Új hozzászólás Aktív témák

  • kozek1723

    csendes tag

    válasz looser #30769 üzenetére

    No, tegnap találkoztam végül a gépésszel. Hálószobai klíma elhelyezést nem javasolt, és 3,5kw teljesítményűt elégnek tart a nappaliba, ami egy légtérben van a konyhával valamint az étkezővel ami így kb. össz: 30m2. Innen még az előtér felét is befújná a klíma, ez kb. 5m2 pluszba.

    Ha csak a négyzetmétert nézem, akkor valóban elég a 3,5kw, de laikusként is érzem, hogy ezt felül kéne méretezni. Úgyhogy 4,6-5,3 közötti méretet fogok választani. Sokat visszapörgettem itt a fórumon és írtátok, hogy a legtöbb klímás a Gree-t javasolja több okból kifolyólag. Biztos, hogy nagyobb az árrésük rajta. Az én gépészem is a Gree-t preferálta, de természetesen ha mást szeretnék ők bármit megoldanak, de az árcédula jelentősen máshogy fog kinézni. Nézem a Daikin FTXP 5kw-os példányát, szerény 560e ft, ami tényleg elég meredek. A 3,5 kw-os kistestvér pedig 372e ft, ami 20%-kal többe kerül mint a Gree Amber 5,3kw vagy Comfort X 5,2kw. A Daikin csendesebb a leiratok alapján és sokkal jobb a SCOP-ja (4,64) a két Gree-vel szemben (4,1-4). De ha továbbra is combosabb rendszert szeretnék, akkor 560e vs. 300-320e. Ez azért jelentős különbség.

    https://www.klimaprofi.hu/daikin-comfora-ftxp35m-rxp35m-oldalfali-mono-split-klima-3-5-kw?keyword=ftxp

    https://www.klimaprofi.hu/gree-comfort-x-gwh18acd-k6dna1d-oldalfali-mono-split-klima-5-2-kw

    https://www.klimaprofi.hu/gree-amber-gwh18yd-k6dna1a-oldalfali-mono-split-klima-5-3-kw

    Néztem még a Lomo Pluszt, de csak kisegítő fűtésre javasolja a gyártó, nincs a kültéri egysége karterfűtéssel és csepptálcafűtéssel ellátva. -5 fok alatt a kondenzátora fűtési funkcióban lefagyhat, és hát azt köszi de nem kéne. A comfort -20 fokig, az amber -22 fokig szavatos, kültéri egységeik téliesítettek.

    Ami plus adalék, hogy el tudjuk vezetni a csövezést a padló alatt, és a kültérit nem falra fogjuk rakni, hanem földre szeretném telepíttetni az épület egy kieső részére. A gépész egyszerűen megúszta volna, és kirakná a lakás bejáratától 3 méterre, de inkább csövezzenek 10 méterrel többet és legyen esztétikus az oldalfal.

    Mi a véleményetek a fenti klímákról? Tudom, hogy szubjektív kinek mennyit ér a dolog, de azért 300e vs. közel 600e tényleg elég sok.

    Köszi.

Új hozzászólás Aktív témák