Új hozzászólás Aktív témák

  • No.01

    őstag

    Sziasztok,

    Sajna megint ott vagyok ahol a part szakad. (Sajnos ez igazabol is igaz, igy a jo es elerheto klimaszerelo felkutatasa nem annyira egyszeru, de ez ugye a nyugis videki elet velejaroja)
    Tegnapi nap folyaman jott az ujabb felmero ember aki megint jol elbizonytalanitott es nem szeretnek rossz dontest hozzni, igy probalok kutakodni, de az azert vices, h 3+1 szakember (a plusz egy maganak tobbszor is ellentmonodo talan nem is igazi profi) mast kalkulaljon.

    Addott egy DNY-I fekvesu tetoteri konyha + nappali (~36nm2) 6 ablakkal. Mindezt tetezve azzal, h a nappali folott a belmagassag nem az atlagos ~2.7m hanem sokkal tobb. Amolyan “mini hazteto” formaban kozepen ahol a legmagasabb siman van 5m, de a falak fele nyilvan kevesebb.

    Erre 2-en azt kalkulaltak, h eleg a 3.5kW-os mert hiaba a nagy belmagassag a tetoter meg a tobbi nem lesz gond a teljesitmennyel.
    A masik 2 velemeny mar azt tanacsolta, h 4.2-es ill. 5kW-os gepet vegyunk. (utobbit nem veszem teljesen figyelembe reven az jot a +1-tol)

    Ha magam akarom kiszamolni akkor az online kalkulatorok szerint a 3.5kW-os (ami a valosagban egyebkent 3.4-es) meg pont eleg lehet, de mivel tavaly volt 33.5 fok is a nappaliban egy kellemes szerda delutan igy nem vagyok biztos a dolgomban foleg annak tukreben, h ez nem egy 2 eves beruhazas.

    Ti melyik velemenyt osztjatok? Szimplan tulgondolom vagy…? :F :U

Új hozzászólás Aktív témák