Hirdetés
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
-
IT café
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vond
MODERÁTOR
Kb. így vagyok/voltam én is ezzel.
Mostanra egész jól "beállt" már a felszerelésem: Mindenesnek ott a 14-140 III, ha kell távolabbi dolgokat is fotózni/videózni, és van is fény. Rágyógyulva vagy ez, vagy a 12-35 II van a G9-re, ami meg ugye szintén egy nagyon jó mindenes, főleg, ha kell a jó fényerő, meg szűkebb térben tudok csak mozogni, plusz a lehető legélesebb, és más területen is a leginkább kompromisszum mentes képet szeretném kapni.
Külön szuper tulajdonság ebben a két obiban, hogy szinte ugyanakkorák és ugyanolyan tömegűek is, így például újrakalibrálás nélkül tudom őket váltogatni a gimbalon. Ráadásul a szűrőmenetük is ugyanakkora (58mm).
Extrém nagylátónak ott a Sigma 10-20 a Viltrox speedbooster-rel. Persze, jó lenne egy natív 7-14, vagy 8-18, de az árukat egyelőre nem tudtam megfizetni. A videós AF kb. használhatatlan a Sigmával, de azért nagyjából meg tudom oldani MF-fel is, amit kell (UWA-n nem olyan nehéz), látószögben meg ugyanazt kapom, mint a Panasonic 7-14-gyel, és a képminősége is elég jó (középen pl. már f/2.8-on, f/4-en is elképesztően éles).
Ezek mellett megvan még a Lumix 42.5 is, "portréobinak", meg ha néha kell más területen is a kis DOF, az erős és szép háttérmosás. Keveset használom, de egyszerűen nincs szívem eladni. Egy csoda kis cucc, nagyon szép képpel, hihetetlenül kis méretben. Egyébként koca makróobinak sem utolsó, elég jó a közelpontja. De erre pl. a 14-140 is tök jól használható.
Plusz ott van még a kis 12-32, amit csak akkor (nagyon ritkán használok), ha kell a kis méret, és csak ezt viszem a GX80-nal együtt. De ez tényleg elég ritka.
Extrém lowlight szituhoz (ahol már kevés a 12-35mm f/2.8 is) meg kölcsönkérem a kolléga Sigma 18-35-ösét. Azzal f/1.2-n lehet menni a Viltrox-szal, kb. ekv. 26-50-es átfogással. Csak győzzem fókuszban tartani a témát.
Tudom, ez már egy kicsit OFF, de hátha jól jön másnak is az információ.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Külpolitika
- Sorozatok
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen routert?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest