-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem van több, egyforma mérő, a beépíthető sütőn kívül mindent lemértem, az már lekapcsolta a mérőt, felfűtéskor. Mondjuk azt ritkán használom, 1 friss pizzára (0,3 kWh), 1 tepsi sütire (0,4 kWh), 1 tál grillelezett húsra (0,4 kWh) elég a Panasonic inverteres mikró. Nálam TV+műholdvevő+Firetv stick 0,55 kWh, boyler 1,54, laptop +printer és egyéb perifériák +telefontöltők+weather station 0,24, Daikin klíma 1,90 kWh a napi maximumok augusztusban.
-
pruzsi
őstag
Szép napot !
A megemelkedett gázárak miatt gondolkodunk a ház klímával valo fűtéseben. Az szobámban már van egy daikin ,bár én 16 fokban is elvagyok. Szóval a fennmaradó 1 szoba , konyha ,fürdőszoba maradt ami kb 75nm , milyen klímával lehetne ezt kifuteni elég lenne 20 fok bőven . Télen is annyi volt gázzal ,számítások szerint ha +650000 Ft kellene fizetnünk évente .Az áram csak egy 1000 el több havonta .
Mivel a kályhak is már 3x annyiba kerülnek mint 1 hónapja nem éri meg ráadásul ezek mint szar lemez kályhák . 2 -3 év és végül és a fa is iszonyat ...
Szóval a téma adott.
Nincs és nem is lesz H tarifat mert régi villanydoboz van. -
Renwick
őstag
Új telepítésű klíma anyámnál a következőt csinálja: a kondenzvíz nem folyamatosan csöpög a csőből, hanem kb. kétpercenként egyszerre lefolyik nagyjából 10-20 ml. Ez így mennyire tekinthető optimális működésnek?
I see you blaming each other -- And I love you still
-
TeeJay
félisten
Skacok akinek van kedve mérjen már meg nekem valamit.
Nekem két Daikin 3,5kW-os klíma van, PÁRÁTLANÍTÁS módban 7fokot fúj ki 25fokos panel lakás esetén.
Megnéznétek páran hogy nektek xyz márka esetén párátlanításban mennyit tol a gép?
Köszi csak kíváncsi vagyok, bár most ugye hetek óta semmi eső nem volt úgyhogy sok párára ne számítsunk de érdekel hogy mennyit enged a gép ilyen módban, mert hűtésben még turbó módban sem ment 11 fok alá a gép igaz 25fokos panel lakás tehát ha lentebb hűti akkor le fog menni csak azt nincs kedvem megvárni.
Köszi az infókatMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
polonic
félisten
Mennyire tartós a kinti csöveken az alu szalag?
Most tekertem körbe, mert az korábban lemaradt. És hogy a klímák felszerelve, alig fértem normálisan a csövekhez.
Így nem is tudtam folytonosan körbetekerni, csak rövid szalag adagokkal, egy körbetekerésenként haladtam a csöveken.[ Szerkesztve ]
-
elfelejtette
veterán
Továbbra sem értem az eurovent oldalát.
A -7 fokon mért eredmények ezek:
Fujitsu 12 KPCA 2,21kW 2,35cop (950W)
A katalógusban lévő táblázatban ez szerepel:
-7/+20 fok TC: 3,15kW IP: 1,21kW (ez 2,6-os cop)
Panasonic FZ35-WKE 2,19kW 2,39cop
A katalógus szerint a fűtőteljesítmény -7 fokon 2,6kW
Panasonic TZ35-WKE 2,45kW 2,87cop
A katalógus szerint a fűtőteljesítmény -7 fokon 3,3kW"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
rmihaly
tag
válasz elfelejtette #60259 üzenetére
Szia!
Az én értelmezésemben az eurovent az összes klímának azonos mérési feltételt állít elő, és ezeknél nézi a gép által beállított munkapont adatait.
Ezért vethető össze gyártófüggetlenül a gép karakterisztikája.Az eurovent nem mondja meg, hogy -7C- nál mi a max ami kijön a gépből, hanem azt nézi, hogyha tartja a belsőoldalon a beállított 20C-t a kinti levegőt -7C -on akkor a gép milyen leadott teljesítményt és milyen hálózatból felvett teljesítménnyel rendelkezik, ebből lesz egy adott hőmérsékleten elért COP.
Mivel minden klímát így mérnek a gépek összehasonlíthatók.
A mérést több munkaponton nézik meg így elég jól látszik hogy az adott klíma várhatóan adott külső hőmérsékletnél hogy teljesít. -
elfelejtette
veterán
válasz rmihaly #60262 üzenetére
Oké, csak így ha tisztán a számokat nézzük, akkor a HITACHI RAK-35REF jobban megéri, mivel ugyanolyan Cop mellett többet tud -7 fokon (2,7kW vs. 2,45kW), mint a Pana TZ, viszont 50k-val olcsóbb...
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz polonic #60257 üzenetére
Jól csináltad, tépsz belőle mindig 10centis darabokat és szépen körbehajtod a csövön utána az újabb darabot fedésben tolod rá.
Kicsit macera főleg ha fél métert vagy többet kell végig szigetelni de nekem 2éves és kutya baja szóval használMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Nyílván mivel olyankor nagyon sok levegőt forgat át és 24-25fokos panel lakásban órák kellenek mire 21-22fokra tudja hűteni a levegőt.
Azért érdekel pont a párátlanító funkció mert ott a leglassabb módban tekeri csak a ventilátort és lehet tesztelni 7 fok körül ki tud-e fújni minden gép.
Ma kimostam a kültérit mert észrevettem hogy magasabb fokozaton teker a kompresszor meg a kültéri ventilátor is, hát igen 2hónap folyamatos klíma alatt baromi sok por ment a kondenzátorra meg a sok szösz egybeáll úgyhogy most patika tiszta és máris újra alapjáraton megy ha 24fokot kérek bentre.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
tibibi
őstag
válasz pruzsi #60252 üzenetére
Ez a téma adott dolog mi az elvárás azt se tudjuk milyen szigetelés nyílászárók stb. neked kell utána járni megéri vagy nem Olcsó biztos nem lesz az emberek nem nagyon akarják megérteni,hogy nem termelni kell a meleget hanem megtartani ! Szigetelés korszerűsítés spórolás tudom az én anyámat... 3 helyiséget kifűteni klímával nem vagy csak nehezen lehet,mivel mindenki ebben látja a kiutat az árak még jobban elszálltak 3-400k alapból egy 3.5 klíma és kitudja mennyire fogja felfűteni a pecót és mennyiért..
[ Szerkesztve ]
-
rmihaly
tag
válasz elfelejtette #60263 üzenetére
Ugyanolyan COP-n..
Tehát ha a panasonic 2.7kW-ot ad le akkor ugyanannyit fogyaszt mint a Hitachi.
Az a kérdés hogy kompresszor mekkora teljesítményre méretezett/és itt tud e tartósan üzemelni.
Érdekes még a TOL sor. Ott szokott a tényleg fűtésre tervezett és a nem fűtésre tervezett között különbség lenni. -
elfelejtette
veterán
válasz rmihaly #60269 üzenetére
Hát a TOL sor így néz ki:
Fujitsu 12 KPCA -15C, Ph: 2,47kW, Cop: 2,27
Hitachi RAK-35REF -15C, Ph: 2,60kW, Cop: 2,70
Panasonic TZ35-WKE -15C, Ph: 2,62kW, Cop: 2,35[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Renwick
őstag
válasz tibibi #60268 üzenetére
Csak klímával fűteni bevállalós valóban, meg ugye a körülmények tényleg sokat számítanak.
Viszont ha klímás rásegítéssel és okos gáz temperálással sikerül csökkenteni mondjuk 30%-kal a havi gázfogyasztást átlagban, az akár több tízezres spórolást is eredményezhet havonta.
Cserébe nem kell terveztetni, mint mondjuk egy új fűtési rendszert, nem kerül súlyos milliókba, mint a szigetelés és ezekhez képest kb. prompt megvan. A tél nem vár, kevés idő van sajnos a minden szempontból ideális állapot előteremtésére.[ Szerkesztve ]
I see you blaming each other -- And I love you still
-
luciferk
senior tag
válasz TeeJay #60266 üzenetére
Hogy mostad ki a külső klímát, levetedd a védő rácsot vagy azon keresztül történt a müvelet? Nekem 2020 március elején lett telepítve egy Cascade Bora 2.6Kw klíma 5 év garival, a garancia miatt a kötelező évenkénti karbantartást 2021 márciusban az a cég végezte el aki telepítette a klímát, ez év márciusban pedig ebben a fórumban is fellelhető klímás szaki végezte a karbantartást, természetesen a kültérire szinte rá sem néztek, nem hogy kimosták volna. Vajon a többi klíma tulajdonosnál is a gari miatti évi kötelező karbantartást is hasonlóan végzik?
-
TeeJay
félisten
válasz luciferk #60274 üzenetére
Éves karbantartás = lehúzás a legtöbbeknél.
18ezer lakosú panel telepen vagyok dél pesten de itt még sosem láttam normális klímatakarítást sajnos. Kültérit 95%-ban senki se mosta, beltériből kiveszik a mosható szűrőt, azt elmossa zuhany alatt, fúj az elpárologtatóra némi illatos löttyöt aztán kéri a pénzt és megy a következő címre...Nekem van Bosch Fontus 18V akkus maganyomású mosóm, a kültérit minden esetben átmosom sima vízzel 20bar nyomással. Nincs az a mocsok ami ne jönne ki belőle.
Mostam már ki galamb fészket faágakkal, volt olyan klíma amin 2centi vastag egybefüggő porszőnyeg volt azt fél órát csapattam mire minden cafat kiment belőle.
A lényeg hogyha tele a kültéri kondenzátor akkor a ventilátor magasabb fordulaton fog tekerni és a kompresszor is emel a teljesítményén (magasabb fogyasztás simán lehet) így érdemes 2havonta kimosni de legalább éves takarítás idején minimum.
Ha erkélyen van a gép akkor teszek alá egy nagy vödröt és abba bele folyik a mocsok, ha ablak alá van téve akkor meg szépen lecsepeg és senkit sem zavar.Ja a legtöbb klímán nincs védőrács, egyik másik kínai gépre tesznek valami műanyag rácsszerű izét hátra ami szerintem többet árt mint használ mert jól beleáll a mocsok és még hamarabb tömődik el a kondenzátor. Daikin-om van kettő azon semmi sincs így lazán mosható egyből
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Renwick
őstag
válasz #72755712 #60273 üzenetére
Persze, csak egy 30+ éves háznál már nem feltétlenül elég a nyílászárócsere.
Egyébként gáznál pl. egy kazáncsere is csodákra lehet még képes, anyám őskövület FÉG kazánjának például csak az őrlángja megeszik 20 m3 gázt egy hónapban.I see you blaming each other -- And I love you still
-
TeeJay
félisten
válasz luciferk #60278 üzenetére
Ezt nézd
"Átlagosan egy kültéri és egy beltéri klíma tisztítása és karbantartása 40 perc."Hát nekem még japán gép esetén sem sikerült ez a móka másfél óránál hamarabb. Vacak nehezen szétszedhető gép estén 2 óra is van mire végzek
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
mpo
veterán
Taxival mentem a kocsiért a szerelőhöz (olajcsere, stb.).
Pár ház előtt farakás volt, mondja a taxis:
Most rakattam át két nagy cserépkályhát, 840000 Ft-ért.Ha érted, akkor már elavult.
-
mjani1172
addikt
válasz tibibi #60268 üzenetére
3 helyiséget kifűteni klímával nem vagy csak nehezen lehet,mivel mindenki ebben látja a kiutat az árak még jobban elszálltak 3-400k alapból egy 3.5 klíma és kitudja mennyire fogja felfűteni a pecót és mennyiért..
Pont mintha rólam lenne szó. Kis üzem, most raktunk be 4 Mitsu klímát fűteni.
A cég kb 8 eve lett felújítva. Itt most nagyobb mértékű szigetelés lehetetlen. Egyébként sincs sajnos fényes jövője, a szigetelésre sok idő, és pénz kéne,nem dolgoznának hónapokig, szét kéne barmolni a meglévő álmennyezetet, világítást,légtechnikát pl. Addig sem lenne termelés, és munkás sincs aki normálisan megcsinálná. Ha ez mellett döntenék, a cég letérdelne, végleg bezárnánk.
Nagyon tökölni nincs idő, ha nem tudok fűteni akár már szeptemberben ha úgy alakul, nagy hiszti lenne, ezért lépni kell. A megoldás a napelem lenne, de kapni már nem lehet,a nagy bumm előtt beadtam az igényt az eon-hoz,de két hónapja meg sem szólalnak.
Ezt máshogy megoldani gazdaságosan nem lehet.
Tehát hiába tudom, hogy igazad van elméletben, a gyakorlat mást mutat.
Nagyon sok ember került rossz helyzetbe önhibáján kívül, mi mindig takarékosan éltünk, de azonnal átszervezni mindent, és persze ennek viselni a horrorisztikus költségeit, nem lehet. Vagyok abban a szerencsés helyzetben hogy anyagilag tudom finanszírozni, (pedig egy kis lakás ára, de nem mindenki van így) de a szolgáltatók és az állam még ebben is gátolnak,mocskos mód lassan dolgoznak, ebben is ők a gyenge láncszem.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz mjani1172 #60283 üzenetére
Napelem elbírálás belassult, a korábbi másfél hónapra most már 3-at mondanak. Mi múlt héten adtuk be, idén még jó lenne belőle valami... (szerencsére beszerezni nem kell) Mellette fel kellene rakni még egy legalább 3,5-es (de inkább 5-ös) fűtő-hűtő klímát nappali-étkező részre, de Fujik mellé nem igazán szeretnék mást, így az is 7 számjegy lesz, főleg hogy több mint 10 méter van a kültéri meg a beltéri között...
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
mjani1172
addikt
válasz Real_Necro #60284 üzenetére
Nem tudom, én már kicsit hitevesztett lettem ebben is. Ezt szemét tróger világot, ahol mindent saját magad oldjál meg, de közben fizess mindenért is......
Persze az ellenoldal meg látod hogy sz.rik mindenre.
Mi az hogy kicsit lelassult? Én viszont gondolom gyorsan kell majd fizetnem azt nagy számlát ami az ő lassú munkájuk miatt keletkezik hónapokig évekig?Mint cég ,ha egy napot kések a fizetéssel, megbüntetnek ! Tényleg! Akkor be kell tartani a határidőt, ilyenkor meg legyek türelmes.
Tényleg kezd elegem lenni. Látom, hogy máshol háború van és nekik sokkal rosszabb sajnálom is őket, rohadt dolog a háború mindig a kis ember szívja meg.
De erre hivatkozni itthon az elmünél meg az eonnál,meg minden állami, önkormányzati szervnél már rohadt dühítő. -
Real_Necro
veterán
válasz mjani1172 #60287 üzenetére
Értsd úgy, hogy hirtelen mindenki próbál okos lenni és megoldani, hogy ne menjen rá az eddig kifizetett összeg többszöröse a téli fűtésre. Rengetegen akarnak most napelemet, klímát felrakni, megnőtt a kereslet a H tarifa irányába is. Az eddig erre a célra létrehozott osztály meg úgy van mint Mikulás a levelekkel...
[link][ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
tibibi
őstag
Nem fogja bírni a korszerűtlen hálózat se a napelemeket se a megnövekedett Klímás fűtés miatti túlterhelést és ezt a szolgáltatók is tudják!
-
mjani1172
addikt
válasz tibibi #60289 üzenetére
és Real_Necro
Igen. De ez egyik sem a lakosság hibája. Az hogy az elektromosság felé próbál a legtöbb ember menni már évek óta kiszámítható volt.
Ez mellett nekem már volt egy fordulóm a mocskos E-On al, ahol egy olyan mondvacsinált hiba miatt dobták vissza nyár elején a dolgot hogyha ott vagyok összeverekszünk.......
Azóta meg semmi reakció. -
Real_Necro
veterán
válasz tibibi #60289 üzenetére
Remélem nálunk nem fogja leszabályozni, az utcában óvoda, iskola, 6-7 éve beásták földbe az elektromos kábelt, gondolom cserélték is... ugyanakkor van ismerettségi körben olyan sztori, ahol a visszatermelés már nem megy, mert a hálózat nem bírja...
-
Tikakukac
titán
-
Z_A_P
addikt
-
baloghgabor
aktív tag
Van egy "találmánya" , ami okán a hálózati feszültség a többi helyen hihetetlen módon váltakozik (általában 210-250 V között), nála pedig nem mér az óra. (túlsó szomszéd napeleme hibára áll ki naponta több alkalommal). DÉMÁSZ szerint ez a feszültség ingadozás szabványos mértékű. Közben a klíma hangján is hallatszik a fordulatszám ingadozás. A hidrofor tegnap már nem állt le, nem tudott az alacsony feszültség miatt megfelelő nyomást elérni. Klímát nyáron ritkán használok, télen pedig fogalmam sincsen, mi lesz így?! Elmúlt évben is vacak volt, de ez egyre rosszabb. (lehet bővítette a berendezéseit?!).
bégé
-
tibibi
őstag
válasz DithenS #60291 üzenetére
Ezt most komolyan kérdezed mióta ingyenes lett a közműbekötés az ingatlan határáig 3x annyiba kerül 20 éve küzdök a bácsvízzel,mert nem hajlandó 100m -re az úttól behozni a vizet csak ha fizetünk 4-en 6 milliót! A démász nem ad H-tarifás mérőt ,mert nem bírná a hálózat 2 éve megkaptuk a terveket a korszerűsítésről,hogy ősszel csinálják azóta sincs semmi Most a rezsicsökkentés viszi el a hasznot szóval vicc az egész....
-
tibibi
őstag
válasz baloghgabor #60298 üzenetére
Vagy elfogyott a víz mint nálam 35m kút és már csak pisál a szivattyú meg küzd .
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, gyári 2024 Ford Focus ST 19" (5-spoke Y design) magnetite könnyűfém felni eladó -35% kedvezmény
- Continental Winter TÉLI 255/40R20 W XL 2db.Dot 2121
- Hibátlan Gyári Audi Alufelni Szett Nokian Téligumival 17" col 225/50 R17
- Xiaomi Roborock S5 robotporszívó költözés miatt áron alul eladó
- Eladó Indesit hűtő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest