Új hozzászólás Aktív témák

  • 01velemeny

    csendes tag

    válasz Tin #22670 üzenetére

    Ez biztos, hogy sokat segített neked. Az, hogy mire melyik kapcsolót javasolják, az csak támpont, akár azt is mondhatjuk, hogy ha máshogy érzed, ne is törődj az ajánlással. Sokszor aki amilyet saját maga megszokott, azt a fajtát fogja neked javasolni.

    A brown első/második érzésre tényleg ahogy írtad, max. egy kis kosz. Azt éreztem én is, hogy tényleg csak ez az a nagy taktilis visszajelzést? Tényleg csak ennyi ami miatt mennek a nagy meggyőződési viták.
    Úgy lehet egyébként először ráérezni a bump-ra, ha korábban keményebb memebránosokhoz voltál szokva, hogy először elkezded akár értelmetlen szöveggel csak érinteni a billentyűket, finoman gyorsan zongorázva, de nem nyomod le. Majd egy kicsit növeled a lenyomási erőt, így néhány billentyű már lenyomódik, de egy sem csattan le. Ezután továbbra is ebben a laza tartásban még egy kicsit növeled a leütési erőt ekkor fog minden billentyű lenyomódni, de egy sem lekoccanni. Na ez azért értelmes szövegre sok-sok gyakorlás.

    A te általad választott kétféle kapcsolót a következő videoban [link] tesztelte gépelésre a srác.
    Azt mondja a végén az összefoglalóban, hogy ő sokat próbálkozott touchtype gépelés beállítására reden is, de neki nem sikerült beállítani azt a finom technikát, illetve nagyobb volt a hibaszáma red-en. A sebessége 90 wpm, vs. 100 wpm (red vs. brown). De ez csak neki, és touchtype-on!

    Te tudom hogy írtad, hogy nem érzed magad touchtyp-olósnak, de azért leírtam. És végül is, mint a biciklizésnél; sokkal többet nyom a latba, hogy ki ül a gépem, mint hogy milyen gépen ül. Régen a teljesem mechanikus és a forgódobos írógépek sem jelentettek akadályt olyan teljesítményekre, amikre ma is azt mondjuk, hogy bárcsak így gépelnék.

    Szerinted miben vagy valóban különleges? Jól gondold meg; 7,5 milliárd versenyző van.

Új hozzászólás Aktív témák