Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz Zsolt1 #61394 üzenetére

    gyárilag két venti van benne, egy hátul, egy elől. a ventik alaplapról mennek, de a gyári leírás alapján az alaplapod másik aljzata csak fix 12V-on tudja hajtani őket, szóval ilyen szempontból nem lényeges, hogy tápról, vagy alaplapról kapják-e az áramot. egy olyan megoldást tudok elképzelni, hogy új proci hűtő, amire megy 12cm-es venti, venni 4 ugyanolyan 12-es pwm-es ventilátort és elosztó kábellel ugyanarról aljzatról mehetnek. egyéb megoldás vagy alaplap cserével, vagy ventilátor szabályozó beszerzésével jár, ez utóbbit viszont nem nagyon van hova szerelni a házban.

    ha csak USB 2.0 van az alaplapon, akkor vagy veszel egy PCI-E USB 3.0 kártyát, aminek van belső csatija is (kb. 5-6K), vagy egy átalakítót, amivel a belső 2.0 portokra tudod rádugni, ez esetben 2.0 sebességgel fognak menni.

    ennél kisebb ATX házat nem fogsz találni, szóval ha ebben nem érnek el a régi Hexa kábelei, akkor semmiben. én amúgy egyedül a 4+4 PIN alaplapi csatlakozót tartom neccesnek, de lehet hosszabítót kapni ehhez is, szóval megoldható. lemérni nem fogom tudni neked, mert nincs itthon ilyen házam, de ennél kb. bármi csak rosszabb lesz ilyen szempontból.

    én amúgy a helyedben elgondolkodnék egy alaplap (és ezzel együtt platform) cserén. ez a deszka már nagyon régi és akkor sem volt az élmezőnyben. ha halk gépet szeretnél, a ventiket mindenképpen szabályozni kell és ebben az alaplapod egyáltalán nem partner. a táp még maradhat, max hosszabbítani kell.

    esetleg vehetsz másik házat, amiben van gyárilag beépített venti szabályozó, mondjuk a Phanteks P400s, de ez túllóg a kereten, viszont hangszigetelt is. méretben lényegesen ez sem nagyobb, de a 4+4 PIN csati szinte biztos, hogy gond lesz.

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák