azért még utána fogok járni. Ez is elgondolkodtató már. Számoljunk csak 340e a klima, 60e a szerelés(kb), ez lenne mondjuk 100e. az 500e ft. És innen indulok. Durván 4 évnyi fa ára. De azzal nincs csak este begyujtva.
De ez még nem is lenne elég a ház fűtéséhez, mert oda még 1 klima kellene... alsó hangon is 700-800 ráfordítás.Tavaj előtt vettem 130 mázsa fát 270e-ért kb. Ebből fütöttünk tavaj illetve még most is van belőle. De napközben nálunk nincs begyujtva, szóval kemény 10-12 fok rendesen fel kell öltözni a házban. Csak este 18h-20h körül gyujtunk be és kb 2 -3 rakjuk meg a kazánt, ennyit fűtöttünk vele egész télen.
Szóval így volt elég a fa hogy nem egész nap volt meleg.Hát a terv az, megjön a készülék, fel lesz téve, megvizsgálom mennyit fogyaszt, és számolok. Ha időn belül megtérülne akkor lehet megcsináltatom a H szekrényt. Savanyú a szám széle emiatt...na mind1
-
fulton
addikt
Igen, de hogy folyamat 18 fok legyen, nekem folyamatosan tüzelnem kéne, ami azt jelenti min 2 óránként rakni a kazánba. Hát úgy a fa igen csak elfogyott volna 4 annyi idő alatt. Arról nem beszélve mennyire füstös leszel, kormos...lefele járni a pincébe.... ezért láttam(látok) ebben a megoldásban fantáziát, a gáz meg drága, mivel véleményem szerint rossz az egész fűtési csövezési renszer hatásfoka. Kezdjük ott hogy a 85-ös években épült a lakás, és még ez a jó vastag csövek futnak a házban, rengeteg vizzel benne.
Valahogy így képzeltem el. De a mostani beltéri a háló 1 be fog kerülni.
A cél az lenne hogy egy olyan szobában (ahol a beltérik lennének) 20-23 fok mellett a nappali és a konyhában is legalább 15-18 fok legyen. Azzal már meg elégszem. Ha ez elérhető lenne (háló 1 és 2 be klima) és jó fogyasztás mellett, akkor váltanék H tarifára.
Szerintetek ez megállná a helyét?
-
fulton
addikt
Az úgy azért nem oké, mert az ajatót a nappali és a háló közt be szoktam zárni, főleg ha alszom.
Á fiuk, elbizonytalanodtam. Lehet mégsem jó ötlet ennyire beleruházni, mert ha ez a két klimás dolog nem váltja be amit leírtam, kár ennyiért ebbe a szobába ilyen drága klimát venni.
Valszeg akkor maradnom kéne a kompromiszumosabb klimánál, ami rásegít a szobára és kész.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Igen értem, és köszönöm Mindenkinek az eddigi javaslatokat.
Sajnos ez a szigetelés nem igazán megoldható most. Több mint 2 misi szerintem simán lenne.Mivel ezen szobák fölött még egy szint van ugyan ezen szobákkal belmagassággal és a fölött a padlás.
Nagy felület... ezt most nem tudjuk bevállalni.Meg egy kérdés: Mi van akkor ha elromlik a fujitsu klima, ki jön ki megjavítani? be kell vinni valahova, vagy kijönnek ? és kik jönnek ?
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz BlacKSouL #9166 üzenetére
Sziasztok
1) Valaki belinkelné nekem a Fujitsu LTCA09 valamint az Lg P12RL klíma esetében milyen papirt kell az Eon-hoz leadni H tarifa igénylésénél?
Valaki linkelje már be, előre is köszönöm!!2) Illetve szerintetek, kellően meleg tudna lenni a hálószoba 2 ben, ha egy második beltérit ide tennék fel?
LG P12RL-re gondoltam. Nem nagyon tudok az LTCA után már még egy drága klímára rászánni majdan.Azt szeretném hangsulyozni hogy pl a nappali-ban nem kell nekem 23 fok, egy elfogadható 16-17 fok is megteszi, a lényeg a háló2 ben legyen leaglább ha folyosón 23 fokra állítom , akkor 20 fok. Kb. Illetve pl a fürdőben is azért ne legyen hideg. Mit gondoltok?
belmagasság 2,6
illetve megj: az LTCA mindenképp a háló1 szobába kerül.
Ház b30 as téglafal, azon vakolat stb, fölöttünk emelt, a fölött padlás... de nincs kifejezett szigetelés.[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Azt szeretném kérdezni az LTCA09 géppel kapcsolatban, azon van ugyebár egy szenzor, ami érzékeli ha van valaki a szobában. Namost ha teszem azt ez egy hálószobában van, és az illető paplan alatt alszik, akkor gondolom azt fogja érzékelni hogy nincs ott senki,...
Vagy be lehet állítani hogy pl reggel 7 től este 20h ig szenzorosan menjen, míg este 20h-07h ig falvó üzemmódban 23c modjuk?
Tehát ezt a szenzor működést lehet programhoz kötni_? -
fulton
addikt
Olyan adatokat olvasok, gondoltam mar rakerdek. Van egy szoba 16m2. Ebben egy fujitsu LTCA09, ami egyelore nappali aramra van kötve. Mindent kilőttem a hálózatról, hűtőt gepet mindent. Csak a klíma ment.
Kint 0, -1 fok. Szobában 25 fok volt bellitva mar felmelegített szoba.
0,6 kWh evett meg. Vagyis 14,4 kWh egy nap, de este még hidegebb van igy gondolom még. Tobb.
A gep autofan/fűtés/25fok/sensor. Modban van. A venti folyamatosan megy alacsony fordulatonNem sok ez? Itt olvastam olyan kevés adatokat hogy...meg ez 16m2 szoba csak..
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Még annyit, hogy akinek ltca van, ez autofan üzemmódban sose szabályoz le a frodulat 21dB-s szuper csendes üzemmódra? Nekem egesz nap alacsony fordulaton ment. De sose szupercsendes hangal. Az csak akkor ha manuálisan az autofan helyett "csendes" venti fordulatot allitok be. De jo lenne ha leszabalyozna magától is ha elérte a homersekletet.
-
fulton
addikt
Ezek a klímák fűtés alatt nagyon szárítják a levegőt?
Ma mikor felkeltem, bár lehet nem miatta, mert előző este semmi bajom nem volt, nagyon fájt a torkom, és ilyen szárazos érzetem volt.
-
fulton
addikt
Egyébként azon gondolkodom, milyen jól mondták akik, hogy egy háznak sokkal jobb ha folyamatosan meleg, mintha minden nap hagyjuk lehülni 10 fokra pl, aztán felfüteni...mivel a falak át sem tudnak igazán melegedni.
Érdekes mód most hogy megvan a klíma, pl felfűtöm 23 fokra. Vagy legyen ez a mult este mikor begyujtottunk volt vagy 25 fok a szobában, a klímát belőttem 20 fokra, és reggel mikor felébredtem még mindig 22 fokot mutatott a hőmérő. Holott régen, reggel 7 kor már csak 15 fok volt és érezhetően rideg/hideg ház.
2 napja megy a klíma.Az is érdekes mai nap már azt is tudja hogy ebben a módban : heat/20 fok/autofan hogy szinte alig megy (alacsony fordulaton), ez a full csendes állapotban teker (szinte hangja sincs) és mégis 22 fokot tart a szobában.
Akkor ilyenkor nem igen eszik sokat igaz? mert szerintem ez esetben nem, Egész nap párszor kapcsolt csak rá alacsony forulatra (hangjából ítélve). Egész nap csendes módban ment (éppen hogy adta a levegőt finoman), magyarán ezt látta jónak az elektronika + a kültrinek abszolut semmi hangja egész nap.
Akkor ez esetben nem igaz az hogy többet eszik jól mondom?Az akkor lenne helyes állítás, ha pl fűteném fel a lakást, és manuálisan beállítom a csendes módot. Mivel akkor melegebb levegőt kell fújnia a hatás elérése érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Nincs valaki aki meg tudná mérni pl mennyit fogyaszt a klíma ha vissza vesszük "csendes fokozatra? pl az alacsony, vagy autofan módhoz képest) a ventit", huzat hatás miatt venném le. 15m2 a szobám, hát kiváncsi leszek mennyire tudja fent tartani ilyen -6 -7 kinti mellett a belső 20 fokot. Most 24 fokra állítottam.
Csak kiváncsi lennék mennyit fogyszt így az "autofan" hoz képest.
Egyébként LTCA09 gép.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Az menniyre normális, hogy nekem a kifolyó csőből egy deka viz nem jött még ki (ami le van vezetve a terasz elé és néztem...), de pl a klima alatt meg hatalmas mennyiségű viz van megfagyva a csempén?
Csőben gondolom el van fagyva, de az a sok viz a klíma alatt honnan került oda? Rendesen 3cm vastagon oda van fagyva...de csak a kültéri alatt.
-
fulton
addikt
Sziasztok
Ti milyen időközönként, (javasolt) a szürőket tisztítani? LTCA09, szinte mindig csendes üzemben megy egy szobában.
-
fulton
addikt
Szerintetek mennyit használna ha a mostani dupla fa betétes ablakokat lecserélném müanyag nyillás záróra?
Mármint fütésileg. Bár nem tudom... most H -s tarifával a szobám fütés 22 fok/termosztát mellett 190 ft 1 napra. Hogy ezen még mennyit tudna hozni ez a csere vajon...
-
fulton
addikt
válasz xxxjjjkkk #9425 üzenetére
Értem. Köszi.
A másik dolog, a kondenzviz csövének dupla szigetelése, ez mennyire fontos? mivel nekem csak egy fehér szigetelés van rajta és kész. A költéren olyan 2m- en fut. Tehát annyi rész van kint a szabadban, mig a kültéri egységhez eljut.
Sokat csökkent a teljesítményen, fogyasztáson ? -
fulton
addikt
Azon gondolkodom..nekem a kültéri egység a haz elülső teraszán van. Nyáron a nap pont erni fogja szinte egesz nap. De a legforróbb idoben biztos. Nem kellene majd nekem azt learnyekolni? Persze nem letakarni hanem tole 1 m-re tenni egy árnyékoló mobil falat hogy ne tuzze a nap 6-7 oran keresztül?
-
fulton
addikt
Nem tudja valaki , Fuji LTCA09 gépnél, mikor programozom, ugy nem lehet, hogy pl
reggel 22 fok autofan üzzemód, majd este 23h-tól 21 fok quite üzemmódban. Tehát amellett hogy levált 21 fokra automatikusan csendes üzemmódba is álljon a ventillátor, majd reggel ismét autofan 22 -fokra?[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Van egy olyan gondom, valamiért azt érzem száraz a levegő a szobámban, főleg akkor érzem ha autofan- beállításon megy az LTCA09 /fütés/. +a torkomat is száraznak érzem, és száraz köhögök. Volt hogy ilyen beállítás mellett aludtam, és reggel nagyon ki volt száradva a torkom.
Gondoltam egy párásitó gépre, szerintetek az ellensulyozni tudná? -
fulton
addikt
Sziasztok
Egy kicsit segítsetek már , felment bennem a pumpa most hogy megkaptam a H-s tarifám számláit.
A H-s óra mellett nekem van , nappali + B-s mérő órám is.1, havi diktálóst kértem, erre ki küldtek nekem előre 4 havit
Kijött nekem egészen juliusig as számla, amin mindegyikén van rendszerhasználati dij.
A mostani számlán a tényleges leolvasott fogyasztás érték szerepel "két hónapnyi érték":6113 a H-s óra alapján + rendszerhasználati dij: 5166
Kövi hónap számla általány díja:
3090 H-s óra kalukulált fogyasztásra, + renszerhazsnálati dij: 2685 ft
És a kövi 3 hónapra is ugyan ezek a számlák kiállítva rendszerhasználati dijjal együtt.
Mi ez ??MI a f* ez az általány dij és nekem miért kell fizetnem, mikor már van a lakásban Nappali + B s mérő óra, és arra fizetünk rendszerhazsnálati dijat. Akkor B-s órára is külön miért nincs ilyen dij kiszámlázva?
Én ugy tudom, hogy csak a H-s óra állása alapján illetve az alapdijat kellesz fizetnem. (H-s óra alapdija 457 ft)
-
fulton
addikt
hát biztos vagy benne? nézd már meg egy számlát légyszives mert fontos lenne.
EON -nál vagyok. A számla rézsletezésénél milyen dijakat látsz felszámítva?
Mert kell lenni rajta olyannak hogy : rendszerhasználati díj. És nappali számlán látol ilyet?Írj priváton. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz xxxjjjkkk #10145 üzenetére
Megnéztem a nappali számlát , vagyis az A1 + B s számlát (ez egyben van), ott is van rendszerhasználati dij külön az A1 és a B s órára. Annyi hogy a B-s órára csak 2,95 ft kwh nettó van számolva mivel az nagy fogyasztásu (bojler miatt). A H-s számlán meg a klima kevés fogyaszása miatt annyit fizetek mint amennyit számolnak a nappali óránál 8,59 ft kwh rát +ba). A1 -es számla részletezőjét ha megnézitek, azon is lesz ilyen hogy:
Átviteli rendszer dij, rendszerszintü szolgáltatás dij, elosztói forgalmi dij (ez dobja meg nagyon) ez nekünk a H-s órára kötött klima esetén 8,59ft/ kwh még a fogyasztási dijon felül), elosztói veszteség dij, kiegyensulyozási dij, valamint a 457 ft éves dij (havira 40ft ).
Most nem értem, nézzetek már rá egy számlátokra Nektek nincsennek ilyen tételek rajta? mert ahogy én utána olvastam a jogszabályoknak, mindenki fizeti .
Ezt az "energia dij összesen" alatt találni, tételesen felsorolva.
És így bizony a 23,55 ft helyett bruttó 38,1 ft jön ki TÉLEN kwh fogyasztásra a klimára. Április 15 után még több lesz ha menni fog. (mivel akkor már nappalin számojlák).
Itt egy EON os minta számla is (most az mindegy hogy ez A1 es mérős minta). Látszik rajta hogy a rendszerhasználati dij kb ugyan annyit tesz ki minden hónaőban mint a fogyasztás. Vagyis az EON honlapján feltüntetett 23,55 H-s ár, igen megtévesztő mert a valóságban végül 38,1 ft ot fizeetel érte bruttó kwh -ért.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sajnos ez mindenkinek így van ugy nézz ki. Szóval a H-s tarif lehet könyvelni, hogy télen 38,1 kwh bruttó.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném megkérdezni,
1.Ha én pl a klímát most tavasszal már kikapcsolom és lehet egész nyáron sem lesz bekapcsolva, kell valami tisztítást előtte végezni? Vagy inkább majd a hosszabb leállás utáni első beüzemelés előtt?
2.Milyen fertőtlenítő sprét ajánlanátok a beltérimhez?
3. A kültérit csak simán slagoljam le (természetesen előtte áramtalanítom)? (tisztitás végett?) -
fulton
addikt
Sziasztok
Klíma sprés tisztítása után milyen üzemmódban is kell járatni max fokozaton fél órát?
cool 16 fok max fan ?
(bigman spré) -
fulton
addikt
Ez komoly: beszerelték a klímát
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
Sziasztok
Szeretném a segítségetek kérni, van egy szobánk 3,6x3,6 olyan 3,6m belmagasággal. Ezt az egy szobát szeretnénk fűtni télen, olyan -15 fokig akár. (itt már valszeg rásegtenénk egy kis betüzeléssel is).
Olyan 200e a keret rá szerelés nélkül, milyet javasolnátok? én egy 3,2-3,5 kw os ra gondoltam. A2kw kevés lenne, inkább legyen benne tartalék alapon. KÖszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Eladó Duootts rollerem 6000W 720 km!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest