Új hozzászólás Aktív témák

  • [Prolixus]

    addikt

    válasz haruspex #57891 üzenetére

    Köszi az infót. Asszem maradnék APS-C szenzorméretnél, ha már beruházok egy gépre. Lehet mégiscsak a Canon lesz, az ajánlások ellenére. Sajnos elszálltak az új gépek árai nagyon, használt piacon meg most szétnéztem, de nem találtam jó dealt Sony vagy Fuji vonalon, türelmem meg sosem volt ezeket hetekig/hónapokig nézegetni. Canon EOS M50-t viszont többen hirdetnek (bár nem hardveraprón) 180-190k körül, pár hónaposakat és úgy olvasom a Mark II nem sok újítást hozott, úgyhogy annak 250k-s árához képest ez egész barátinak tűnik. Obival együtt kijönnék 320k körül, ami tök jó lenne. Az EF-M 11-22mm obiról amúgy egész jókat is olvasni ráadásul, lehetne kicsit nagyobb a max blende (bár pont a terepen nem probléma ez szerintem annyira, éjszaka úgysem fotózok :) ), de élesség elvileg nem rossz, torzítás tűrhető, a sarkok sötétednek de nem elviselhetetlen mértékben stb.

    Persze sokszor voltam már úgy más dolgokkal, hogy vettem az olcsóbbat, utána meg bosszankodtam hogy szar, és miért nem adtam ki inkább többet az elején, mert előbb-utóbb úgyis a drágábbra váltás lett a vége, és az első körös dolgon meg buktam természetesen eladásnál. Lehet itt is ez lesz, nem tudom. Ugyanakkor az is lehet hogy még ezeknek a MILC gépeknek is túl macerás lesz a használata egy telefonhoz képest, elvesztem a mostani lelkesedésemet aztán majd adhatom el, akkor viszont olcsóbb szetten talán kevesebbet bukom.

    Szóval inkább megyek a hülye fejem után. :D

    Amúgy ma voltam az egyik mediaban, volt egymás mellett egy EOS M50 meg EOS 2000D, hát a gép+objektív méretkülönbsége így direktben összehasonlítva tényleg kijön azért, utóbbi már nem nagyon fér bele egy övtáskába szerintem, előbbi még talán.

    I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando

Új hozzászólás Aktív témák