Új hozzászólás Aktív témák

  • mutyuru

    aktív tag

    Hello!

    Gep cseren gondolkodom, de elert engem is az uj hullam - vagy csak a kenyelmesseg, bar bevallom baromi kenyelmetlen egy 2.5 eves gyerek es teljes csaladi cuccok melle meg plusz 3-5kgt cipelni a hobbi miatt - es lecserelnem a regi DSLR gepemet, ami egy nikon D40:

    - Gépre szánt összeg? (Max és nagyon max). - Objektiv nelkul kb. 150k-300k Ft/500-1000 EURO
    - Felhasználás? - UItazas soran csalad, epuletek fotozasa. Megfelelo kompromisszummal (ertsd objektiv csere) pl makro es ejszakai fotozas allvanyrol.
    - Méret számít? Súly fontos, foghatóság nyilvan hosszabb hasznalat utan a kenyelmetlen gepet nem fogja szivesen kezbe az ember
    - Videóra szükség van ? - igen, hasznalnam videozasra. Bar nincsenek magas elvarasok, ha minosegben hozza, amit egy Samsung Galaxy S7, akkor teljesen jo.
    - Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - hasznalt is opcio
    - Egyéb kívánság, speciális igények? - Nem vagyok otthon a MILC -ek vilagaban, de olvastam, hogy a Canon MILC-kel hasznalhatoak a DSLR objektivek - egy "szintig". Mivel van par nikor obim pozitiv volna ha ezeket tovabb tudnam hasznalni. Ha nincsen erre mod, akkor eladom.
    Eddigi olvasas utan 3 modellt neztem ki:

    Sony A6000 - talan a merettel itt lehetnek problemak es nem lesz tul kenyelmes a hasznalata.
    Olympus OM-D E-M10 II
    Fujifilm xt-20
    Canon EOS M5

    Vagy megyek tovabb DSLR vonalon es a Nikon D3300/5300 a cel.
    Varom a velemenyeket es az ajanlasokat! Ha van szemelyes tapasztalat az fenti modellekrol azt is osszatok meg velem batran!
    UDv,
    M

Új hozzászólás Aktív témák