- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
[Prolixus]
addikt
válasz 4nick8 #67451 üzenetére
Huhh ennek tényleg ilyen átlátszó az alja? Igaz nem látszódik az asztalon de mindig is utáltam az olyan elektronikai eszközöket amiben egy feature hogy átlátszó a műanyag és emiatt látszódik a PCB.
Köszi a tippet, nem tudtam hogy how swap-es a One 3, lehet tényleg érdemes lesz akkor arra várni.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
Speedy007
őstag
válasz 4nick8 #67521 üzenetére
Hát hiszed hanem nem a kinézete miatt vettem hanem a funkcionalitása miatt.. Ha mindet a kinézete miatt venné az ember vagy gagyi vagy marha drága lenne.. Nekem az volt a fontos hogy ne legyen membrános billentyűzet nyúlós/ragadós és legfőképpen ne kelljen ujj görcsig nyomni a gombot itt ilyen nincs és teljesen megvagyok vele elégedve
-
[Prolixus]
addikt
válasz 4nick8 #67521 üzenetére
Ne törd le a lelkesedését.
Nyilván nem a legszebb font+dizájn van a sapkákon, de nagyon sok keycap szett önmagában többe kerül mint ez az egész billentyűzet. A helyén kell kezelni. Maga a ház szerintem telesen normálisan néz ki.
Amúgy az eredeti kupakok még furábban néznek ki:
[link]I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #67523 üzenetére
Magyar ollós billentyűzetet keresett, de a Cherry Stream 3.0 egyszerűen eltűnt a választékból. Mivel menekülne a gumidómok nyúlós érzetétől és ollós nincsen, így két lehetősége volt: vagy olcsón vesz egy gamer mechanikust, vagy annak több, mint kétszereséért egy Varmilót. Te mit tennél ilyenkor?
A piacon szerintem lenne igény olyasmire is belépő kategóriában, mint a Durandal volt a Masterkeys PBT változata volt valaha, de a gyártók mást gondolnak.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
RetepNyaraB
veterán
válasz 4nick8 #67523 üzenetére
Láttál már noctua hűtőt, toyota priust, nad elektronikai termékeket; nyilván sorolhatnám még a rusnya de minőségi dolgokat?
Ettől még a redragon lehet vacak persze."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #67973 üzenetére
Az első színekre egy kivilágosított Carbon utánérzés, a másik háromra kár szót pazarolni Az első hármon a betűtípus borzalmas.
Ma pozitív napom van
Jorus: remélem, hogy tetszeni fog érzésre is. Hangra "felfelé" már csak az Alps SKCM White és Blue maradt, MX vonalon szerintem nem akad szebben szóló clicky (az új Zeal kapcsoló hangja nem győzött meg azon a videón, ahol láttam).
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz 4nick8 #68090 üzenetére
Hajaj, veszprémi üzletükben vették anyámék 93 karácsonyára a második PCmet. (i486DX33, 4MB RAM, Conner 240MB vinyó, Trident 8900C 512KB VGA, 14" monitor)
Amíg a 20 emeletes aljában volt az üzletük, elég sokat lógtam ott gimi után, csorgatva a nyálamat a Hercules csúcs VGAira.
Valamikor 95-ben költöztek ki a Kádártai útra? Onnantól nem nagyon követtem őket, aztán 97-ben jelent egy új bolt a Cserhát lakótelepen az egyik egykori escomos eladóval.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #68183 üzenetére
Piros pont a high profile házért, fekete pont azért, mert ez csak egy rácsavarozható keret, piros pont a hotswapért, hatalmas piros pont a PCB mounted stabilizátorokért, fekete pont az árért, szubjektív fekete pont a rossz helyre tett blockerért.
Ultra-customizable
Nálam ebbe a kiosztás szabadon konfigurálhatósága is beletartozna egy 65%-osnál.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #68195 üzenetére
Szubjektív vélemény: az a badge ott az Fn ideális helyén van, cserébe az alsó sorba zsúfolva nem olyan egyszerű vakon eltalálni a sok 1u között.
Mire jó amúgy egy knob a hangerőállításon túl? Itt van 40 centire az erősítő egy olyan szép hangú és érzetű taktilis encoderrel, ami billentyűzetre soha az életben nem kerül, és nem én vagyok az egyedül külön erősítős felállással.
-
nyunyu
félisten
válasz 4nick8 #68666 üzenetére
Hmm, köszi, K8 tok nagyjából jó méret lehet.
Közben ma annyit bonyolódott a kérdés, hogy kaptam új fejlesztői laptopot, amire sajnos fel sikerült telepíteniük az RSA tokent, így akárhányszor lelockolódik a nyűves Win, annyiszor be kell gépelnem egy random hatjegyű számsort majd a jelszavamat, így lehet, hogy inkább a régi melós 1800-at kéne rendszeresítenem a tripla árúra pimpelt ócó TKL helyett.
-
sanya53
aktív tag
válasz 4nick8 #68881 üzenetére
És csendesebb is tőle? Én a Silent Red kapcsolókra gondoltam, hogy attól jobb e a Sakura.
Mer már nagyon kellene valami normális bill, nem győzöm kivárni a Ducky One 3-at.
Viszont most azt nem tudom eldönteni, hogy milyen kapcsolókkal vegyem a Varmilot, Silent Red vagy Sakura?Jorus: Neked is köszönöm szépen a választ.
Nem vagy megelégedve a EC Rose V2 kapcsolókkal vagy találtál jobbat?
Néztem pár videót a varmilo Silent Red billentűzetekről, bevallom őszintén, hogy nekem nagyo bejön a hangja a kinézete is. Igaz az ára nem annyira, de a jót meg kell fizetni.
Ha nem titok elárulod, hogy most milyen billt használsz, mert valami nagyon jót használhatsz szerintem. -
Enton
addikt
válasz 4nick8 #69118 üzenetére
Nálam csak az iso enter hiánya miatt nincs még akko-s szett pedig tényleg vannak jó profillal és jó színekben is.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #69118 üzenetére
A bordó alapján írom, mert az nagyobb felbontású kép: nincsen ISO támogatás, nincsen alfa színű 7u space, nincsen split Backspace támogatás és ehhez kapcsolódóan nincsen HHKB Backspace, van mod tilde, de nincsen mod pipe, nincsen F13, nincsen split támogatás és második B.
Pozitívum a teljes értékű 1800 támogatás. A PhUp/PgDn és társainál hiányzik a feliratozás, hogy melyik sorba tartoznak, így nem lehet megmondani, hogy milyen kiosztásokat támogat a jobb oldali oszlopban 65/75%-osnál.
-
nagyúr
-
[Prolixus]
addikt
válasz 4nick8 #69306 üzenetére
? Q1, Q2-ből volt ISO és tudott szállítani a Keychron, hazai boltokba mégsem került. Ezért kérdezem, hogy honnan van az infód, hogy Q3-nál más lenne a helyzet, mert meglepőnek találom az előzmények után legalábbis.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
nyunyu
félisten
válasz 4nick8 #69388 üzenetére
Nincs az véletlenül elírva egy nullával?
Pár éve kérdeztem a GMKt, akkor mondtak 75$-t indulási költséget minden egyes új kupak feliratra. (= magyar addon egy random GMK kupakszetthez az kapásból 3000$ beugró lenne)
Ez 140 kupaknál (kb. egy átlagos, majdnem mindennel kompatibilis kupakszett) 10500, meg a kupakok külsejének az öntőformái, legyen mondjuk összesen a duplája, 20k.
Plusz azóta volt mindenféle árvíz, tornádó, pandémia, háború, infláció, alkotmányos költség növekmény, legyen 30k a szerszámra.Nyilván hozzájön még az alapanyag, meg a munkabérek is.
80-100k-t erős túlzásnak érzem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #69535 üzenetére
Minilo = Mini Varmilo
A logika lehet, hogy így működött, de attól még az elnevezés egy eléggé pofátlan lenyúlás lett. A Filco Minila ~10 éve létező és jól ismert modell, egészen véletlenül az is kis méretű billentyűzet BT támogatással.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #69594 üzenetére
A Zeal a cég neve, nem kapcsoló. A Tealio csak egy túlárazott lineáris, nem érdemes megvenni, ahogyan a halkított Healio párját sem. A Zealio és halkított párja, a Zilent is túlárazottak, csak akkor érdemes ezeket megvenni, ha pontosan olyan típusú erős taktilitásra vágysz, és a hasonló taktilitást kínáló Durock T1 kevesebb, mint feleannyiért nem felel meg.
A Zeal tipikusan a "kezdők" kapcsolója, mert mindenki azt hallja róla és az ára alapján azt gondolja róla, hogy az a csúcs, ezért gyorsan megveszi magának a "legjobbat" életben tartva ezzel a "legjobb" mítoszt. Ez valaha részben igaz is volt, olyan
56-7 évvel ezelőtt, azóta azért nagyon megváltoztak a dolgok egyet kivéve: a Zeal árazását.Az új Clickiez hosszú idő után végre innováció a Zealtól, csak az árát nehéz feledni. Főleg annak tükrében, hogy annyiért már NOS állapotú SKCM White-ot is kap az ember.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz 4nick8 #69679 üzenetére
Nem kupakokra gondoltam, hanem a billentyűzet házára.
A színes kupakkészletekről jut eszembe, ha valaki ttikon susogós melegítőre vágyik kupakkészlet formájában, akkor hamarosan teljesülni fog a vágya
[ Szerkesztve ]
-
Enton
addikt
válasz 4nick8 #69796 üzenetére
"A magyar kiosztás fontos lenne, mert azokat a karaktereket használom is."
Itt kupakokról és magyar betűkről nincs is szó. De sajnos akkor is kicsi a választék. Keychron k2 k8 k6 k3, ezekből van iso, wireless.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Amazon Kindle
- Kés topik
- Tudományos Pandémia Klub
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Interactive Brokers társalgó
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- További aktív témák...
Állásajánlatok