Új hozzászólás Aktív témák

  • lasz10

    junior tag

    válasz szabolcs1975 #72466 üzenetére

    Ez egy kis házikó, 36 nm-es, hozzáépítettem egy fürdőszobát, ami kb. 5 nm. A ház alatt pince, annak a tetejére raktam 10cm polisztirolt, a tetőtérben felül a szokásos szigetelés, a tetőtér padlóra 2x 5 cm.polisztirolt, 2x 1,2 cm osb lapot, rá padlószőnyeget. Nyílászárók új műanyagok, bejárati ajtó új, fa+üveg, padlóra tettem 4 cm. xps-t, arra laminált padlót, falakra belül 0,5 cm polisztirol tapétát, kívül felragasztottam rá purhab téli ragasztóval 10 cm. polisztirolt, behálóztam, akrillal bevakoltam. A hozzáépített fürdőszoba ugyanaz, csak 2x8 cm polisztirollal, és alul 8 cm xps-sel,+vinilpadló. Hőkamerás felvételen gyenge pont az új nyílászárók, 15-17 fokosak. Az FH25VE az egyik hálószobában van, de kilát a nappaliba, így a beállított 21 foknál a nappali 20, háló 22,5. Nekem így optimális.
    Hőérzetben a padló szigetelés a legkellemesebb, a korábbi 14 fok helyett 17 fok. Van 7 hőmérőm, 2 a teraszon, a többi bent, minden helyiségben 1, és 5 okoskonnektor, az én hálómban Broadcom RC4 wifis távirányító a tv-hez, klímához, firestickhez. 2022. mikuláskor lett az előző, Daikin 3,5 kW-os alapgép lecserélve; a Mitsubishi 2,5 kW-os valamivel többet fogyaszt, de nem kell fázni, és feleannyi idő alatt felfűti a házat, nem sajnálom az árkülönbözetet, 250 vs 460 ezer volt, szereléssel. Eredetileg nem akartam ott lakni, de a Covid nagy úr volt. :)
    Aztán úgy megszoktam a csendet, hogy már nem érzem jól magam a budai lakásunkban, az állandóan hiltifúrós szomszédokkal, reggeli kukacsörömpöléssel. Jó, van munka vele, de azért évi 500 liter borom van, és a ~20 gyümölcsfa termése sem fogy el frissen, vagy lekvárnak. :)

    https://bit.ly/3UUXZYw

Új hozzászólás Aktív témák