Új hozzászólás Aktív témák

  • A Zéé

    addikt

    válasz 88Prot #21388 üzenetére

    ha tényleg meg akar tanulni, akkor egy használt Nikon váz + egy 35/1.8 és ennyi :)
    Első körben taperálni kellene neki, hogy egyáltalán melyik rendszer kényelmes. Bejön-e a milcek fogása, vagy jobb a lufi design, milyen a gombok eloszlása, stb-stb. Új cuccokból csak valami belépő váz fér bele kitobival: Pentax K500, Nikon D3200, Sony A58, Canon 1100D. Kb ilyen sorrendben. Használtból meg elég sok féle, de egy tapogatás után már tisztulhat a kép.

    Milcekből én olyant mondanék, aminek van vakusaruja, ha vannak komolyabb ambíciók is, mert egy vaku, vagy vaku vezérlő akkor elég hamar kelleni fog.

    (#21387) Stauffenberg
    Nem akartam én bántani a Pentaxot, sőt, meg se említettem. Nem tudom miért így írtad a nekem szánt részt.
    Nyílván túloztam: ott van a smiley a sor végén, meg utána írtam is, hogy lehet csinálni kevesebből is. De egy eskifotós ne egy szál vázzal, meg kitobival menjen már...
    És nem! Nem fullframere gondoltam... De 2 váz, egy normális alapzoom, meg egy normális telezoom, 1-2 vaku, kioldó, fényterelő, szirszar akármilyen rendszerből se jön ki gombokból. De vegyük akkor a Pentaxot, ha már azt hiszed, hogy azt szólnám le. Egy K-5II, egy fényerős alapzoom meg egy vaku alsó hangon is 400k, ha újból vesszük őket. és ennél kevesebbel azért ne menjen senki se esküvőt fotózni. De ha komolyan akarja csinálni, akkor még egy váz, egy fényerős telezoom, és még 1 vaku az megint 400, de inkább 500k pluszba. Már nincs is olyan messze az az 1,2m, és még olyan hű de extra cuccok sincsenek.
    Használtból persze, hogy olcsóbb mindez, de azért még úgy se 120k...

    Just a simple Lineman...

Új hozzászólás Aktív témák