Hirdetés

Dolgozók: diszkriminálta a szülőket és a terhes nőket a Microsoft?

14 millió dolláros megállapodást kötött egy kaliforniai szervezettel a Microsoft.

Belement a Microsoft, hogy 14,4 millió dollárt fizessen egy kaliforniai megállapodás érdekében. A California Civil Rights Department azzal vádolta a céget, hogy illegálisan büntette azokat a dolgozóit, akik orvosi vagy családi okokból mentek szabadságra.

A bíróságon azzal vádolta a szervezet a redmondi céget, hogy megtorlásokat alkalmazott azon kaliforniai dolgozók ellen, akik szülői, terhességi vagy családi okokból mentek szabadságra, és 2017 óta az ilyen emberek nem kapnak fizetésemelést, kinevezéseket vagy tőzsdei juttatásokat. Állítólag ez főleg nőket és rokkantakat érintett, ők rosszabb teljesítménybesorolást kaptak, ami alapján a fizetéseik és a lehetőségeik, sőt, a karrierjük sem volt olyan, mint másoké.

Az ügy egy több éves vizsgálat eredménye. A Microsoft tagadja, hogy bármi rosszat tett, szerintük ők elkötelezettek egy olyan környezet iránt, amely bátorítja a dolgozókat, hogy szükség szerint vegyék ki a szabadságukat, valamint rugalmas támogatást nyújt, hogy szakmailag és személyesen előrelépjenek.

A kaliforniai szervezet az utóbbi években 100, 54 és 15 millió dolláros megállapodásokat kötött már a Riot Games, az Activision Blizzard és a Snap vállalatokkal is, főleg nemi diszkrimináció miatt. A Microsoftot azért támadták meg, mert szerintük nemi és rokkantsági alapon diszkrimináltak embereket, valamint beavatkoztak a szabadságjogokba. Szerintük a cég nem támogatta a dolgozókat, amikor azoknak időre volt szükségük maguk vagy a családjuk miatt. Reményei szerint az összeg megkönnyebbülést, az egyezség pedig védelmet nyújt a jövőbeli diszkrimináció ellen.

Azt nem tudni, hogy a nagyjából 6700 kaliforniai Microsoft-dolgozóból mennyi részesül a mostani összegből.

A Microsoft belement, hogy független szakértő bizonyosodjon meg arról, hogy a cég irányelvei nem hoznak senkit hátrányos helyzetbe, aki szabadságra megy. És arról is, hogy tehessenek panaszt, valamint képzésen essenek át a menedzserek és HR-esek.

Azóta történt

Előzmények