Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    válasz Dr. Akula #91574 üzenetére

    >Arról volt szó eredetileg hogy üres sáv van körbe
    Tudom, kovettem a beszelgetest es ha ez maradt volna a tema, akkor hozza sem szolok. (Ha erdekel, akkor en is pazarlasnak tartom. Talan dizajnosabb, mint nelkule, de a planck-emet nem fogom erre cserelni...)
    Viszont amiert en hozzaszoltam azok azok a dolgok amit az elozo hozzaszolasaimban ideztem is. Mert azok hulyesegek.
    Aki kisebb billentyuzetre valt az altalaban nem azert teszi, mert egy full meretut szeretne vele emulalni (kiosztassal, kombinaciokkal meg mindennel), hanem azert mert talalt egy jobb, kenyelmesebb vagy csak siman kevesebb billentyut igenylo beviteli modot (peldaul retegek vagy makrok formajaban) es ezert le tud mondani a billentyuk egy reszerol.

    Bar teny, hogy nem egyszer irtam le az "evangelizalas" szot itt - nekem nincs hasznom abbol, ha mas "megterul".
    De azt igen zavaronak talalom, ha nulla tapasztalattal es ilyen magabiztossaggal irogatnak ide ilyen atgondolatlan otleteket. Mert ezek tenyleg a legalapabb gondolatok, amiket azoktol varna el az ember aki eddig csak 100%-os billentyuzetet latott, de azok is kb. 5 perc otleteles utan altalaban elo tudnak jonni jobb es ertelemesebb dolgokkal, mint amilyeneket te szoktal itt szajkozni a kiosztasokat illetoen.
    Ha egyetlen dolgot ezzel el tudsz erni, akkor az az, hogy aki a kommentjeidet mindenfele egyeb tapasztalat nelkul olvasgatja teljesen - mar az elso 5 perces gondolatkiserlet elott - el fogja vetni a kisebb billentyuk otletet. Ezzel pedig leginkabb csak artasz.

    >Ez igaz, de ha ezeket még tovább kell helyettesíteni, mert nincs olyan gomb, akkor minden gombnyomás előtt egy komplett FFT transzformáció lesz fejben.
    Ez reszben (nagyon kis reszben) igaz csak. Bar valoszinuleg nem az elso nekifutasra (de egy ket nap utan) az osszes gyakran hasznalt billentyut fel fogod tudni vinni valami kenyelmesebb helyre. Amiket meg nem - azokat amiket "tovabb kell helyettesiteni" - azokat pedig ugy sem hasznalod olyan gyakorisaggal, hogy osszessegeben rosszabbul jojjel ki, mint nelkuluk.

    >Meg azért ezek le vannak írva, pl. belépsz egy TC-be, nézegeted a menüket, és ott van mellette.
    Igen, de ez inkabb csak arrol arulkodik, hogy a szoftver alap billentyuzetkiosztasa mennyire nem ergonomikus. Nem az a resze, hogy mindig lathato helyen fel van tuntetve, hogy mit mivel kell csinalni, hanem az, hogy ezek altalaban nem szabhatok szemelyre es hogy az alap kiosztas az olyan, hogy a felhasznalonak le kell nezegetnie a billentyuzetre hogy el tudja erni a legalapabb funkciokat.
    Aki ilyet tervez azokat pontosan ugyanoda kuldenem, mint azokat akik elbasszak a beviteli mezok tab-sorrendjet...

    >de akkor meg az Fn-t kell máshova programozni...
    Igen, de epp ezert van 1-2 extra billentyu a huvelykujj alatt. Annal jobb helyet dedikalt fn-nek nem lehet talalni.

    [ Szerkesztve ]

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák