Új hozzászólás Aktív témák

  • Mario564

    csendes tag

    Sziasztok!
    Egy 3 éves gép fejlesztésére adnám a fejem!

    Jelenlegi config :

    Ház: Zalman Z11
    Táp: FSP Hexa +500
    Alaplap: MSI 250M Mortar
    CPU: I5 6500
    RAM: Hyper X Fury 24 GB DDR4 2133 Mhz
    GPU: Gigabyte R9 380x

    Az elképezlés az lenne, hogy a házat, alaplapot, cpu-t, gpu-t cserélnék.Lehetőleg eladva a meglévőket. Szeretnék egy kisebb házat beszerezni szóval Micro ATX lappal számolonék(vagy kisebbel?).

    A gép filmtől(4k) játékon(Witcher 3) át munkáig(Archicad,Revit, Lumion) bezárólak mindenre lenne használva! Illetve a gépre lenne kötve egy FHD monitor valamint egy UHD tv.

    1. Ház: Kisebb méretű, lehetőleg plexivel rendelkező egyszerű, minimalista darab. Itt csak arra lennék kiváncsi hogy milyen ársávban érdemes erre költenem. De a konkrét példákat is szívesen veszek! 10-30k?
    2. Alaplap: Semmi tuning nem lesz. Basic alaplap bőven elég. Talán egy Bluotooth elférhet rajta de nem lényeg. 20-30k?

    3. CPU: Nincs márka preferencia. Legjobb ár/érték arányú darab. Úgy tudom a ryzen 5 re ez most igaz lehet. Javítsatok ki ha tévedek.
    A tv-n 4k filmet lejátszva már izzad rendesen a jelnlegi CPU.
    60-70k?
    3. VGA tól annyi elvárás lenne, hogy ha lehet akkor 2 HDMI kimenettel rendelkezzen, de legalább 1 hdmi 2.0 csatival (nem tudom ezek mennyire elterjedtek manapság) amiről a TV-t hajtanám. Illetve 4k játékokat is futtatnék szívesen. De ötletem sincs hogy elvárható e ez egy 50-60-70k-s darabtól. Lehetőleg Nvidia, de szintén nyitott vagyok, ha ebben az árrésben van jobb, szebb, gyorsabb a másik oldalon. Valamint egy kisebb házba is bekellene férnie.

    Előre is köszi a segítséget! :)

Új hozzászólás Aktív témák