Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• vond

MODERÁTOR

válasz rizso #56333 üzenetére

Kb. így vagyok/voltam én is ezzel. :)

Mostanra egész jól "beállt" már a felszerelésem: Mindenesnek ott a 14-140 III, ha kell távolabbi dolgokat is fotózni/videózni, és van is fény. Rágyógyulva vagy ez, vagy a 12-35 II van a G9-re, ami meg ugye szintén egy nagyon jó mindenes, főleg, ha kell a jó fényerő, meg szűkebb térben tudok csak mozogni, plusz a lehető legélesebb, és más területen is a leginkább kompromisszum mentes képet szeretném kapni.

Külön szuper tulajdonság ebben a két obiban, hogy szinte ugyanakkorák és ugyanolyan tömegűek is, így például újrakalibrálás nélkül tudom őket váltogatni a gimbalon. Ráadásul a szűrőmenetük is ugyanakkora (58mm). :)

Extrém nagylátónak ott a Sigma 10-20 a Viltrox speedbooster-rel. Persze, jó lenne egy natív 7-14, vagy 8-18, de az árukat egyelőre nem tudtam megfizetni. A videós AF kb. használhatatlan a Sigmával, de azért nagyjából meg tudom oldani MF-fel is, amit kell (UWA-n nem olyan nehéz), látószögben meg ugyanazt kapom, mint a Panasonic 7-14-gyel, és a képminősége is elég jó (középen pl. már f/2.8-on, f/4-en is elképesztően éles).

Ezek mellett megvan még a Lumix 42.5 is, "portréobinak", meg ha néha kell más területen is a kis DOF, az erős és szép háttérmosás. Keveset használom, de egyszerűen nincs szívem eladni. ;] Egy csoda kis cucc, nagyon szép képpel, hihetetlenül kis méretben. Egyébként koca makróobinak sem utolsó, elég jó a közelpontja. De erre pl. a 14-140 is tök jól használható.

Plusz ott van még a kis 12-32, amit csak akkor (nagyon ritkán használok), ha kell a kis méret, és csak ezt viszem a GX80-nal együtt. De ez tényleg elég ritka.

Extrém lowlight szituhoz (ahol már kevés a 12-35mm f/2.8 is) meg kölcsönkérem a kolléga Sigma 18-35-ösét. Azzal f/1.2-n lehet menni a Viltrox-szal, kb. ekv. 26-50-es átfogással. Csak győzzem fókuszban tartani a témát. :D

Tudom, ez már egy kicsit OFF, de hátha jól jön másnak is az információ. ;)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák