Új hozzászólás Aktív témák

  • Crias

    senior tag

    válasz sunmao #22258 üzenetére

    Először is ez nagyjából ugye 280k Huf, na mind1 is nem fogok ugyse összedobni most egy ajánlatott, mert nem tudom hogy ahol élsz ott milyen hardverek elérhetőek és mennyiért.

    Kezdjük:
    Lap: Ha neked jó akkor nekem is, itthon is kb ennyi az ára talán kicsit olcsóbb... (Gigától jobb ha odszkodsz az 1155-ös lapjai nem sikerültek valami fényesre, persze van kivétel, de mostanában inkább csak a prémium lapjaira figyel oda, msi-vel nincs különösebb bajom de nállam ASUS vagy Asrock a favorit [Igen mostmár jó lapokat csinál, de engem aztán nem érdekel hogy drágábban veszed ugyanazt :)) ])
    CPU: Játékra felesleges az i7 pláne a tuningos verzió, ha mutatsz olyan játékot ami használ 4 nél több magot akkor meghívlak valamire bf3-nál próbálkoztak talán hoz pár fps pluszt de irreleváns, 1 kezemen meg tudom számolni azt is ami 4 magot használ és a jövőben sem ez lesz a mérvadó hanem a HSA (igp-t fogják befogni a proci mellé számolni míg a dvga csak renderel kb, de lehet rosszul emlékszek erre most nem keresem meg)
    Bőven elég lenne egy akármilyen i5 főleg ehhez a vga-hoz, arról nem is beszélve hogy egy tuningos procit akarsz egy nem tuningos lapba rakni értelmetlen, döntsd el hogy akarsz-e tuningolni vagy sem ha akarsz akkor drágább lap kell. lehetőleg Z77-es, de Z75 is jó lesz és mellé egy i5-3570k, ha nem akkor bármilyen i5 megteszi akár egy i5-3450.
    VGA: Megteszi.
    RAM: Ez is jó lesz.
    HDD: izé rendszer alá valami 1 tányéros jobb lenne, de ez is jó lesz max kicsit lasabb
    ODD: OK, ha arrafele van még Nec/Sony optiarc akkor azt vedd hangos viszont nagyon precíz, ha nem nagyon használod akkor mind1.
    HÁZ: Jó lesz a plus-ban elvileg van elég venti is (bár még nem láttam erről tesztet de kíváncsi vagyok rá én is)

    TÁP: SIkerült belenyulni a vargáné kategóriába, legalábbis a tápos totyik által összeállított ajánlható tápok között nincs a TT tápoknál a TR2 szériát ajánlják, de annál is figyelni kell a pontos tipusra RE-re végződjön és ne RU-ra.
    Módosítok: Rákerestem a tápos totyikban de nem igazán volt erről szó viszont van akinek ajánlották már szóval annyira rossz nem lehet de ennyiért kapnál jobbat is. Itt van egy teszt erről a konklúziót legalább olvasd el, a venti hangjára panaszkodnak.
    Én 22k Huf-ért tuti egy Be Quiet! straight power e9 450w, tápot vennék eleve nem tudom minek neked az a 600-as táp cfx-et akarsz? Vagy a Tuning miatt gondoltad? Ha nem lesz tuning ez a táp szerintem jobb választás, vagy fsp aurum 400W, ha nagyobb tápot akarsz akkor fsp raider 550W Bronz minősítéssel de 89%-os hatásfokkal (kb aurum gold belsős persze néhol van benne egy kis olcsósítás de errefele nagyon ajánlott ebben a kategóriában, meg ugye a hatásfok is mutatja hogy kb gold belsős tápot ajánlanak bronze minősítésben).
    Csifiből most a CTG sorozat a menő de az szürke táp bár gondolom téged nem zavar, az írásod alapján, ha mindenképpen a felsorolt tápok közül kell választani akkor legyen egy 500-as CTG vagy akár 550-es is lehet ezek olyan 400-450W -ot le is adnak ezek olcsóbb kategóriát képviselnek de mégis minőségi.

    Proci Hűtő: Nem ismerem ezt a Zalmant amit tudok az az hogy az alpenföhn nagyon jó hűtőket gyárt, pl a Brocken ~11k-ért tudja azt amit a Noctua ~21k-ért.
    Egyéb tesztek
    Zajszintről is
    Vízhűtést nem ajánlom....

    Ami fontos neked:
    -Nem ismerem azt a házat nem tudom milyen ventik vannak benne.
    -Nem vagyok jövőbe látó, majd kiderül hogy az új konzolgeneráció mit tud és ezt hogy követi le a pc, de gyanítom ~3 évig biztos el leszel (még ha nem is full grafikán), én lassan 2 éves VGA kártyával is el vagyok nem jött még olyan játék ami miatt cserélni kellett volna.
    -Ezt nem igazán értem a hdmi arra való hogy a hangot is átvigye, de gondolom ezekre a legújabb hdmi került, talán "1.4a" a legújabb, nézd meg hogy van-e rajta.

    Nem tudom mikor lenne értelme venni karácsonykor valszeg készlethiány lehet 1-2 alkatrészből, de a fene se tudja, akik már több ideje követik nyomon a hardvereket mint én majd segítenek ebben.

    [ Szerkesztve ]

    Crias

Új hozzászólás Aktív témák