Hirdetés

Ellopták az OpenAI titkait

Egy 2023-as hackertámadás során ellopták az OpenAI titkait, állítja a The New York Times.

A The New York Times jelentése szerint egy hacker tavaly sikeresen szerzett hozzáférést az OpenAI belső üzenetküldő rendszeréhez, majd ezután ellopta a vállalat titkait az AI-technológiákkal kapcsolatban.

Olyan beszélgetésekből tett közzé később részleteket, amelyekben a dolgozók a legújabb technológiákról egyeztettek. A jelentés szerint a támadók nem jutottak be azokba a rendszerekbe, amelyek a ChatGPT és a többi rendszer működését biztosítják.

A vezetők tavaly áprilisban a dolgozókat és az igazgatótanácsot is értesítették a történtekről, de a vezetők végül nem hozták nyilvánosságra a történteket, mert ügyfelek vagy partnerek adatait nem lopták el.

A vezetők nem látták a történteket nemzetbiztonsági fenyegetésnek, a hackert magánembernek gondolták, aki nem kapcsolódik külföldi kormányokhoz – áll a jelentésben. Így a hatóságokat sem értesítették minderről.

Májusban arról beszéltek, hogy öt fedett műveletet állítottak meg, ahol a cég AI-modelljeivel visszaélve akartak megtévesztő internetes kampányokat végrehajtani rosszakarók.

Miközben az USA kormánya hamarosan újabb intézkedésekkel zárná el az amerikai AI-technológiát Kínától és Oroszországtól, addig május 16-án az AI-cégek megígérték, hogy a technológiát biztonságos módon fejlesztik, főleg mivel a hatóságok is nehezen tartanak lépést a sok felmerülő kockázattal.

Azóta történt

Előzmények