- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
Igaz, hogy már úgy döntöttem maradok a H440 háznál...
Viszont csesztet ez a ház ENTHOO PRO M ACRYLIC [link]
Valakinek kézzel fogható véleménye róla?D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz fogtunder #63704 üzenetére
Igen erre gondoltam, hogy talán kicsit jobb lehet. Kinézet az szép letisztult (bár a színválaszték engem nem talált el annyira. Egy "Jet black" lehetne pl.)
Talán szerencsére, de sehol nincs raktáron 30k alatt... csak néhány napos beszerzéssel!
Így nem rendeltem be... vagy kell azonnal! Várni nem szeretek mert meggondolom magam közbenD-day 2002-01-04 01:54
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Vettem egy AIO Orbic TML01 High Gloss Black házat, de miután összeépítettem az egész gépet akkor vettem észre, hogy nincs Reset gomb, viszont a kábelét rádugtam az alaplapra.
Valakinek van tippje, hogy hol lehet a Reset gomb?
Azt mondtam, hogy ne fütyülj!!!
-
titán
Helló!
CM HAF932-be szereltetek már be ssd-t? Melyik beépítőkeret fele meg oda? A 3.5-es meghajtók ilyen tálcában vannak rögzítve:
Köszönöm!
-
fogtunder
nagyúr
szerintem amikor ezt tervezték, még nem nagyon volt szempont az SSD kompatibilitás.
ha a keresztbordák a kereten jó távolságban vannak, akkor fúrsz rájuk 4 lyukat és alulról rácsavarozod az SSD-t, de mivel nincs bennük mozgó alkatrész, bármivel lehet rögzíteni, a szigetlő szalag elég kézenfekvő megoldás pl.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
martin66
senior tag
Sziasztok,
Ház vásárlásán gondolkodom.Eddig a konfigom ilyen:
Be Quiet Straight Power 10 400W (BN230)
AMD Ryzen 5 X6 1600 (gyári CPU hűtő, egyelőre nem tudom mennyire lesz hangos)
Samsung 960 EVO 250Gb (NVMe)
Corsair 16GB DDR4 3000MHz Kit (2x8GB) Vengeance LPX Black
ASUS PRIME B350-PLUS vagy ROG STRIX B350-F GAMING
Sapphire HD6870 (2 Part Slot Occupied. 250(L)x115(W)x40(H) kb 2 éven belül egy 50-60e középkategóriás VGA lesz helyette, emrt 4K-ra váltok)
2x1 1TB 3,5HDDKb 15-20 körül költenék.
A javasolt gépek közül ezt láttam jónak: Cooler Master N300.
Fontos kritérium, hogy elől és ne oldalt vagy fent legyen az USB és egyéb bemenetek. -
titán
válasz fogtunder #63710 üzenetére
Köszönöm a tippet! Közben eszembe jutott, hogy a hely úgy is kelleni fog majd a következő hdd-nek, így a beépítőkerettel nem is foglalkozom, felesleges kiadás lenne. Ideiglenesen megoldom így, vagy csak beteszem valamire a ház aljába. Nincs mozgatva, néha kifújatom levegővel és kész. Akkor szoktam kivinni a házat. Vagy finoman hozzárögzítem a táp támasztékához, ott jó helyen lesz.
-
Dronte
aktív tag
Nos, kalandosan, de megérkezett az Aerocool Aero 300 FAW házikóm.
Először ablaktalan verziót küldtek kb 8 munkanap után, aztán a következőnél törve volt a plexi, a harmadik már klassz és működőképes
Tapasztalatok:
Általános:
Jól néz ki, egészen kellemes az anyaghasználata, bár azért műanyag az van benne bőven, viszont aránylag könnyű.
Alul tápnál és a tetején levehető porszűrő (a tetején mágneses!). Az eleje levehető, kicsit elszórakoztam vele mire szétszedtem, ugyancsak porszűrős, vastag, szivacsos anyagból, viszont normálisan szellőzik. Tehát 3 helyen takarítható porszűrőkkel jön. A gyári hűtőjét nem teszteltem, két Arctic Cooling venti ment bele alapból. A LEDjeibe nem szabad belenézni felülről mert kiégeti a retinád.Szerelés:
Házat konkrétan korábban még nem szereltem, nem bonyolult, szép hosszú kábelek, menedzsmentre is van hely bőven. Tápom 4pines alaplapi csatlakozója viszont nem volt elég hosszú (alsó táphelyes ugye..), ehhez kellett vennem egy hosszabbítót sajnos.Zaj, működés:
Sajnos eddig még csak kb 15 percet ment, mert nem volt rá időm, de addig nagyon kellemesen alacsony hőmérsékleten tartott mindent terhelés alatt. Zajról így még nem tudok nyilatkozni.Összességében abszolút elégedett vagyok, jó vétel volt 11ezerért boltban
-
Tigi
őstag
-
ITrex
tag
Sziasztok!
Egy eléggé összetett kéréssel fordulnék hozzátok.
Adott a következő konfig:
-MSI Z97 Gaming 3
-i5 4670k + BeQuiet! Pure Rock procihűtő
-RX 470 Gaming X 4GB
-12GB Corsair Vengeance RAM
-Kingston m.2 SSD + WD Blue 500GB HDD
-Corsair CX500-as tápNa most... a gépben a procihűtőn kívül nincs külön ventillátor. Egy olyan házat szeretnék venni amiben az alkatrészek megfelelő hűtés mellett 28 fokban sem melegednek 70-75 fok fölé, illetve szempont hogy egyszerű és letisztult fekete ház legyen(ha lehet minél kisebb, de ez nem szempont), viszont szempont még hogy ne nagyon porosodjon illetve egy zárt faíróasztalban lenne így oldalról nem igazán kap(sőt szinte semmit) levegőt, csak és kizárólag elölről és hátulról, de ott teljes felületen. Milyen házat ajánlotok ami ezeknek a kritériumoknak megfelel? Illetve tudnátok írni a házba hűtőből milyeneket vegyek? Ami csendes de ugyanakkor jól hűt?
Háznál a keret maximum 30 ezer Ft lenne, a hűtőknél nyilván nem több tíz ezres tételben gondolkodom, de mondjuk egy darabjáért 3-4-5 ezret hajlandó vagyok rá áldozni
Köszi előre is a válaszokat!
-
martin66
senior tag
-
MolnárKrisz
csendes tag
Sziasztok,
Gépházat szeretnék vásárolni de nem tudok dönteni e 3 típus közül(apróról venném) :
-Pantheks Ethoo Pro
-NZXT H440
-NZXT Phantom Full TowerMind a három megfelelne de nem tudom melyik éri meg legjobban.
Előre köszönöm a választ. -
fogtunder
nagyúr
válasz MolnárKrisz #63727 üzenetére
mit raknál bele? mit vársz a háztól?
alapvetően mindhárom jó vétel, ha nem akarsz bele nagyon extrém hardvert rakni, akkor bármelyik jó lehet, én személy szerint az Enthoo Pro és a H440 közül választanék.
-
n3lOk
csendes tag
Sziasztok gépházat keresek erre a rendszerre
alaplap msi millitary class 4
intel xenon e-3 1231-es processzor
vga gtx 1080 Gigabyte
ram 16 giga 1600 Mhz kingston
BE QUIET! Dark Rock 3 proci hűtő
táp 550 corsairazt várom hogy a vga ami fan stopos ne kapcsoljon be ha 34 fok van a lakásba és hogy ne legyen olyan meleg bent a házba most egy kicsit zsúfolt bent a hely ezért vennék egy nagyobb és jobb házat max keret rá 30.000 ft remélem ebbe a kategóriába van nem fontos a plexi ház meg ilyenek egy házat kinéztem erről mi a véleményetek ?? Zalman z9 neo ez a neve
Szeretném ha egy új konfigot is kiszolgálna[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz MolnárKrisz #63729 üzenetére
egyértelműen az Enthoo Pro lesz a hűvösebb, de egy nem extrém módon tuningolt GTX970 a H440-ben sem fog megfőni, nálam a Strix alap órajelen 72 fok, aránylag kis zajterhelés mellett. ha a hűtés a lényeg, akkor viszont a Phanteks, pár fokot azért lehet nyerni vele.
-
chopin42
addikt
válasz MolnárKrisz #63729 üzenetére
Egy Enthoo pro nálam várja, hogy gép kerüljön bele. Amit eddig mondhatok róla: hatalmas, masszív, jól szerelhető, igényes, tágas, sok-sok ventilátorhellyel, jó szellőzéssel. Mindenhol porszűrős, könnyen szétszedhető/tisztítható, moduláris. ajánlanám, szerintem nem lesz vele gondod jó pár évig.
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
MolnárKrisz
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
fogtunder
nagyúr
-
Frenky89
addikt
Tud-e valaki olyan képet, vagy videót, ahol a Phanteks-féle "satin black" és a "anthracite grey" aluminium panelek (pl. Evolv, Elite) szerepelnek azonos - esetleg természetes - megvilágításban?
-
.Unforgiven.
csendes újonc
Sziasztok!
Szeretném a gépemet egy új házba pakolni mert a jelenlegi egy rakás szar mer nem lehet a hűtést rendesen megoldani a nyílások hiánya miatt.
Tudnátok ajánlani megfelelő házakatamibe rendesen lehet pakolni ventiket?
Valamint melyik jobb a felső vagy az alsò tápos?A keret az kb 15-20k
-
fogtunder
nagyúr
válasz .Unforgiven. #63737 üzenetére
Hali,
Először is nem szükséges mindenhova szpemmelni ugyanazt a kommentet.
Másodszor légyszi kezdd el olvasni az összefoglalót, nagyon sok hasznos infó van benne.
Ha válaszolsz az elején lévő kérdésekre, akkor tudunk konkrét ajánlást adni.
-
enginev3.0
félisten
Fiatal lánynak kell gépet összeraknom, ezt nézte ki, nem túl sok jót lehet elmondani róla, de neki a kinézet a fontos, hiába mondanám neki a szakmai részét, anyaghasználat, szellőzés stb...
Milyen hátrányai lehetnek ennek a háznak?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
atee
őstag
válasz enginev3.0 #63739 üzenetére
Szerintem felesleges is vitatkoznod vele
Azon kívül, hogy neked/nekünk nem megy le a torkunkon. Neki tulajdonképpen semmi érzékelhető hátránya nem lesz belőle.
Feltételezve, hogy teljesen általános felhasználásra lesz!D-day 2002-01-04 01:54
-
.Unforgiven.
csendes újonc
A segítségeteket szeretném kérni abban hogy kinéztem egy Zalman Z9 Plus házat, ebbe pakolnám át a masinát.
Az a kérdés hogy az en ASUS P8H67-M PRO alaplapom beszerelhető ebbe?
Megnéztem a gyári oldalon és azt írja hogy a lap uATX kivitelezés a ház pedig azt írja hogy micro- ATX és ATX. Ebben nem vagyok jártas.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz enginev3.0 #63741 üzenetére
Nem tudom ez milyen, de ez NZXT Phantom széria nagyon hasonló, aprón szoktak felbukkanni emészthető áron. Azoknak általában csak a bolti ár a baja, ha olcsón meg tudod szerezni, akkor vehetőek.
-
.Unforgiven.
csendes újonc
válasz .Unforgiven. #63742 üzenetére
Valamint abban kérnék még segítséget hogy a lapomra rá fogom tudni dugni a ház 5 ventijét?
Mert azt olvastam a lap gyári oldalán hogy csak 1 ház venti csatlakozó van rajta. Ilyenkor mi a helyzet?Ha ilyen házat akarok akkor új lap is kell?
[ Szerkesztve ]
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Van egy Athlon 5350 mini-ITX gépem egy LCPower 1340mi házban, de nagyon zsúfolt benne így kb. 0 a szellőzése még úgy is, hogy nincs rendesen rajta a teteje. Minden alkatrész, pl. az alaplap szenzor is 60 °C körüli / hőmérsékleteket mutat, ami nem kimondottan egészséges.
Eddig nem akartam költeni rá, de most úgy néz ki a magas hőmérséklet elkezdte megviselni: a BIOS a legkisebb áramszünet esetén is dob minden beállítást, így a gép nem tud újraindulni sem (F1 bla-bla). Gondolom az elem nem szerette a meleget.A lényegre térve, szeretném átköltöztetni ezt a gépet egy kicsivel nagyobb házba, amiben nem sül meg. Egy micro-ATX házat szeretnék, mert későbbiekben lehet hogy egy picikét nagyobb gép költözik bele, és azt is bírnia kéne majd. (ha cserélem az asztali 3570K-t lehet hogy alul szorzózva és alulfeszelve az fog home szervert játszani a későbbiekben, majd meglátom a használt piaci árát, hogy mi éri meg jobban)
Valami kis kocka házra gondoltam, leginkább a CoolerMaster Elite 110 / 120 / 130 szériájára, de nagyon ellentmondásos véleményeket olvasni ezekről...
Lényeg hogy valami ilyesmit szeretnék (lehet más is), ilyen max. tizen-egy-pár ezer Ft-os árfekvésben, a következő igényekkel:
- mini-ITX ÉS micro-ATX kompatibilitás
- legalább egy 2,5" és legalább egy 3,5" hely
- jó rezgés ill. zajcsillapítás
- jó szellőzés
- ha nincs saját tápja (ahogy az említett CM-eknek sincs) akkor egy Corsair CX-400-nak (nem 430!) el kellene férnie benne. (szerintem nem átlag feletti a mérete, de gondoltam megemlítem)Köszi!
Turenkarn
-
Balesz1899
aktív tag
válasz .Unforgiven. #63744 üzenetére
Az 5 ventiből 4 molex csatlakozós, azokat nem az alaplapra kell dugnod.
-
fogtunder
nagyúr
válasz .Unforgiven. #63742 üzenetére
az alaplap típusok végén az M betű szinte csak és kizárólag a mATX deszkákat szokta jelölni. az u (pontosabban μ) pedig a micro SI előtag szimbóluma.
de látom, nem akarsz normális ajánlást kapni.
-
.Unforgiven.
csendes újonc
válasz Balesz1899 #63747 üzenetére
Köszönöm, így már értem!
fogtunder:
Köszi neked is!
De szeretnék
Miért nem jó választás a Zalman Z9 Plus ebben az árkategóriában?
Ha van jobb javasalat azt megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz .Unforgiven. #63749 üzenetére
Z9 neo-t vegyél, ne a plus-t. Peprill 17k a zöld boltban. Gyári ventiket cseréled, sajna 4 molexes, de 5-tel adják, ideig óráig megteszi (olvastam róla). Elvileg 20k alatt elég jó vétel, szép, jól szellőzik, moduláris, meg elég sok extrája van, előre pl 2 venti megy, ami nem m1. Engem is lebeszéltek a z9 plusról, mivel egy ventije van elöl, szellőzése rosszabb, porszűrése gyengébb. Egyébként pedig vadászd az aprót, onnan 20k alatt szép házakat össze lehet szedni. Én konkrétan 20k-ért egy phanteks enthoo pro-t vettem, ami nagyon nem egy kategória a z9 plus-al.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest