Új hozzászólás Aktív témák

  • DraXoN

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz hobizoli #160703 üzenetére

    Egy kínai alaplap mint forrás, max annak ajánlanék aki "szeret játszani/kockáztatni", garancia csak max amíg átveszed az alaplapot, hogy egyben megérkezik és működik (utána sok sikert), angoltudás ebben az esetben ajánlott erősen, extra idő a megérkezés és ügyintézés.
    És windows alatt van némi galiba egy-két alaplapnál a driver telepítésekkel, hogy nem igazán ismeri fel az alaplapot a windows és nem szedi le a drivereket magától friss telepítéskor, így kézzel kell ezt megtenni (erre hallottam sztorikat, bár esetemben a Huananzhi X99-TF-el ez automatikus volt, bár már egy "későbbi" nem első szériás példányom van, nálam a hőmérő szenzorok is nagyjából jól működnek (bár nem mind "valódi" ami annak látszik közülük)).

    Lehet spórolni és jó üzletet nyerni a Xeon-okkal (ez igaz, ezért lett nekem is), de jelenleg nem hiszem, hogy mindenki számára alternatíva mindig. Kisebb a kockázat egy régi brand géppel (direkt kiemeltem még, hogy ne a small-fromfactor) legyen, hogy elférjen benne a 1050 2G kártya ... ami mondjuk nem eszeveszetten nagy kártya, külön táp se kell neki, így sok gondot nem okoz).

    De a fő gond a kínai lapokkal a minőségi szórás is és mivel nem bejáratott "brand" sose biztos, hogy azt az alkatrészt kapod a deszkán ami esetleg a youtube-n tesztelő alaplapján is van (VRM szempontjából). Többféle lehetőséget felvázoltam még, szűkös lehetőségek voltak, de a legmegbízhatóbb "stabil" megoldás az OEM szerintem.

    Ez kicsit olyan, hogy nem kell mindenkinek Linuxot ajánlani, vagy erőltetni. Nem mindenkinek jó választás még akkor se ha működik is. Több anomália fordulhat elő egy ilyen kínai lappal mint egy OEM-el.

    [ Szerkesztve ]

    The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RX580 8G; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Samsung Galaxy Z Flip 5

Új hozzászólás Aktív témák