Új hozzászólás Aktív témák

  • Pakmara

    őstag

    válasz Pakmara #67756 üzenetére

    Akkor az első megintés után szabályosan: Számítógép házat keresek a jelenlegi és remélhetőleg a majdani konfigomnak.

    Konfig: ATX alaplap (ASUS B350 Prime 30,5 cm*23.7 cm); Ryzen 1600-on egy Brocken 3 (165 mm magas) csücsül; egy 7200-es HDD, egy sata csatlakozós SSD és egy 5.25”-es optikai meghajtó van a gépben (ez utóbbi okozza a legnagyobb problémát a kinézett házak kapcsán), nomeg 2 RAM modul. A GPU egy Gigabyte GTX1050 Ti OC 4GB GDDR5 GV-N105TOC-4GD (191 mm hosszú; táp csati nélküli). Gpu-ból lehet idővel lesz más (nagyobb) a többi komponenst darabszámban nem tervezem bővíteni.

    Léghűtést szeretnék. A keret nagyon max 30,0 e Ft. Jelenleg egy első generációs CM 690-em van. Nem lenne rossz, ha a ház egy kicsit kisebb lenne, de nagyobbat nem igazán szeretnék.

    Elvárások a külsejével szemben: teli szálcsiszolt designú front; TG oldal és PSU cover. Amiket eddig néztem az ajánlott házak listájáról:

    Define C TG: mérsékelten hangszigetelt; kompakt méret; porszűrős; van cover és tg oldal belefér a keretbe. Külsőre&méretre ez jön be a legjobban, ha lenne benne 5.25” tuti ezt venném.

    Thermaltake Suppressor F31 TG: Erre kérdeztem korábban és visszaolvasva jók a tapasztalatok vele. Itt is van porszűrés, olcsóbb mint a Fractal, van benne 5.25”. Ami nem tetszik annyira, hogy nagyobb, mint a fractal (gondolom pont a 5.25” miatt kell h az legyen) és táp covert csak plusz pénzért lehet venni hozzá ha lehet kapni itthon egyáltalán külön és nem is ér végig a ház alján ami nem tetszik.

    Még tetszik a Be Quiet Silent Base 600 is. Épphogy belefér a hűtő (167 mm a limit), van 5.25” bay., porszűrős-hangszigetelt. TG viszont feláras (+10e) PSU covert meg csak a 900-as szériához gyártanak, ahogy nézem.

    Van olyan ház amit még érdemes lehet megnéznem a fenti paraméterek alapján? Talán a fractal áll legközelebb az elképzeléseimhez, de nem feltétlen engedném el a belső optikai meghajtót.

    Köszi, Pakmara

Új hozzászólás Aktív témák