Új hozzászólás Aktív témák

  • kelna91

    senior tag

    Sziasztok!
    Már pár éve egy ilyen Daewoo klímával fűtök, de nem vagyok vele teljesen megelégedve. A tél nagy részében nagyjából elegendő, de azért sokat megy mellette kiegészítésként villanyradiátor, ami nagyon sokat fogyaszt. Ha 0 fok alá esik a kinti hőmérséklet, már eléggé küszködik a klíma. A rezsinövekedés miatt le szeretném cserélni egy jobbra, ami önmagában is elegendő lenne. Megnéztem sokat, de nem vagyok benne biztos, hogy érdemes-e ennyi pénzt kiadni. A mostani SCOP értéke 3,84, ami azért nem olyan rossz. Ha ezt lecserélem egy akár 5,1-esre, az nagyon érezhető javulás lenne?

    A Gree Amber Royalt néztem, ez tűnik a legjobb vételnek, és telepítéssel együtt 500k-ba belefér. Kimondottan fűtésre optimalizált, -30 fokig is működik, szimpatikus. Kérdés csak, hogy mennyire lenne hangos a kültérije? A szomszédok miatt nem szeretném, ha nagyon traktorhangja lenne (legalább ne legyen hangosabb, mint a mostani).

    Ha van jobb vétel, persze az is érdekelne. Nézegettem a BreezeleSS-t is, annak a gyengített huzata tetszik, de fűtésre nem akkora ász, mint a Royal. Viszont eléggé szokta zavarni a szememet a légáramlat, szóval hajlanék valami ilyesmi klímára, csak nem tudom, mennyivel gyengébben fúj valójában. A mostanit általában a legalacsnyabb ventifokozaton járatom napi pár órát, az még nagyjából elviselhető.

Új hozzászólás Aktív témák