Új hozzászólás Aktív témák

  • Kiralybali

    tag

    válasz membrandj #55458 üzenetére

    A mire fogom használni:

    A gyerekek fognak játszani rajta, de egyenlőre wow, lol, sims3, diablo 3, heroes of might and magic jellegű játékok lesznek jellemzők. Ezek az én 6-8 éves AMD-s gépemen is mennek full HD-ban, a gyerekeknél meg bénább monitorok vannak olyan 14xy*valami felbontásban.

    Mi van most:

    Tehát monitor is van, amit most nem is cserélnék, de persze nem zárható ki, hogy a jövőben lesz majd nekik is full HD-s, csak lehet addigra megint újabb gép generáció lesz... A jelenlegi monitort native felbontásban használnánk.

    Memória is van, Corsair DDR3 2*4GB. Pontos típust fejből nem tudok, mert otthon van én meg a munkahelyen... Ez megmaradt egy korábbi gép összeállítási szíváshullámból, ami fél évi szórakozást nyújtott számomra, és végül a memória csere után inkább Kingston memóriát vettem, amivel barátibb viszonyt tart fenn az a H61-es Asrock alaplap, ami a show egy másik résztvevője volt, így jelentősen csökkent a kékhalálok száma. Abban bízom, hogy az új lap jobban fogja szeretni ezeket. Ha nem, veszek abba is Kingstont.

    Van ház is, de közel sem vagyok biztos, hogy a most lecserélendő több mint 10 éves gép háza jó lesz-e. De erre most nem is kérek javaslatot, mert az íróasztalban, ahová a gép kerül a méretkorlátok megadják majd egyáltalán mekkora házat vehetek, és akkor ennek külön utána fogok nézni.

    HDD fog kelleni. Ahogy néztem az 1TB-os cuccok ára már emészthetőbb, mint 1-2 éve volt.

    De a legfontosabb, proci és Alaplap. Ezekre fókuszálnék elsőre + a VGA és a HDD. Alaplapnál babona/hiedelem/miegymás miatt Asus vagy MSI terméket szeretnék. De a proci tokozása fogja gondolom meghatározni, hogy milyet.

    Táp is fog kelleni. Ide is márkás terméket fogok beszerezni. Gondolom egy 450W-os elég, de javaslatot ide is szívesen fogadok.

    VGA is fog kelleni valami használható de olcsóbb. Nekem 6750-esem van, ha jól emlékszem, ennél nem kell jobb.

    Mennyit is szánnék rá. Én is csak most számolgatom, mi mennyi lesz, de kvázi a minél kevesebbet.
    - Proci esetén 15K softmax és 25K hardmax keret lenne. Egy 10K körüli G1620? Vagy 14K körüli G2030 vagy 15K körüli G3420 Haswelles cucc? Szerintem i-vel kezdődő dolgok egy árkategória ugrás, így inkább mint bővítési lehetőségként tekintek rájuk.
    - Alaplap: 20K körüli max. Nem baj ha olcsóbb, és 1-2 ezerrel mehet fölé is, de kb. itt. Tunning nem lesz.
    - HDD: Ahogy látom 15K körül van az 1TB-os, de ha van kicsit drágább de, kapacitásban ugrást jelentők, az is ok.
    - VGA: Ezt is 15-20 K közötti szegmensből lenne jó kiválasztani.
    Fentiekből 15+20+15+20 = kb 70 + majd a táp és ház lesz az előteremtendő összeg. Ezt is kicsit sokallom, e felé nem mennék.

    [ Szerkesztve ]

    Balage

Új hozzászólás Aktív témák