Új hozzászólás Aktív témák

  • micafighter

    nagyúr

    válasz Molydeus #72253 üzenetére

    Ezt a pin mount megoldást egyelőre nem nagyon értem. Gyakorlatilag nem rögzíti a Plate-et semmi még annyira sem, mint a gasketek, o-ring-ek vagy laprugók? Mert ha jól értelmezem a leírást, a tüskék csak pozicionálják.

    Pontosan. Nagyon egyszerűen annyi az egész, hogy van a háznak egy alsó meg egy felső része. A plate 4 sarkában van 1-1 pici lyuk, ezekhez van 1-1 pici oszlop a ház alsó részében. Ezek csak pozícionálják a platet és ezzel együtt a PCB-t. Maga a plate pedig a ház alsó részén van direktben, nincs semmi szivacs, gasket, semmi. A használt platek egyébként anyagukban (PC, PP, Nylon) nagyon rugalmasak. Ennél a felépítésnél 0 bounce és a használt PCB-től függően sok flex van. (Bounce amikor az egész plate/pcb egyben mozog, flex pedig amit a PCB ad rugalmasság).

    Mivel a gyári PCB bár 1.6mm vastag, de van rajta 2x hosszú flex cut, így összességében eléggé rugalmas a Prophet a gyári plate -el. Lehetne bele tenni flex cut nélküli PCB-t, azzal kevésbé lenne rugalmas, illetve létezik 1.2mm vastag PCB és 4x flex cut-os PCB is, amik még rugalmasabbá tudják tenni a gépelést, viszont ott már lehet ütközni fog a PCB a ház alján gépelés közben (majd tesztelem).

    Hirtelen az jutott eszembe, hogy tulajdonképpen lehetne mágnesekkel lebegtetni

    Vannak ilyen próbálkozások, pl Lodestone, Orca 60, Delos 60. Ezeket a projekteket a szokásos helyen, geekhacken lehet megtalálni. Nem tudom, hogy van-e olyan projekt mágneses mountal, ami már meg is valósult és leszállították, de azt tudom pl Lodestone és Orcabol vannak prototípusok, youtubeon találni videót is hangtesztel.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák