Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz Apollyon #82035 üzenetére

    Szóval ha megjön a billzetem a gateron pro brownokkal, akkor már cserélhetem is a kapcsolókban a rugót?
    Nem ezt mondtam, hanem azt, hogy ha már szétszedte, hogy megkenje, akkor cserélje is le a rugót.

    A Gateronnak több Pro néven futó, gyárilag kent kapcsolója van. A Keychronok a G Pro vagy G Pro 2.0 (és a bejelentett 3.0-ról volt szó itt a napokban), de emellett létezik Milky Pro is. Nekem a legutolsóval van csak tapasztalatom, a kenés az én igényeimnek tökéletesen megfelel, ellenben a rugó nincsen megkenve, és az általam toleráltnál, ami sohát jelent (erre nagyon allergiás vagyok), többször peng, így én azonnal rugót cserélek bennük. A G Pro 2.0 elvileg annyival több, mint a G Pro, hogy ott a rugó is meg van kenve, de ezek egyikét sem ismerem.

    Azt tudom javasolni, amit Molydeus is tett: használd a billentyűzetet eredeti állapotában egy ideig, és ha valami zavar, akkor cserélj csak. Az, hogy a Milky Pro az én preferenciám szerint rugókenésre (és ha már ott vagyok, akkor rugócserére) szorul, is egy pár napos tesztelés után derült ki, mert kézben tartva minden szép és jó volt, és használva is csak óránként pár alkalommal hallottam az általam gyűlölt hangot.

    Ez a stabilizátor is érdekes téma, láttam ezeket is sokan cserélgetik Durock V2-re. De ti meg TX AP-t ajánlotok, ha jól láttam.
    A Durock 2020-2021-ben számított a legjobbnak, azóta többen kijöttek új modellekkel, a TX AP, Owlabs, GMK QMX mind jobb a közvélekedés szerint, mint a Durock, és sokszor olcsóbb is. Ha olyan helyről rendelsz, ami mindegyiket árusítja, érdemes a másik háromból választani, ha csak Durock van, akkor az sem lett rosszabb, csak van nála jobb.

    Azonban stabilizátornál a kenés nagyon fontos, a legjobb stabilizátor is rosszabb kenés nélkül, mint a legrosszabb megkenve, valamint a rosszabb stabilizátor sokszor csak annyit jelent, hogy nehezebb beállítani jóra (nagyon sokan a "lesajnált" Cherry clip-inre esküsznek például, ami 30 éves design, de ha tudod, hogy mit csinálsz, akkor ezzel is elérheted a célod harmadáron). Ezen a téren ugyanaz a tanácsom: használd a gyárit egy ideig, és ha nem jó, akkor cserélj csak, de ha cserélsz, akkor kenőanyagot is vegyél, különben jó eséllyel visszalépés lesz a vége.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák