Új hozzászólás Aktív témák

  • ALFA

    senior tag

    válasz dugo_ #127937 üzenetére

    Köszönöm!
    Nem játszani kell, hanem "üzletre",
    Egy példa, mondjuk ezt a fórumot olvassátok és válaszolgattok. Ha csináltatnálak veletek statisztikát, mennyi időt töltöttetek bizonyos tevékenységgel, ledöbbennétek.

    Egy példa: A fórum valamilyen adatbázisból dolgozik, minden egyes kattintásra lefut egy kód, és visszaadja az eredményt büszkén hirdetve, hogy 0,17 sec alatt teljesítette a kérést és máris mással foglalkozik.
    Ha viszont videóra vennéd, hogy nálad mi történik, szembesülnél vele, hogy 2-5 sec-et kell várnod, amíg az eredmény megjelenik a képernyődön.
    Most add hozzá, hogy a kérdésekhez meg kell nyitnod képeket és videokat is tartalmazó linkeket - csak két perc azzal megy el, hogy vársz, amíg megjelenik a monitorodon az eredmény.

    Úgyhogy érdekes lenne proci-grafikus kártya együtes tesztelését végezni és szembesíteni az embereket a ténnyel, hogy perszehogy tizedmp-k alatt lefutnak a sql lekérdezések, csakhogy az eredményt a monitorodra kell tordelve megkapnod, színekkel és egyebekkel körítve, ami nagyon időigényes. :O

    Egy volt kollégám anno abból csinált karriert, hogy bebizonyította, hogy bizonyos oprendszerek alatt grafikus processzorokra irányított rutinokkal jóval nagyobb számítási sebességnövekedést értek el, mint jobb procira való átállással - persze az eredményt szövegfájlba kapták.

    Amit ma megtehetsz - miért nem tetted meg tegnap?

Új hozzászólás Aktív témák