Aktív témák

  • p_adam

    addikt

    válasz bigmasterg #23981 üzenetére

    Csak kölcsön kértem a Stax erősítőt egy ismerőstől pár napra mielőtt végleg búcsút mondanék az O2-nek, van egy SRM1MK2 Pro-m de az szerintem nem elég jó hozzá úgyhogy csak csücsül a dobozában.

    Eleinte azt gondoltam jó összehasonlító teszt lesz de annyira más hogy nem sok értelme van. Aki az érzelmet zeneiséget, könnyed, finom kicsit sem fárasztó de mégis nagyon részletes hangot keresi a Stax-ban jobban meg fogja találni. Mélyből is van rendesen de nem üt valami nagyot, a Sony "gonoszabb" mélye sokkal jobban tetszik mert tud finom is lenni aztán meg egyszer csak jó nagyot ütni és emellett még a részleteket sem rejti el. A legjobb amit fejhallgatóból hallottam.
    A Sony tere nagyobb de talán egy kicsit behatároltabbnak érződik. A CEC valószínűleg nagyon jól hajtja (főleg xlr-en) míg az O2 nem vetne meg egy még jobb erősítőt. A hangzás sokkal izgalmassabb de szárazabb és hidegebb, és néha éles bár ahhoz képest hogy mennyi magasa van igen finom hangú és alacsony hangerő is elég (az alacsony impedancia és az "ön-erősítő" design miatt nagyon hamar rettentő hangos lesz). Ennek ellenére néha kellemetlen hogy gyakran nem csak a felvételt magát hallani hanem azt is milyen mikrofonnal vették fel, a Stax nem ennyire kíméletlen.

    Autóban talán az egyik egy Bentley Arnage (tudom ez angol/német nem japán) a másik meg egy Lexus LF-A lenne (még a carbon-piros design is stimmel).

    Bár nem örömmel mondom ki, de valószínűleg a DAC már nem elég jó egyik fejhallgatóhoz sem (bár a Sony esetében nem tudom hogy nem lenne-e még érzékenyebb a felvételre egy jobb forrás esetén)

    Amit eddig hallottam a HD800 pont ilyen mint a Sony csak nem ilyen piszok gyors, nehezebben hajtható, nincs ennyire jó mélye és tere de mivel nem ennyire transzparens nem mindig mutatja meg azt amit nem kéne.

Aktív témák