Új hozzászólás Aktív témák

  • Sebaj Fóbiás

    aktív tag

    Sziasztok!

    Frissíteném a koros mindenes gépem belét (alaplap, proci, RAM, proci hűtő). Nincs semmi specifikus feladatkör, amire ki kéne hegyezni, teljesen vegyes felvágott és minden csak hobbi szinten megy rajta, játék is csak koca. (perpill a régi Intel IGP-n... :DDD) Talán kerül majd bele egy rendes GPU is, ~1660S, 2060, max 3060, de csak talán, szóval elsőre mindenféleképpen APU-s gép kéne. Amit egyelőre megtartanék a mostaniból: egy szellős ATX ház, egy Corsair VX450 (tudom tudom.. :) Belátható időn belül cserélem őt is, de rendszeresen takarítom, kondik szépek, és annyira imádom, hogy még mindig megy), SATA SSD és HDD.

    Keresgélés, olvasgatás során egy 5600G köré épülő rendszerre állt rá az agyam, meg a pénztárcám, szóval 170K lenne a keret. Bár jó lenne faragni még rajta, de alaplapon nem szeretnék, máson meg nem nagyon lehet, ha jól érzem. A rendszeresen ajánlottakból egy MSI Mortar B550M + Ryzen 5600G + 2x8 GB DDR4 + BQ Pure Rock 2 kombó tetszett meg. Feltéve, hogy tényleg lehet még 50K-ért kapni a Mortar-t...

    A kérdésem az lenne, hogy az 5600G-hez mi lenne a legjobb RAM? Hol van az a határ, ami fölé már fölös menni frekvencia és késleltetés terén? Illetve mi az alja, amit mindenféleképpen érdemes megadni neki?
    Illetve jól látom, hogy Intelből a 12400 lenne hasonló teljesítményű, csak drágábban?

    Két bolygó beszélget: - Te, képzeld, Homo Sapiensem van.. - Nem baj, ne piszkáld, elmúlik magától.

Új hozzászólás Aktív témák